10 sfaturi de la un campion - Anca Bucur


In cursul lunii martie a acestui an am cunoscut-o pe Anca Bucur si tot de atunci am inceput sa merg la sala. Pentru ca este un om plin de ambitie si de energie si are un talent extraordinar in a te motiva sa faci miscare, sa fii sanatos.

Anca Bucur, antrenor si consultant in fitness, este singura romanca dublu medaliata in cadrul concursului mondial de fitness “Miss Fitness Universe”, organizat in Miami, Statele Unite ale Americii. In urma cu doi ani, Anca a impresionat juriul si a castigat marele premiu iar in 2013 i-a cucerit din nou pe americani, acordandu-i titlul suprem la categoria profesionisti. 

Anca este primul sportiv roman sponsorizat de Herbalife. La nivel mondial Herbalife sponsorizeaza peste 100 de alti atleti, printre care si Cristiano Ronaldo. In 2014, Herbalife o va sprijini in optimizarea programului de nutritie ca parte din pregatirea pentru concursurile programate: "Miss Fitness Universe" Miami (iunie) si "Fitness America" Las Vegas.

Va prezint in cele ce urmeaza cele 10 sfaturi ale Ancai Bucur privind alimentatia si miscarea.

1. De cate ori ne antrenam pe saptamana?

Trebuie sa tinem cont de timpul fiecaruia si conditiile pe care le are acesta. As recomanda mai degraba 30 de minute zilnic - fie un antrenament la sala, o alergare usoara, mers alert sau inot.

2. Ce si cand mancam inainte de antrenament

Fie ca ne antrenam dimineata, la pranz sau seara, avem nevoie de combustibil pentru sustinerea efortului si obtinerea rezultatelor dorite. Astfel cu doua ore inainte de antrenament facem plinul cu energie: carbohidrati - fulgi de ovaz, orez integral, fructe - o banana, un mar sau o portocala). Toate aceastea in functie de ora antrenamentului.

3. Ce mancam dupa antrenament

Proteina, pentru refacerea tesutului muscular (carne slaba, lactate slabe, albusuri de ou, la care adaugam vitamine si fibre cu ajutorul unei salate fresh).

4. Hidratarea
Ne hidratam cu apa, pe tot parcusul zilei, nu doar in timpul efortului mai intens.

5. Cifra magica 5

Nu sarim niciodata peste micul dejun si respectam regula celor trei mese si doua gustari sanatoase.

6. Miscarea in timpul vacantelor

Cand mergem in vacanta nu trebuie sa excludem sportul (orice tip de miscare) pentru a ne mentine tonusul si buna dispozitie. Astfel ne va fi mai usor cand vom relua programul de antrenament.

7. “Must have”-uri zilnice
Salatele, legumele si unele fructe nu trebuie sa lipseasca din meniul nostru zilnic.

8. Tentatiile
Nu pleca la cumparaturi fara o lista cu ceea ce trebuie sa cumperi. Astfel nu vei fi tentat sa treci pe la raioanele cu “alimente interzise”.

9. Stii ce mananci?

Citeste eticheta de pe produsele pe care le consumi.

10. Echilibru

Gaseste un echilibru intre activitatea ta zilnica, sport si alimentatie. Toate trei sunt la fel de importante.

Sper sa-mi mentin in continuare la cote inalte ambitia pentru sport si stilul de viata. Insa daca intr-o zi voi simti ca nu mai am motivatie ma voi gandi la Anca, cea care nu a incetat niciodata sa lupte pentru obiectivele sale.

Voi faceti sport? Va alimentati corect inainte si dupa sala?

5 comentarii:

  1. Sunt poze facute de Mircea? Ca asa mi se pare dupa stil. :D
    Felicitari ca ai inceput sa mergi la sala! Mult succes si sa nu te lasi niciodata, daca te-ai apucat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt facute de Mircea :D Multumesc, sper sa reusesc sa mai fac si altele pe langa sala: plimbari, role, etc.

      Ștergere
  2. Trebuie, chiar trebuie sa-mi fac si eu o lista cat mai stricta pentru cumparaturi. Raioanele acelea interzise sunt fooooarte tentante.
    Cu miscarea stau bine, cu alimentatia mai putin. Acolo am nevoie de ambitie. Sper sa reusesc. :D
    Multumim pentru articol.:)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. miscarea nu te scapa de efectele pe termen lung ale mancarurilor nasoale :( suntem ceea ce mancam, din pacate :( te pup!

      Ștergere
  3. Anonim8:24 p.m.

    E foarte bine de stiut ce sa mancam inainte si dupa efort.

    RăspundețiȘtergere