Dar tu ce mananci?

Azi, ca de weekend si ca dupa o saptamana mohotara si mult prea ploioasa in care am uitat ca-i vara, vin cu o postare diferita. Am stat mult sa ma gandesc daca sa scriu sau nu despre asta dar, din moment ce alimentatia sanatoasa face parte din preocuparile mele nu vad de ce n-as face-o. Sper sa fie intampinata pozitiv.

Cand spun ca nu mananc carne sunt mereu intrebata: "dar tu ce mananci?". Pe scurt, incerc sa mananc sanatos si nu, nu mor de foame. Si nu, nu mananc doar frunze.  De multe ori postez pe Instagram ce imi pregatesc de mancare insa n-o fac tot timpul. Este evident ca unele alimente si combinatii se repeta sau am zile cand mananc pe fuga ce gasesc prin frigider, mai ales fructe.

Nu sunt vreo fanatica, vreo sfanta, nu sunt neaparat un model de urmat, am si eu scaparile mele si nu sunt 100% vegana. Uneori consum peste (mai ales in vizite, la evenimente sau la restaurant), alteori branza de capra dar mai rar ca nu prea-mi place, o folosesc mai mult in umpluturi la cuptor.

Dimineata imi place sa combin cereale (hrisca, ovaz, porumb), seminte (in, susan, floarea soarelui, dovleac), nuci, fructe uscate (stafide, goji, agrise, coacaze, curmale) si un lapte vegetal (susan, soia, migdale sau vreo combinatie din toate) cu scortisoara sau pudra de vanilie si putin sirop de agave.
Pentru pranz si cina aleg de cele mai multe ori salate, cu multe legume, cu leguminoase (fasole, naut, linte) sau quinoa ori orez. Imi plac farfuriile bogate, colorate, condimentate. Foarte des experimentez combinatii de condimente si m-am imprietenit chiar si cu cele orientale precum chimionul sau coriandrul. Mi se pare ca se potrivesc foarte bine cu quinoa si o scot din zona alimentelor "fara gust". In salate pot adauga si vlastari de floarea soarelui (ii cumpar de aici), avocado sau chiar cartofi. Cand vine vorba de salate totul tine de imaginatie dar nu strica si o mica cercetare pe net.
Cat despre desert, in majoritatea cazurilor prefer fructele insa nu refuz o prajitura facuta in casa ori o prajitura raw. De facut prajituri raw inca nu m-am apucat. Mi se pare extrem de complicat iar sansele s-o dau in bara sunt sporite.

Daca doriti reteta pentru vreunul dintre felurile prezentate
mai sus (la ultimul reteta se gaseste in caption)  nu ezitati sa-mi lasati un comentariu.

V-ar placea sa mai fac astfel de postari? Poze mai am o gramada insa nu am vrut sa aglomerez foarte tare postarea.

14 comentarii:

  1. Anonim6:08 p.m.

    Eu mor de pofta la ce poze ai pus tu aici. Nici eu nu prea mananc carne, nu imi place mai deloc ci doar la peste salivez. In schimb la lapte, branza si oua nu pot sa renunt. :)
    Sa mai scrii si poate pui si cu retete. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, da, eu mai vreau astfel de postari. Fiecare este liber sa manance ce vrea, dar eu am inceput sa inclin spre o alimentatie mai sanatoasa. Inca nu am renuntat complet la carne, dar incerc sa consum mai rar si doar la gratar.
    Eu am descoperit anul asta spanacul baby, nici nu credeam ca e atat de bun crud! Brocoli n-am mancat pana acum crud, ca tot l-am vazut intr-o poza. Iar in salata de cartofi sunt rosii deshidratate sau ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E f bun broccoli si crud dar sa fie taiat marunt. Si mie imi place spanacul baby <3 Da, sunt rosii uscate puse putin in apa fierbinte

      Ștergere
  3. Eu mereu m-am întrebat de ce NU faci astfel de postări! Sunt o sursă de inspirație foarte bună chiar și pentru cele care nu au același regim ca al tău. Tare mult îmi doresc și eu să renunț la cărniță, dar trebuie să fiu sigură că mi se potrivește acest regim, trebuie făcute niște analize...
    Anyway, sper să mai văd articole de genul la tine și voi încerca să includ și eu anumite rețete în meniul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, in cazul tau cred ca e mai bine asa desi daca tii minte si eu aveam niste pb care s-au mai rezolvat de cand nu mai mananc carne. Am sa incerc sa includ si retete care la mine sunt f simple si dureaza max 30 de minute (plus cuptor cand e cazul)

      Ștergere
  4. Eu vreau sa stiu ce ai mai pus acolo pe langa cartofii aia ca arata foarte bine. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt rosii uscate tinute putin in apa fierbinte :)

      Ștergere
  5. Mi-ai dat o gramada de idei bune! Keep them coming :)

    www.yourbeauty.ie

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe mine m-ar interesa si despre costurile unei astfel de diete. Nu zic la modul ironic sau rautacios in vreun fel, ci doar am senzatia ca e foarte scump sa mananci cat de cat sanatos si ma gandesc ca o dieta ca a ta poate parea si mai scumpa, chestie care descurajeaza pe multi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sincer nu sunt costuri mari si, cum comentam mai sus, nici nu consuma foarte mult timp. tot ce vezi in poze e preparat in max 30 de minute (excluzand timpul de copt). in cazul in care folosesc leguminoase dureaza mai mult sa le fierb dar fierb o cantitate mai mare pe care o pun in pungute in congelator si scot cand am nevoie. asa nu-s nevoita sa mananc fasole, de ex, 3 zile la rand pana consum o cratita plina. revenind la costuri... eu ma gandesc doar ca o branza buna e peste 25 de lei kg (daca nu vrei aracet de la kaufland), cascavalurile la fel, carnea de curcan la fel, mezelurile... costurile sunt putin mai mici daca stai sa analizezi pentru ca nu mananc toata ziua caju sau quinoa. ori fasolea si lintea si cartofii sau ciupercile nu poti spune ca-s scumpe

      Ștergere
  7. Pentru mine este un subiect de interes, asa ca orice sursa de inspiratie este binevenita. Nu sunt vegetariana, dar imi doresc sa am o alimentatie sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca oricine vrea din cand in cand un meniu light dar care sa dea suficienta energie, mai ales acum ca vine vara.

      Ștergere