Primul/Prima

Sihaia si Deena m-au pus la treaba si le multumesc. Dintr-o joaca m-am apucat sa scriu intr-un notepad raspunsurile. Dupa ce mi-au alergat degetele pe tastatura vreo 15 minute, iata ce-a iesit.

Trebuie sa mentionez ca anul asta am sarbatorit 11 ani de la terminarea liceului si ma machiez dintr-a XI-a fata de ai mei dar pe ascuns ma mai rimelam/creionam de printr-a X-a.

Sa trec la treaba:

Primul fond de ten a fost tarziu, pe la 22 de ani. Am inceput cu ceva mai decent: Miss Sporty So Matte. Si acesta aplicat doar pe unele zone cu probleme. Macar am pornit cu ceva ce mi se potrivea.
sursa foto

Prima pudra. De Ruby Rose n-am avut bani, am invatat sa traiesc fara si bine am facut ca peste niste ani mi-am cumparat-o si m-am umplut de cosuri de la ea, acum vreo 6 ani. Apoi m-am facut mare si m-am mutat "la capitala" si mi-am luat Accord Parfait de la L'oreal. Si am consumat-o pana la ultimul puf.

Primul rimel a fost o mizerie din piata primita cadou de la o ruda. Mult timp a stat ratacit pe undeva pana mi-a trecut prin cap sa-l folosesc si am fost complet uimita. Tin minte sigur ca erau niste produse foarte ieftine la 5000 de lei... Banuiesc ca erau turcesti caci chinezismele nu-si facusera inca aparitia serios.

Prima paletă de farduri: evident, Ruby Rose. si am consumat-o mult, cred ca de-atunci n-am mai avut nicio paleta atat de utilizata. Era cu vreo 8 culori, daca nu ma insel, sau 10.

Primul ruj...Ruby Rose, din nou. Era un maron-movuliu ultra-metalic (toate erau la fel). Avea ambalajul in forma de inima. Nu-mi placea la nebunie dar aveam impresia ca-mi sta cat de cat bine. Numai Dumnezeu stie in ce hal aratam pe vremea aceea... Pentru ca machiajul ochilor se facea utilizand la greu creioane jumbo Queen cu doua capete, neblenduite, desigur :))) N-am sa uit cum la ora de geografie ne strangeam mai multe in spatele clasei si... ne machiam. Fiecare punea pe masa ce avea si iesea o adevarata trusa. Cui ii pasa de igiena? Noua nu, n-aveam net si ca reviste citeam Bravo.

Primul fard... cu siguranta Ruby Rose. Habar n-am culoarea. Aaaa... cred ca era un duo din acela care continea culoarea Ruby Rose pe care o iubesc si azi - un maro visiniu genial.

Prima oja... well, cred ca prima oja a fost un alb sidefat in genul celui amintit cu cateva postari in urma. Folosita, evident, pana s-a ingrosat si apoi "lungita" cu dizolvant pana i-a pierit orice sidef. Era ceva ieftin de tot, nu mai stiu marca.

Primul tus a fost tot din gama amintita cand am vorbit de rimel. Dar eu un tus pe care l-as recomanda si acum incepatoarelor. Oi fi fost eu varza la machiaj dar linia de tus era mereu bine trasata chiar daca acea codita am invatat acum foarte putin timp s-o desenez decent. L-as recomanda pentru ca daca greseam era suficient sa dau cu degetul cat timp tusul era inca umed si corectam perfect. Aveam colege care-si permiteau produse mai scumpe si care veneau la liceu cu o dunga mult mai groasa la unul din ochi. Mie nu mi s-a intamplat.
Cand foloseam jumbo nu foloseam tus, evident, ca nu mai era nevoie.


Primul produs de lux... L'Oreal VolumissimeX4 acum 8 ani se pune? Eram studenta! Atunci aparuse reclama. Eram de-a dreptul fascinata. L-am primit cadou. A fost vreo 350.000 de lei. O avere. Alt produs de lux n-as sti sa spun, in orice caz acesta a venit la mult timp dupa ce m-am angajat. 

Primul blush. Well, asta s-a intamplat recent. Primul blush adevarat care sa nu fie in vreo paleta si care sa fie cumparat de manutele mele din magazin unde m-am dus special sa iau (si) blush a fost MAC, nuanta Sunbasque. Acum 2 ani la Viena.

Primul dermatograf a fost ADA. Am facut schimb cu vecina de etaj: eu i-am dat un lac transparent si ea mi-a dat creionul verde ADA al mamei ei. Ce-a mai chirait mama ei dupa creionul ala... Al meu a fost si tare drag mi-era - pana mi l-au furat alaturi de toata borseta cand am facut de serviciu pe liceu.

Primul contur de buze... Nu prea am avut nevoie eu de asa ceva. Am buzele destul de conturate de la natura. Dar mai tarziu am invatat ca mai are si alta utilitate in afara de aceea de a contura buzele si mi-am luat. Dar nu mai stiu care a fost.

Primul balsam de buze normal ca a fost cel cu bila uleios si care, de fapt, usca buzele in draci.

Primul gloss: aici deja stiu. A fost un gloss pe care mi l-am cumparat in stilul caracteristic, adica "vreau si vreau IERI" - un Miss Sporty Fabulous Gloss de 80.000 ca p-ala mi l-am permis. Avon erau scumpe pentru bugetul meu de studenta. Asa de mult mi-a placut incat il purtam in strat generos peste toate rujurile. Oare pe vremea aceea nu batea vantul? Nu-mi explic...

Cred ca faptul ca nu mi-am permis cine stie ce cosmetice m-a facut si mai maniaca. Poate de aceea n-au ajuns niciodata sa ma pasioneze hainele. Si nici nu preconizez ca vor ajunge vreodata.
Tag-ul il pasez oricui are chef sa povesteasca despre primele produse pe care le-a cumparat sau capatat. 
Postarea aceasta mi-a trazit amintiri si m-a facut sa zambesc. Sper ca ati zambit si voi macar putin.

Atat pentru azi.

Sa fiti frumoase, indiferent de buget! 

7 comentarii:

  1. Si eu am facut cu mare drag tag-ul asta :P

    RăspundețiȘtergere
  2. l-as face si eu daca as avea o memorie mai buna...e incredibil cum iti poti aduce aminte de toate lucrurile astea

    RăspundețiȘtergere
  3. a maniac never forgets :))) si n-am stat sa detaliez cum baleam la elizabeth arden si clinique cand le primea vecina care habar n-avea ce erau si eu ziceam ca visez ca le vad live :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare amuzant ai povestit :)

    RăspundețiȘtergere
  5. :) Eu nu mai imi aduc deloc aminte ce am folosit, cred ca primul fond de ten a fost de la Max Factor, dar nu mai stiu care:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu chiar nu imi mai amintesc exact fiecare produs dar era sigur ceva Avon. Cu ele a inceput totul :)) Apoi a aparut Oriflame si muuuuult mai tarziu si alte firme.

    RăspundețiȘtergere
  7. Haha si eu am incercat Miss Sporty So Matte :D Pupicei!

    RăspundețiȘtergere