Dolce Natura - exfoliant pentru corp Lavender


Am iubit mereu mirosul de lavandă. Mă relaxeaza și îmi îmbunătățește starea de spirit. Visez să vizitez un câmp de lavandă și să stau acolo până mă satur de parfumul deosebit al acestor flori. Am în casă cremă de mîini cu lavandă, spray pentru lenjerie, balsam pentru tâmple, gel de duș... Lipsea ceva: unul dintre produsele mele favorite - scrub-ul de corp.

Recunosc că nu-s foarte harnică atunci când vine vorba de scrub de corp. De cele mai multe ori mă grăbesc să ies din baie lăsând pentru altă dată exfolierea corpului. Și nu neapărat de lene ci pentru că îmi place să acord timp acestui răsfăț. Îmi place să masez ușor fiecare porțiune de piele și să las produsul să acționeze puțin.

Pentru a combina cele doua preferințe - lavanda și scrub-ul - am ales din universul aromelor Dolce Natura Exfoliantul pentru corp Lavender cu săruri de la Marea Moartă și vitaminele C și E Dolce Saponaria.
În cazul în care mai este cineva care nu știe, magazinul Dolce Natura se află în Baneasa Shopping City, la etaj. Si daca nu-l vezi imediat e imposibil sa nu simți aromele. Produsele pot fi găsite și online pe dolcenatura.ro.

Dar să revenim la exfoliantul pentru corp despre care vreau să vă povestesc astăzi. Mi se pare dificil să găsești echilibrul într-un astfel de produs - să exfolieze eficient fără să agreseze pielea, să fie hidratant dar nu foarte apos astfel încât particulele exfoliante să se răsfire pe piele.  Pot spune că producătorii au fost inspirați. Sarea de mare în bază uleioasă se întinde uniform pe piele și nu se topește foarte repede, obținându-se o exfoliere delicată dar eficientă.
Exfoliantul Dolce Natura are un parfum plăcut, delicat, de lavandă care rămâne pe pielea pe care o lasă hidratată și fină la atingere. Nu este deloc agresiv. L-am folosit cu succes în zona decolteului, zonă care, în general, mi se irită de la produsele cu efect exfoliant pe bază de sare. L-am folosit, de asemenea, fără probleme, înainte de epilatul cu lama pentru a scoate mai la suprafață firele de păr crescute sub piele. Nu sufăr de foliculită dar mă mai trezesc cu unele fire crescute sub un strat foarte subțire de piele, strat care se îndepărtează prin exfoliere fără a lăsa în urmă iritații sau coșuri.

Un alt aspect prin care acest produs diferă de altele de același tip încercate de mine este concentrația de ulei - ceva mai mare. De aceea prefer să aplic un gel de duș după folosirea exfoliantului și acord o atenție deosebită curățării căzii. Aceasta pentru ca am pielea normală și nu uscată și pentru că nu sunt fană a uleiului pe prosoape.

Recomand, de asemenea, folosirea unei „lingurițe” speciale din lemn pentru scoaterea produsului din recipient. Fiind vorba de sare, aceasta se depune pe fundul borcanului făcând mai dificilă luarea produsului cu mâna. Poate nu neaparat dificilă... pentru mine nu este plăcut să rămân cu sare sub unghii.  

Prețul exfoliantului pentru corp Lavender de la Dolce Natura este de 63,8 lei. Eu consider că este un preț bun pentru un produs exfoliant eficient, deloc agresiv cu pielea, care nu se consumă tocmai repede. L-am folosit o data la două săptămâni și mai am mai mult de jumătate din el. Nici nu recomand folosirea unui astfel de produs mai des de o dată pe săptămână. 

3 comentarii: