Review: APIVITA SUNCARE SPF 30

De cand am probleme cu tenul am tot citit despre diverse creme/solutii cu efect "peste noapte", cu marturii peste marturii si kilometri de laude pe forumuri si pe diverse alte site-uri. Am auzit de miere - aplici pe cos si pana a doua zi o sa dispara sau o sa arate mult mai bine. Am vazut acum 3 ani zeci de tutoriale despre Drying Lotion de la Mario Badescu. Am facut imposibilul si am pus mana pe ea - cineva avea pe cineva in State si mi-a adus-o. Degeaba! Am incercat combinatii de medicamente si aspirine si ce n-oi mai fi incercat dar fara sa vad ceva peste noapte. Sau peste doua nopti. Niciun rezultat, in ciuda sfaturilor si marturiilor. 

In timp am gasit diverse remedii interne sau externe care au functionat. Evident ca au functionat (nu imediat) doar la prima executie pentru ca a doua oara n-am mai avut succes. Problemele au reaparut de fiecare data cand credeam ca am scapat. 
Si multa lume cauta cum caut si eu remedii pentru dezastrele pe care ni le producem singure in urma maltratarii cosurilor. Nici din astea n-am prea gasit. 

Dar sa trec si eu la subiect, zic. Am cumparat crema din imagine -  APIVITA SUNCARE SPF 30 UVB + UVA - cumva la risc si poate pentru ca (mi s-a parut ca) era la reducere. Speram sa gasesc ceva care sa intre bine si repede in piele, sa nu lase urme albe sau unsoare pe ten. Stiti bine, banuiesc, ca toate promit asta. Pe toate scrie la fel. Dupa ambalaj toate par produsele ideale. Pana ajungi cu ele acasa... Am citit, chiar, ca e ceva normal ca o crema (buna) cu SPF sa lase urme albe. Am inteles ca ar fi de la ingredientele care-i dau factorul de protectie. Vreau sa cred ca nu-i asa. Sau poate am fost eu norocoasa.

Cum spuneam, am ales crema la risc. Voiam sa renunt la vechea mea solutie de protectie solara dupa ce o prietena imi spusese ca a avut probleme de la oxibenzona din cremele Paula's Choice. Niciodata nu mi-a trecut prin cap sa dau vina pentru problemele mele pe cremele Paulei. Si am terminat si crema cu SPF 20 si aproape terminasem spray-ul cu SPF 30. Mda, asa se intampla cand vrei sa crezi si crezi...Si nici acum nu bag mana-n foc ca ele sunt cauza, inca nu am revenit la ele sa vad daca revin si problemele,

Nici n-am iesit bine cu ea din farmacie ca am si desfacut-o si am testat-o pe mana. Prima impresie a fost una placuta. Nu ma asteptam pentru ca initial la prima vedere consistenta pare exact ca la restul cremelor pe care le-am mai avut.

Ca sa mai bat un pic campii trebuie sa va spun ca din concediu m-am intors cu fata poligon de tragere. Numai zgaibi si bubite si cosuri. Urat de tot. 

Am inceput s-o aplic cumintica in fiecare dimineata. Se absoarbe excelent si repede si finish-ul este unul mat. Nu 100% dar foarte ok pentru aplicarea machiajului.  Dupa 2-3 zile am remarcat ca bubitele aratau seara mult mai bine decat dimineata. Se faceau cojite si a doua zi deja cadeau. Diferente remarcabile dupa cca 11 ore. Asadar, gasisem o crema care nu functioneaza peste noapte ci... peste zi :))) Si de-atunci - au trecut doua saptamani deja - fata mea arata din ce in ce mai bine. Cosuletele micute s-au uscat si au iesit ca niste dopuri din piele fara sa insist si fara pete. Bubitele s-au vindecat una cate una.

De vreo doua zile o aplic si seara. Nu stiu daca e bine ce fac dar rezultatele sunt bune. 

Lista de ingrediente este (aproximativ) urmatoarea:

Aqua**, Aqua, Octocrylene, Cocoglycerides, Titanium Dioxide, Triheptanoin, Heptyl Undecylenate, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Cetearyl Alcohol, Sesamum Indicum Oil, Hydrogenated Olive Oil, Silica, Sodium Stearoyl Glutamate, Glyceryl Stearate Citrate, Limonium Gerberi Extract, Olea Europaea Fruit Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Panthenol, Zinc Gluconate, Sodium Citrate, Camellia Sinensis Leaf*, Sodium Hyaluronate, Cetyl Hydroxyethylcellulose, Olea Europaea Oil Unsaponifiables, Faex Extract, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Solanum Lycopersicum Extract, Propolis Extract, Biotin, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Glycerin, Rosmarinus Officinalis Extract, Hydrolyzed Wheat Protein/PVP Crosspolymer, Tricontanyl PVP, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Alumina, Caprylyl Glycol, Sodium Polyacrylate, Stearic Acid, Polyhydroxystearic Acid, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Niacinamide, Methyl Rosinate, Triethyl Citrate, Ammonium Glycyrrhizate, Sodium Hydroxide, Caffeine, Parfum

* Certified organic cultivations
** Camelia Sinensis* Leaf Aqueous Infusion = Green tea water 


Am spus aproximativ pentru ca am ratacit cutia si ingredientele sunt luate de pe net.

Mi-a atras atentia propolisul cu care eu am avut rezultate bunicele aplicat seara dupa demachiere. Cred ca si panthenolul are rolul sau in toata povestea, ca si ceaiul verde.

Crema este destinata tenului gras-mixt si rezista decent vreo 7-8 ore. Adica mi se unge fruntea in jurul orei 15, aplicata de la 7.30. Dar si fondul de ten este unul calitativ si rezistent. Fara fond de ten sebumul apare dupa vreo 4, maxim 5 ore. 

Cu card Sensiblu crema a costat in jur de 65 de lei dar zilele trecute am vazut-o cu 84 de lei. Cred ca am s-o cumpar din nou. Cantitatea necesara unei aplicari este cam cat un bob  de mazare si inca un pic. Estimez ca ma va tine cel putin 2 luni chiar daca are numai 50 ml. Mi-as dori tare mult si o crema de noapte pe aceeasi "structura" dar nu am gasit. Nu ma simt tocmai confortabil stiind ca dorm cu SPF pe fata...

O recomand cu caldura!

19 comentarii:

  1. O am si eu si inca o testez...imi place ca are SPF dar mi se pare nitel cam grasa.:(

    RăspundețiȘtergere
  2. ah este cea doar de fata:) eu am una pe care scrie face and body, la 150 ml, tot cu fps 30. si pe fata si pe corp merge super, miroase senzational:) eu am folosit o doar la plaja, nu am folosit machiaj peste ea.
    pantenolul are efect calmant...probabil ca a ajutat tenul.
    sa incerci si scrubul lor de corp:) e bestial!!!!!!!! face toti banii plus k il mai baga pe la promotii din cand in cand..

    RăspundețiȘtergere
  3. am listuta de la apivita. mai intai vreau sa iau gelul de spalat pe fata pentru ten mixt si gras

    RăspundețiȘtergere
  4. mie nu-mi aluneca fata deloc dupa ce intra crema asta in piele...

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai asta e ideea, ca intra destul de greu in piele, dar ii mai dau o sansa :)

    RăspundețiȘtergere
  6. E pe lista de cumparaturi de acum :P

    RăspundețiȘtergere
  7. ar fi super sa dea mostre... vezi ca la tine pe blog mi-a zis ca e virus

    RăspundețiȘtergere
  8. la mine intra repede si bine :-??

    RăspundețiȘtergere
  9. AlexandraRotaru1:02 p.m.

    caut si eu o crema cu spfu mare..ma gandeam la bioderma acum o sa ma uit si la apivita sa le compar

    RăspundețiȘtergere
  10. Pff, merci, sa imi bag nasul sa vad daca reusesc ceva :-s

    RăspundețiȘtergere
  11. SA stii ca imi place, o testez de ceva vreme si vreau al dilea tub deja :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce ma bucur! e cam tot ce poti sa ceri de la o crema cu spf pentru ten mixt

      Ștergere
  12. Recent, in paginile unei reviste am gasit o mostra din acest produs. Am citit ce scria pe ea (crema de fata coloranta, cu textura lejera cu levantica si propolis!) si m-am pus pe treaba.
    Asadar, mi-am aplicat o mica parte din crema si am ramas foarte placut impresionata de ceea ce poate sa faca cu tenul meu.
    Pur si simplu nu am mai avut nevoie sa folosesc fond de ten, deoarece tenul a capatat un contur foarte dragut, gratie ei.
    Pe langa faptul ca ofera protectie solara, eu am inceput sa o folosesc ca inlocuitoare a fondului de ten.
    Am lasat comentul acesta, deoarece cautam si alte pareri, sa vad daca nu cumva sunt singura care o foloseste ca pe un fond de ten.
    Sunt foarte bucuroasa ca mai sunt persoane multumite de caracteristicile acestei creme!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu folosesc Apivita coloranta cu spf 50 pe post de fond de ten. Dar cred ca trebuia sa iau cu spf 30. M-am gandit ca folosind acid glicolic in concentratie mare trebuie sa ma protejez cu 50. Si e foarte densa, abia o intind. O subtiez cu putin fond de ten si foarte bine. Oricum acopera bine si singura. Sau am mai gasit o solutie: folosesc un concealer tip camuflaj (flormar) pe zonele mai pigmentate sau cu probleme si apoi crema coloranta. Sunt multumita si de rezistenta. Am sa-i fac un review zilele acestea.

      Ștergere
  13. Recent am intrat in posesia acestui produs, caruia cred ca i-au schimbat ambalajul,al meu asa arata:
    http://www.apivita.com/media/catalog/product/cache/1/image/300x300/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/1/0/10-30-01-209_4.jpg

    Cautam info pe net fiind absolut impresionata de produs si asa am ajuns la postarea ta. :)

    E primul produs Apivita pe care-l folosesc si sunt uimita de calitatea acestuia. Cand am vazut scris SPF 30, mi-am zis - trebuie sa fie albicioasa si putin vascoasa, sa vezi ce-o sa te chinuiesti s-o intinzi. Surpriza! nu e deloc asa - este foarte usoara, intra repede in piele si nu ma ustura ochii de la ea, aplicata fiind si acea zona; este totusi o idee lipicioasa, insa parca adera fdt. mai bine :)...asta-i senzatia mea [folosesc Nearly Naked de la Revlon). Inaintea ei n-am mai aplicat alt produs, doar am curatat tenul cu apa micelara Bioderma.
    Nici nu simt ca am aplicat-o pe ten. Imi place la nebunie!!!!
    Cu siguranta o sa mai incerc si alte produse apivita, cel putin cele pentru ten. :) Merita banutii!

    Ai mai incercat si alte produse Apivita?

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim6:03 p.m.

    Fetelor,fiind o crema coloranta,se demachiaza?

    RăspundețiȘtergere
  15. Sigur merge crema colorata 30/50 pt ten gras? mi-e teama sa nu pluteasca pe ten sau sa-mi apara vreun cos...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici nu stiu ce sa-ti zic, sincer... cea cu 30 cred ca ar merge, cea cu 50 nu ti-as recomanda-o... Partea aiurea e ca nu exista mostre :(

      Ștergere