Cum îmi îngrijesc unghiile

Zilele trecute am decis să fac câteva poze în timpul micului meu ritual de îngrijire a unghiilor și să vă povestesc cum procedez. Nu este nimic foarte complicat sau profi. Sunt prea comoda pentru instrumente sofisticate sau cine stie ce pași anevoioși.

Încerc să parcurg acest proces o dată pe săptămână, altfel cuticulele cresc foarte lungi și problema se complică. De câțiva ani îmi tai cuticulele pentru ca metoda cu împinsul mi se pare praf în ochi. Poate ar fi funcționat dacă începeam s-o practic în urmă cu vreo 15 ani. Acum e prea târziu. Dar nu mă deranjează. Datorită lui Instant Cuticle Remover de la Sally Hansen (review aici) reușesc să elimin doar excesul de piele, fără ciupituri sau sângerare. Am încercat și alte produse pentru eliminat cuticule dar tot Sally Hansen a rămas preferatul meu (urmat îndeaproape de Kallos despre care v-am povestit aici acum o suta de ani când blogaream imatur și în viteză).

Îl aplic așa cum puteți observa în imaginea de mai jos, îl las să acționeze cca. un minut iar apoi îl șterg cu un șervețel uscat.
Mai departe dezlipesc ușor cuticulele de pe unghie folosind unghia de la degetul mare al mâinii opuse (nu m-au prins bețele de bambus sau alte minuni de genul). Pielea moartă de pe unghii și resturile încăpățânate de ojă se elimină foarte ușor.

Folosesc forfecuța din prima imagine pentru a tăia pielița în exces. Am grijă să nu insist prea mult pentru a nu-mi transforma mâinile în teren de război. Iubesc forfecuțele acestea roșii. Le cumpăr de la metrou sau din IDM cu maxim 10 lei. Cu ele m-am înțeles mereu cel mai bine. 
Următorul pas constă în spălatul pe mâini insistând puțin pe cuticule pentru a elimina orice urmă de piele moartă. Și unghiile ajung ca în imaginea de mai jos.
Partea cu aplicatul cremei ACM Novophane de la Magnifique Skin îmi place tare mult. Este o cremă care pătrunde foarte bine în unghii și cuticule, le hidratează și le lasă arătând frumos, sănătos și cu luciu.
În general, după acest pas mă opresc măcar pentru câteva ore (sau peste noapte) pentru a lăsa crema să acționeze. Dacă mă grăbesc aștept mai puțin și mă clătesc pe mîini pentru a înlătura urmele de cremă.

Mai departe purced la aplicarea unui întăritor, a unui balsam sau a unei oje, în funcție de dispoziție și de timp. De această dată am ales setul Trind cu keratină. Îmi place tare mult și mă simt puțin vinovată că nu i-am acordat atenția cuvenită. Trind Nail Repair Natural e de vină că mi-a plăcut prea mult (review aici). Trind Keratin Nail Restorer este un balsam cu o concentrație mare de keratină. Acesta hidratează și reface bariera hidrolipidică a unghiei. Folosesc acest produs asemeni cremei ACM Novophane - îl aplic și las să treacă mai multe ore pentru ca acesta să acționeze. Uneori îl aplic de mai multe ori într-o zi (așa recomandă și producătorul).

Trind Keratin Nail Protector este un lac transparent care protejează și hrănește unghia. Este puțin mai albicios decât Trind Nail Repair iar acest lucru îmi place mult. Conferă unghiilor un aspect îngrijit și elegant. În imagine am aplicat un strat subțire dar de obicei aplic mai mult. Am folosit Trind Keratin Nail Protector și pe post de bază pentru lacul de unghii. Manichiura a rezistat frumos.
Partea de pilire sau tăiere se întâmplă numai dacă este strict necesar. Nu imi place să-mi pilesc unghiile pentru că nu am răbdare să o fac corect (într-o singură direcție). După ce am făcut pozele am observat că unghia arătătorului era ușor exfoliată. Nici n-o condamn având în vedere că a trecut printr-o traumă cu o capsă și s-a rupt din carne.

Pe final vă las cu Missy, fascinată de ritualul meu de îngrijire a unghiilor. Cred că voia și ea un mic răsfăț când a întins lăbuța către mine.
Toată nebunia durează cca. un sfert de oră și de obicei se produce în timp ce mă uit la televizor (dovadă poza cu Missy care și-a făcut culcuș lângă mine). Unghiile arată și mai bine a doua zi când cuticulele se așează cum și unde le place lor (cât mai aproape de baza unghiei). 

Voi vă îngrijiți singure unghiile și cuticulele sau vă place să mergeți mai degrabă la salon? 

9 comentarii:

 1. Simplu si eficient ,zic eu..si eu acceasi pb cu pilirea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. pai decât s-o fac prost să îmi dăuneze unghiilor.. mai bine n-o mai fac. le pilesc doar cand sunt agățate

   Ștergere
 2. cam acelasi ritual am si eu , dar cu alte produse , nu ma mai duc la salon decat cand vreau sa fiu rasfatata , in rest fac totul singurica acasa

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. scuza mea când cumpăr oje: nu merg niciodată la salon, de banii ăia fac shopping de oje :)

   Ștergere
 3. O postare cu multe informatii necesare ca sa ai o manichiura impecabila! Ritualul este cam la fel si la mine.

  RăspundețiȘtergere
 4. Cam la fel procedez si eu, minus partea cu inlaturarea cuticulelor, de la inceput eu le-am impins :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Avem un ritual de îngrijire asemănător, doar că am alte produse și eu nu-mi tai cuticulele, dar pașii sunt cam aceiași.
  Missy e o scumpă, sigur vroia să-i faci și ei manichiura! :))

  RăspundețiȘtergere