Fond de ten AVON LUXE

Testez fondul de ten AVON LUXE de cca. doua saptamani. Am primit o nuanta mult prea deschisa pentru tenul meu, Porcelain, si mai apoi am cumparat eu cea mai inchisa nuanta, Medium Bisque, pentru a le combina. 

Acest fond de ten nu este o noutate insa ce m-a impiedicat sa il achizitionez a fost faptul ca nu are un finish mat, nu este, cred eu, destinat tenurilor tinere cu tendinta de ingrasare. Nu ca as fi eu foarte tanara dar tenul meu asa se crede si secreta sebum cu spor, in zona T. 

Denumirea completa a sa este LUXE miracle perfecting foundation. Vom vedea mai tarziu cat de miraculos este sau nu este. 

Produsul vine ambalat in sticluta din sticla cu un capac auriu si pompita. Toate acestea il diferentiaza de cele mai multe fonduri de ten AVON conferindu-i un aspect mai luxos. Pompita dozeaza foarte bine produsul avand un orificiu foarte mic si apasandu-se destul de usor.

Dupa cum spuneam, am ales sa combin cele doua variante de culoare pentru a obtine ceva care sa mi se potriveasca. Proportia ideala pentru mine este de o pompita inchis la 3 pompite (apasari foarte scurte) deschis. Nu va inchipuiti ca nu am avut si rateuri pana sa ma stabilesc la aceasta combinatie. Chiar saptamana trecuta am gresit si am iesit din casa mai... bronzata. Din pacate trebuie sa mai lucrez la proportii pentru ca irosesc destul de mult produs in felul acesta. Doua pompite cred ca ar fi suficiente.

Consistenta produsului este una cremoasa. Tocmai de aceea tind sa cred ca este destinat tenurilor mature, cu tendinta de uscare. Se intinde usor si uniform. Am preferat sa folosesc degetele si uneori buretelul Beauty Blender pentru un aspect mai aerat. Din pacate finish-ul este destul de uleios, n-as zice tocmai dewy.

Insa dupa ce se elimina excesul de ulei cu un servetel arata bine.

Acoperirea este undeva spre medie. Uniformizeaza frumos si are si un usor efect de iluminare. Deci perfecting este. Miracle, zic eu, este intr-o masura mai mica.

Vestile mai putin bune vin, insa, la partea despre rezistenta. Nu reuseste sa se lupte cu sebumul meu mai mult de 3 ore. Cu pudra ajunge sa reziste in jur de 4 ore iar aspectul la final de zi este usor imbacsit daca nu se absoarbe excesul de sebum pe parcursul zilei.

Fondul de ten AVON LUXE are SPF 10, un SPF pe care eu nu m-as baza in sezonul care urmeaza. As recomanda folosirea unei creme cu un factor de protectie solara de cel putin 30. Insa cum cele mai multe creme sunt usor grase nu stiu cat de fericita ar fi combinatia pe parcursul zilei. L-as pastra mai degraba pentru iarna cand si tenul meu are o usoara tendinta de uscare.

Lista ingredientelor imi suna, in cea mai mare parte, de parca ar fi in chineza dar o postez aici pentru cele dintre voi care puteti sa o intelegeti.
Acest produs nu contine parfum si nu mi-a provocat niciun fel de probleme pe ten. Cred ca s-ar potrivi cel mai bine, cum am spus si mai sus, unui ten normal spre uscat. Imi aduce aminte de fondul de ten Calming Effects de la AVON pe care l-am incercat, fara succes, acum foarte multi ani, cand acneea si sebumul erau la putere pe tenul meu.

Pretul este, in functie de catalog, de aproximativ 45 de lei

L-ati incercat? Folositi fonduri de ten AVON?

18 comentarii:

  1. arata bine pe ten, se vede natural

    http://frombeautywithlove.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata binisor pe ten dar nu cred ca mi s-ar potrivi grozav nici mie, si eu am probleme cu sebumul in zona T.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu l-am incercat pe acesta, dar sincer nici nu ma tenteaza. Finish-ul nu imi e pe plac, e mult prea aerat si lucios pentru gusturile mele :D. Eu tind sa aleg fdt semi-mat si cu o acoperire medie. Cred ca e mai potrivit tenurilor care nu au absolut nimic de acoperit si vor doar o usoara uniformizare.
    Singurul fdt de la Avon pe care l-am incercat a fost unul mineral si m-a batut atat de tare aplicarea lui incat l-am aruncat :)) Am incercat sa-l aplic de 2 ori, nu mi-a iesit si am ramas la produsele normale :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a placut fondul de ten mineral dar spre sfarsitul cutiei parca n-a mai fost la fel

      Ștergere
  4. L-am incercat si am fost total dezamagita de el!Arata pe fata mea ca si cand am fi aruncat un pumn de faina amestecata cu apa si putin colorant si nu fond de ten....Nu se aseaza deloc prin liniile fine si luceste oribil pe ten doar dupa jumatate de ora :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim2:30 p.m.

    mie imi seamana cu nearly naked putin, si ala mi se pare medium coverage spre light, iluminant, dewy finish. Ambele pentru ten fara probleme majore, zic eu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici nu m-a tentat nearly naked dupa ce am citit cateva review-uri. eu am cate ceva de acoperit

      Ștergere
  6. Vad ca majoritatea aveti reclamatii la el deci .... nu ma tenteaza sa-l incerc :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este un fond de ten mai dificil... nu e pentru oricine. :(

      Ștergere
  7. Cu toate ca sunt reprezentant Avon nici eu nu il agreez prea tare. Fara pudra peste el nu arata bine. Parerea mea este ca au schimbat formula. Sunt la a treia sticluta. Primele doua au fost ok. Poate doar asta Miracle e asa. Cele doua de dinainte au fost simple.
    Am cliente care insa il prefera. Dar intradevar au ten uscat si nu prea au ce sa ascunda sub fondul de ten.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e luxe pe care il laudai tu, e alta formula :( Apare si cea veche in catalog, m-am uitat eu azi

      Ștergere
  8. Oricate fonduri de ten as incerca nu pot sa ma despart o clipa de colorstay... :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zilele astea testez concealer-ul colorstay. La prima incercare imi place mult consistenta. Am avut si eu colorstay, nu stiu de ce nu l-am mai luat..

      Ștergere
  9. Am scris si eu despre el, desi am ten uscat si ma gandeam ca se va aseza frumos, am fost dezamagita , am lucrat mult la finisare si la 2 ore deja se lua pe telefon.... nu stiu de ce e numit "Luxe " si Miracle Perfecting....

    RăspundețiȘtergere