Trash it! - produse de machiaj

Am mai spus pe blog ca sunt genul care se desparte cu greu de produse. Le tin acolo in ideea ca le voi mai folosi dar n-o fac si ele ma asteapta linistite. Pana expira. Astazi este o zi fericita pentru sotul meu. Asa de tare se bucura cand vede ca ofer cadouri sau arunc produse... Adevarul e ca uneori te sufoca. Avem obiceiul sa adunam si iar sa adunam. Am decis sa ma despart de o parte dintre produsele care nu mai aveau ce cauta in colectia mea si le-am facut un mic recensamant pentru blog.
Incep cu doua concealer-e - Dior Nude si Mary Kay. Primul mi-a placut tare mult, i-am facut si poze dar n-a mai ajuns pe blog decat in trecere, intr-unul dintre putinele mele articole cu produse favorite. Al doilea, de asemenea, mi-a placut la nebunie - review aici.,
Fardurile mono Kiko... Cu toata multumirea si recunostinta pentru persoana care mi le-a daruit, imi pare rau, nu ne-am putut imprieteni. M-a nimerit perfect cu nuantele, mai ales cu a treia dar, din pacate, nici nu s-au aplicat bine si nici n-au rezistat. Cel verde e singurul meu fard care s-a strans cu primer, de doua ori intr-o zi...
Eyeliner-ele gel essence mi-au placut si imi plac. Pacat ca s-au scos din productie. Mai am si acum unul mov primit la prima intalnire a bloggeritelor, la final de 2012, care inca se aplica foarte bine si nu si-a schimbat deloc consistenta. Cele trei din imagine sunt expirate. Am uitat, pur si simplu, sa le arunc.
Doua paletute de farduri expirate de ceva vreme - essence si Glamour. Mi-au placut tare mult ambele.
Cele trei produse Lush de mai sus au fost castigate la evenimentul aniversar al Monei, anul trecut. Toate trei au expirat (conform ambalajelor) la o luna, maxim doua, dupa ce le-am primit. N-am apucat sa le folosesc. Pacat...
ARTDECO Camouflage Cream sunt produse foarte bune si mi-as dori sa le am din nou. Le-am cumparat cand aveam nevoie disperata de acoperire. Pacat, insa, ca nu stiam atunci ce stiu acum in materie de acoperit imperfectiuni. Nu-mi place deloc cum sunt ambalate, insa. Capacelul acela zboara, pur si simplu, si au stat descoperite mult timp. Intr-o paletuta cu capac s-ar potrivi la fix.
Eyleiner-ul gel Inglot e expirat de cand nici minte nu mai tin. Am vrut sa-l improspatez cu Duraline dar nu are sens. S-a intarit si s-a contractat foarte mult. Nu merita efortul. Pacat de culoare, un verde superb.
Paletuta de fonduri de ten Sleek a fost castigata la un giveaway. N-am atins-o de 3 ori de cand am primit-o.
Pudra Revlon Nearly Naked mi-a placut, de asemenea. Doar ca mi s-a parut putin cam inchisa pentru mine, desi era cea mai deschisa nuanta din magazin. Am zis ca o voi termina dar n-am mai atins-o si acum e cazul sa o arunc. 
Mai sus avem un fard duo Pupa cumparat pentru ca era kaki. Mi se pare groaznic ambalajul, deloc practic, chiar stupid. Cred ca de-asta nu l-am folosit si acum, dupa cca. doi ani si jumatate (e achizitionat chiar inainte de nunta) il trimit direct la cosul de gunoi.
Fardul pudra duo AVON, achizitionat impreuna cu o revista, n-a fost rau dar nici practic nu a fost. Mono-ul Oriflame nu prea mi-a placut, mono-ul essence mi-a fost drag dar a expirat, blush-ul Glamour e prea roz si prea albicios, fondul de ten cu minerale AVON nu-mi mai place de aproape 2 ani iar concealer-ul Everyday Minerals mi-a fost inutil si are deja o gramada de ani. Desi acesta din urma nu expira, fiind mineral, n-are sens sa-l mai tin. Creionul pentru conturul buzelor de la Deborah este uscat si zgarie. Nu poate fi folosit. Asa a fost de cand l-am primit.
Inca un fard duo, Visions de la Oriflame, care e dragut dar am altele si mai dragute pe care chiar le folosesc. 
Trecand la rujuri/gloss-uri, incep cu AVON. Cele doua gloss-uri ColorTrend aratau tare bine in catalog dar, din pacate, unul este un roz sidefat batranesc si celalalt un visiniu-mov-sangeriu care nu avantajeaza pe nimeni. Sunt tare lipicioase si pateaza. Swatch-uri aici. Fardul Extralasting a fost desigilat azi si este uscat de-a dreptul, nu poate fi folosit. A fost primit anul trecut la un eveniment cu haine. Rujul... i-au schimbat acum o vesnicie ambalajul deci este mai vechi de-atat. Ultimul ruj mi-a placut foarte tare in vremea cand eram purtatoare neobosita de nude-uri, este al doilea consumat dar este, de asemenea, vechi si trebuie sa plece. 
Sexy Mother Pucker trebuia sa-mi umfle buzele... Mai mult le ciupea. Era dragut dar greu de purtat si numai bun de facut glume prietenelor. Este din vremurile fericite cand aveam Soap&Glory in Romania. Gloss-ul Deborah a venit impreuna cu o revista. Este prea stralucitor, prea lipicios si are un aplicator groaznic, extraordinar de flexibil de zici ca se rupe de cate ori incerci sa-l folosesti. Gloss-ul Make Up For Ever a fost asa frumos dar nu vrea deloc sa se mai ia pe pensula. Rujul Isadora are vreo 3 ani si a fost luat de pe strawberrynet.com asa ca e cazul sa il pensionez. 
Ultimele dar nu si cele din urma sunt produsele Flormar. Primele 3 au fost testere si la doua dintre ele le-a zburat capacelul mic si transparent. Prin urmare, nu mi-a mai venit sa le folosesc, mai ales concealer-ul care oricum era cam deschis pentru mine. Gloss-ul mi-a placut tare mult - cremos, rezistent, frumos - dar a depasit doi ani asa ca imi iau la revedere de la el. 


Cam acestea au fost produsele pe care le elimin azi din colectie. Voi cand ati facut ultima oara curatenie in cosmetice? 

13 comentarii:

  1. ai facut o adevarata curatenie , ai strans ceva produse , la mine nu apuc asa stea degeaba prin sertare , le cercetez mereu data de expirare , sunt cam maniaca

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca ar fi cazul sa ma mai uit si eu printre ele...mai ales la rujuri

    RăspundețiȘtergere
  3. Al tau se bucura? Al meu ma cearta de fiecare data cand vede ca arunc, fie ca sunt consumate sau nu, nu stie el ce e acolo...imi spune doar "bani aruncati, e normal?" :))
    Am pregatite poze pentru postarea mea Trash It! de aproape 2 luni, nu am apucat sa o postez, dar planuiesc in weekend.

    Gel liner-ul pe care il ai din 2012.. poate ca nu mai e chiar bun, din cate stiu au termen de 1 an, chiar daca nu si-a modificat consistenta si se aplica la fel ca la inceput. Eu nu am apucat sa mai incerc gel linerele de la essence, am auzit atatea lucruri bune...dar pana m-am trezit eu, s-au si scos

    Artdeco are palete pentru produsele lor, cum e si la Inglot, nu stiu daca la noi in Romania, la Douglas le au insa...

    Gel Liner-ul de la Inglot mi se pare cel mai bun. Si al meu s-a crapat pe mijloc, s-a descompus, dar inca mai e moale si face o treaba excelenta. Mi s-a intamplat asta dupa 1-2 saptamani, probabil cum a stat deschis

    Paleta aia de fonduri de ten de la Sleek mi-am comandat-o si eu, o folosesc pentru conturare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se bucura ca deja nu mai are loc de ele. Sunt peste tot!!
      Essence ma gandesc ca poate, totusi, mai e bun, din moment ce a stat inchis bine de tot mai bine de 6-7 luni. Are cam un an si jumatate... :(
      Stiu de Artdeco. Mi s-au parut putin cam scumpe dar merita investitia daca vreau sa nu mai ramana fara capac.

      Inglot s-a crapat dupa nici 3 luni, parca.

      Buna ideea cu paleta de la Sleek, pacat ca e expirata :( Si la vremea ei n-aveam tupeu/nu stiam sa conturez :(

      Ștergere
  4. Mda..ar trebui sa fac si eu treaba asta chit ca ma doare sufletul. Vorba sotului Iguanitei, bani aruncati. Si al meu se bucura cand vede ca dau sau arunc :)). Mereu are grija sa imi spuna "vezi ca ti-am terminat un gel de dus, ma tot chinui de cateva saptamani" :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, mi-a zis azi sa dau o tura si prin baie sa vad daca nu cumva mai e si p-acolo ceva de dus la gunoi :)))

      Ștergere
  5. Vai, gel linerele essence! Cat de rau imi pare ca nu mai sunt pe piata. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da :( au scos acum niste chestii care ar trebui sa fie jumatate tusuri, jumatate farduri dar sunt, practic, niste farduri crema care nu se usuca si se transfera :(

      Ștergere
  6. Mie mi-e greu sa ma despart de fardurile pudra. Adica nu ma lasa inima sa arunc Naked, spre exemplu. Atata vreme cat nu isi schimba consistenta, eu le gazduiesc la mine in casa si in inima :D In schimb, cand vine vorba de produse crema, le arunc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu ma pot desparti de farduri gen Inglot, MAC sau de esantioanele (in cantitati generoase) de pigmenti MAC :D :D :D

      Ștergere
  7. Au scos gel linerele Essence? M-am trezit si eu :))) Am si eu vreo 2, cred ca-s expirate, nu le-am verificat, insa le folosesc, desi le am de muuuuuuullltt timp. Am zis ca daca imi vor cadea ochii, le voi arunca :))) Paleta Essence :D cat am folosit-o si eu, am cumparat-o o data cu a ta...Sa vezi cate am aruncat eu, pacat ca n-am apucat sa le fac poze, am facut curatenie generala inainte sa plec, doar nu era sa car atatea dupa mine....am descoperit farduri pe care le aveam inca din liceu :)))

    RăspundețiȘtergere