Review Longevita - Ulei de argan bio

Astăzi mi-am propus să vă povestesc despre uleiul de argan, mai precis uleiul de argan Longevita, distribuit pe piața din România de Solaris. Acum câțiva ani, să tot fie vreo patru, a fost mare nebunie cu acest ulei. M-a tentat și l-am tot căutat prin magazinele online dar nu m-am îndurat să plătesc cca 80 de lei plus transportul. În plus, părerile erau atât de împărțite încât nu prea m-au convins...

Când am primit propunerea să tastez uleiul de argan Longevita mi-am amintit pe loc de curiozitatea mea mai veche. Nu știam prețul lui dar mă gândeam, totuși, că-i minim vreo 50 de lei. Mare mi-a fost surpriza acum două zile când l-am găsit în magazinul DM la numai cca. 20 de lei (30 ml)! Era la reducere, prețul normal fiind în jurul sumei de 25 de lei. Am fost tare încântata gândindu-mă că voi recomanda un produs „de lux” dar foarte accesibil în același timp. 

Dar mai întâi să vă povestesc puțin despre uleiul de argan. 

Uleiul de argan este un ulei prețios, unul dintre cele mai rare uleiuri vegetale din lume. Acesta se obține prin presarea la rece a nucilor neprăjite ale arborelui de argan care crește numai în Maroc. Uleiul de argan este uleiul cu cea mai mare concentrație de vitamina E, fiind bogat în acizi grași esențiali, fitosteroli, polifenoli și squalan (component natural al filmului hidrolipidic al pielii). 

Uleiul de argan ajută la refacerea stratului hidrolipidic al pielii, are rol nutritiv și combate acțiunea radicalilor liberi. Concentrația ridicată de vitamina E face din acest ulei o armă importantă în lupta cu ridurile. Poate fi folosit pentru reglarea secreției de sebum în cazul tenului gras, acneic. Asigură hidratarea tenului uscat dar și a vârfurilor deteriorate ale firelor de păr. 

Uleiul de argan Longevita vina ambalat într-o sticluță de sticlă cu pompiță. Pompița dozează bine însă eu nu-s foarte îndemânatică și am reușit să murdăresc eticheta într-o seară când am folosit o cantitate mai mare pe post de demachiant.

Uleiul este unul dens, de culoare galbenă, cu un miros... de legumă aș zice eu. Adică nu e inodor însă nici deranjant nu este.

În primul rând l-am aplicat pe ten pe post de cremă de noapte, după demachierea cu apă micelară și clătirea cu apă curată. Nu îl pot lăuda că intră în piele pentru că n-o face. Printr-un masaj mai îndrăzneț poate ar intra dar n-am riscat. Uneori tenul meu are tendința să se irite dacă îl bibilesc prea mult ori prea agresiv. Însă până să merg la culcare se cam duce de pe ten iar pe fața de pernă nu am remarcat probleme. 

Dimineața m-am trezit cu un ten hidratat, moale. S-a descurcat bine și în perioada cu ploi, ninsori și frig deși pe unele zone ale tenului (pe nas și între sprâncene) am simțit nevoia de ceva mai multă hidratare și am aplicat o cremă. Pe obraji nu am avut probleme. Surpriza cea mare a venit când au apărut monstruleții pe care se pare că are tendința să-i ucidă încă din faza de început. Renunțasem să mai sper că există produse care „lucrează cu succes” peste noapte până să folosesc uleiul Longevita. Am tot amânat review-ul în ideea că mi se pare dar nu... chiar calmează orice monstruleț, chiar și iritațiile cauzate de războaiele între ten și unghii. Și îi calmează și pe aceia pe care nu-i vezi dar îi simți dureroși sub piele și te aștepti ca în următoarele zile să crească precum niște voinici și să doară din ce în ce mai rău. 

L-am folosit, cu zgârcenie, ce-i drept, și pe post de demachiant, și pentru ochi și pentru ten. Cel mai bine funcționează pe un disc demachiant îmbibat cu apă călduță. Pe discul uscat risipa e mare și riști să agresezi pielea pentru că pătrunde în material și îl lasă aspru. În momentul în care discul este ud uleiul rămâne la suprafață și-si face numai bine treaba - două picături sunt suficiente pentru fiecare ochi și alte două pentru ten. 

O altă întrebuințare pe care i-am găsit-o - calmarea arsurilor. Cred că îngerul meu păzitor are inima cât puricele de câte ori intru în bucătărie, uneori sfârșind prin a-și pune îngrozit mâinile la ochi... Pe scurt, am vrut să iau cu mâna goală un vas cu lichid fierbinte despre care nu m-am gândit că era și încins, l-am pus repede la loc dar din el au sărit stropi fix pe degetele de la picioare... Dap, eu fac d-astea. Frecvent. Ce sa fac, ce sa fac? Mă ustura de nu aveam stare. Am aplicat puțin ulei de argan și în cca. 10 minute usturimea a dispărut. Nu m-am ales nici cu roșeală, nici cu bubă.

Suspectez că uleiul de argan îmi face bine și la scalp dar încă nu sunt sigură 100%. Am primit un șampon care conține în prima parte a listei de ingrediente ulei de argan și ne înțelegem tare bine. Detalii pe blog în curând.

Recunosc că pe păr nu l-am folosit pentru că am o vastă colecție de uleiuri pentru vârfuri care își fac bine treaba și mi-a fost teamă să nu aplic din greșeală prea mult iar a doua zi să nu mă trezesc cu părul îmbâcsit. Cât despre unghii, iarăși, de unde atâta răbdare? În ultima vreme abia îmi fac timp să te șterg și să le colorez din nou.

Pe final, dacă ați avut răbdare să citiți kilometrul de text, am pentru voi o surpriză. Sticluța mini (10 ml) din imaginea de mai jos poate fi a voastră. Tot ce trebuie să faceți este să-mi lăsați un comentariu în care să-mi spuneți care este uleiul vegetal cu uz cosmetic care v-a impresionat cel mai tare și cum l-ați folosit.

Aveți la dispoziție 3 zile în care puteți comenta. Nu voi folosi random.org ci voi premia răspunsul care mi-a plăcut cel mai mult.  Duminică seara voi anunța câștigătoarea.

Castigatoarea este Anca_M!

21 de comentarii:

  1. Apropo de nebunia asta cu uleiul de argan, mie mi s-a parut ca s-a intamplat ca la electronice: cand iese vreo inovatie, gen plasma, la inceput costa zeci de milioane, si dupa o vreme, un an-doi, deja e la jumate de pret :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca asta a avut mereu pret constant, Camelia. Si e pur si bio, nu mix de argan cu alte uleiuri mai ieftine.

      Ștergere
  2. Ulei din seminte de cactus prickley-Am aplicat seara, un strat generos incluzand si zona ochilor si dimineata dupa demachiere am aplicat un strat fin pentru a pregati tenul pentru machiaj si o noua zi de expunere la soare, ploaie, frig, ninsoare sau poluare.

    RăspundețiȘtergere
  3. aurelia dumitru9:49 a.m.

    Uleiul de argan nu m-a impresionat f tare,dar poate nu a fost de cea mai buna calitate.am mai folosit de jojoba pt corp,dar cu siguranta cel de cocos este preferatul meu,pentru miros,consistenta si putere de hidratare☺

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna! Pana acum am folosit uleiurile de masline, de cocos si de struguri si m-am oprit la cel din urma. Il folosesc pentru demachiere atunci cand rimelul si tusul imi dau batai de cap sau seara, dupa curatarea tenului, in jurul ochilor, pe frunte unde am un punct sensibil care cand vine sezonul rece se usuca (si nicio crema nu l-a "dovedit" pana acum, a functionat numai cu uleiuri) si in locurile in care se formeaza riduri de expresie. Intra bine in piele dupa ce tapotez cu degetele cateva secunde si nu lasa urme pe perne de exemplu (eu dorm pe burta, deci ar fi sanse). Il mai folosesc dupa spalarea parului, am un par uscat si scalp sensibil: pulverizez in palme 2-3 stropi si intind pe lungimea parului. Nu are aspect lins, gras si se usuca normal. Sunt curioasa si in privinta uleiului de argan, sunt sigura ca mi-ar rezolva si problema cu portiunea de piele uscata (si apropos de asta, poate impartasesti numele samponului cu argan, din review-urile de pana acum avem aceleasi incompatibilitati cu sampoanele).

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pt info, o sa fac o vizita la dm chiar maine! Am tot auzit de calitatile arganului si vreau sa incerc pe vergeturile ramase dupa nastere si pe parul deteriorat, mai ales daca ziceti ca e pur! :-)
    Pt par uscat am folosit uleiul de masline sub forma de spray, a devenit mai matasos, intr-adevar, dar cade in continuare. Bn, stiu, tine si de alimentatie, inca lucrez la asta! O zi buna! :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. uleiul este incredibil de bun si pentru scapl. ma lupt se ani de zile cu caderea parului si in ciuda tratamentelor exorbitante si ale vizitelor la dermatolog ,nimic nu a functionat. asa ca, in disperare, am apelat la o masca cu argan , propusa de o prietena, bineinteles,cu scepticismul de rigoare. mare mi-a foat mirarea cand am costatat , inca de la prima aplicare, ca nu-mi mai cade un fir de par. fac tratamentul asta de 3 sapt, iar parul meu e la locul lui, nu pe perna sau podea, plus un aspect foarte sanatos si voluminos. deci , foloseste-l cu incredere :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu ma refeream la cel Longevita, ma refeream la uleiuri de la alte branduri, stiu ca ajungeau intr-o vreme si la 80 de lei si acum gasesti la jumatate de pret :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Un ulei foarte bun pentru cresterea parului este uleiul de ricin. Imi fac o masca de par odata pe saptamana cu ulei de ricin, putin ulei de masline si o fiola de vitamina A iar efectele sunt vizibile. Tin sa mentionez ca imi aplic aceasta masca doar la radacini si masez usor fara a zgaria scapul cu unghiile.
    Pentru lungimea parului aplic ulei de cocos apoi acopar cu un prosop pentru a mentine caldura.
    Rezultatul: un par sanatos fara varfuri despicate, stralucitor si mai ales MULT mai des!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu abia astept sa il incerc, insa am atat de multe chestii incepute, incat mi-e mila de el. Daca il deschid si uit de el si expira?! :( Pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu nu am folosit ulei de argan, desi vad ca primeste numai recomandari bune. Am folosit si am fost multumita de uleiul de ricin, de cel de cocos, de masline,dar si de cel volatil de menta creata pe care-l folosesc in scop terapeutic pentru migrena. Cel mai mult imi place uleiul de ricin, pentru ca e eficient si multiuse ca sa zic asa, il masez in par, pe unghii, imi dau pe gene si il amestec in diverse masti cu ce mai am prin casa.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am descoperit uleiul de argan destul de tarziu...pentru ca desi auzeam atatea recomandari...nu-mi placea deloc ideea de ulei pe fata sau pe par :))))) .Intr-o zi , coafeza mea a insistat totusi sa foloseasca uleiul de argan pe buclele mele. Mai intai am ripostat vehement,apoi am mirosit ceva delicat, apoi am simtit ceva catifelat pe par...si in final am ramas dependenta de el. :))))) Mi-am luat un ulei de argan de la Lakme, nici nu trebuie sa ma dau cu multa cantitate...e foarte eficient ..imi place asa de tare cum miroase :))) si daca parul meu ( dupa repetate vopsiri si uscari cu foehnul) era cumva aspru ...acum e catifelat precum matasea. Chiar nu glumesc :)) Cel mai mult imi pare rau ca am avut idei preconcepute vis-a vis de el..fara macar sa -i fi dat vreo sansa !!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Uleiul de argan,ma dadeam in fiecare sera pe tenul curatat.Eu am tenul uscat-sensibil,de cand nu mai folosesc cunosc diferenta imi simt pielea mai uscata ,mai deshidratata
    Fb. Lucica Lazar
    Share. https://www.facebook.com/lucica.lazar/posts/666552740131636?pnref=story
    Multumim pentru concurs! :-*

    RăspundețiȘtergere
  13. Uleiul de cocos e ceea ce folosesc acum, ca masca hidratanta pentru scalp, varfuri despicate, ma demachiez cu el, il folosesc dupa dus ca lotiune de corp, crema hidratanta si pe langa toate astea il folosesc si la mancare.

    RăspundețiȘtergere
  14. De un an de zile am un aliat cand vine vorba de o hidratare intensa si nu numai - uleiul din samburi de caise. L-am luat de pe iHerb si-l folosesc pentru multe chestiim printre care:
    - ulei pentru corp - cand ies de la dus (in special acum in perioada anotimpului rece) imi tamponez pielea cu prosopul (o las oarecum umezita) si aplic uleiul atat pe maini, cat si pe picioare; imi hidrateaza foarte bine pielea si profit de acest moment sa o si masez putin (stim cu toatele ca masajul cu ulei este mult mai relaxant decat cu o lotiune d corp);
    - tratament pentru par - pun cateva picaturi in palma si apoi aplic pe jumatatea lungimii de par; astept 30-40 minute, dupa care ma spal pe cap in mod obisnuit; varfurile arata mult mai bine; este un ritaul pe care il urmez o data pe luna;
    - tratament pentru cuticule - imi place sa-mi masez cuticulele aproape ( recunosc ca in acest caz mai trisez si nu folosesc uleiul atat de des pe cat as vrea / ar trebui ) in fiecare seara.
    Cam astea sunt trucurile mele cu uleiul din samburi de caise. Uleiul de argan nu l-am incercat inca :) Poate voi avea ocazia si va deveni preferatul meu.

    RăspundețiȘtergere
  15. Uleiul de Argan cu siguranță .Eu am tenul mixt gras si mi-a fost tare teama sa il aplic pe față .Totuși am riscat si am fost uimita de rezultate..intra foarte bine in piele si o lăsa foarte fina .In timp am observat ca tratează micile cosuri. Il folosec si pentru par ca hidratant inainte de aplicarea placii.

    RăspundețiȘtergere
  16. eu folosesc de ceva vreme un amestec de ulei de argan, ulei de ricin si ulei de masline extravirgin! Se mai adauga un galbenus de ou si cu aceasta maioneza imi rasfat parul pret de cateva ore, dupa care samponez, clatesc si aplic masca.
    Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  17. uleiul de argan si uleiul de cocos sunt foarte bune si chiar fac minuni tenului :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Uleiul de avocado pentru zona ochilor si uleiul de roibos pentru ten.

    RăspundețiȘtergere