Luxe Oil de la Wella Professionals


Astăzi mi-am propus să vă povestesc despre un produs pe care îl folosesc de mai bine de 3 luni și pe care am ajuns să îl iubesc. Deși nu-i nici pe departe primul ueli/ser/produs pentru hrănire și netezire, este primul care m-a impresionat și despre care am ținut neapărat să scriu.

Este vorba de SP Luxe Oil de la Wella Professionals. Dar mai întâi să vedem ce spune producătorul:
SYSTEM PROFESSIONAL LUXE OIL utilizează o tehnologie pentru reconstruirea firului de păr care aduce acestuia beneficii atât la exterior cât și la interior, protejându-l împotriva deteriorării.
* Părul se simte până la de 10 ori mai neted după numai o aplicare.
* Protecție de trei ori mai puternică a firului de păr
* Lasă părul cu un aspect sănătos și un luciu natural
* Părul devine mai ușor de coafat datorită formulei ușoare.

Mod de aplicare
Produsul poate fi aplicat aât pe părul umed:
1. Pentru netezire: reconstruiește și transformă instant textura părului. După șamponare se aplică 2-3 picături de ulei de la jumătatea lungimii părului până la vârfuri.  
2. Pentur un păr mai moale: protejează cheratina și oferă netezire de lungă durată.
3. Pentru protecție: crează un scut invizibil ajutând la descurcarea părului.
4. Pentru definire: ajută la definirea buclelor și a părului fin.
cât și pe părul uscat:
5. Pentru hrănire: sub forma tratamentului înainte de șamponare. Se împarte părul în mai multe secțiuni și se aplică pe fiecare 2-3 picături de ulei, atât pe scalp cât și pe lungime. Se masează bine și se lasă să acționeze timp de 5-10 minute după care se șamponează și se aplică un balsam.
6. Pentru netezire: oferă protecție în urma uscării cu foehn-ul. Pentru a controla părul usca, casant, plicați câteva picături de ulei după uscare. Reaplicați dacă este necesar.
7. Pentru iluminare: conferă un luciu deosebit părului. Pentru o strălucire deosebită amestecați între palme două picături de ulei SP LUXE OIL și aplicați pe părul umed înainte de coafare.
8. Reconstruirea firului de păr: tratament pentru păr peste noapte. Aplicați SP LUXE OIL pe întreaga suprafață a părului seara înainte de culcare. A doua zi puteți șampona sau nu, în funcție de cantitatea aplicată. 

După cum probabil știți, am părul lung, natural (netratat chimic și foarte rar agresat termic) și îl prefer cât mai moale, drept, fin și lucios. Eu sunt cea care caută mereu produse care să nu ofere prea mult volum (în viziunea mea și în cazul podoabei din dotare volum înseamnă păr aspru, uscat și foarte greu de stăpânit), care să lase părul foarte moale și lins.

Am tot căutat balsamuri și am  găsit câteva mulțumitoare care funcționează până la un moment dat. În cele din urmă mi-am dat seama că pentru un păr cu aspect neted și lucios mai important decât spălatul este uscatul. Nu spun că m-aș putea spăla cu orice sau că am renunțat vreun moment la masca de păr, însă am remarcat că este important să ai răbdare și să acorzi atenție părului și după spălare.

Cum procedez mai nou... învelesc părul ud într-un prosop gros și-l las așa măcar 15 minute pentru a absorbi o bună parte din apă. După acest timp împart părul în două și aplic pe fiecare jumătate căte 3 picături de Luxe Oil pe care îl încălzesc în prealabil între palme. Încep procedura de la vărfuri, prin atingeri scurte (pentru a nu aplica prea mult ulei pe aceeași șuviță) și mă îndrept mai apoi către rădăcini, oprindu-mă la câțiva centimetri de acestea. Pieptăn bine părul și mai apoi mai aplic două picături în apropierea rădăcinilor.  Pieptăn din nou și usuc părul fără a lăsa capul în jos, fulxul de aer pornind de la rădăcini spre vârfuri. Din când în când mă opresc și pieptăn din nou. De obicei mă spăl pe păr seara și îmi place că peste noapte părul se așează și mai bine.

Dacă facem un calcul folosesc în medie 8 picături de Luxe Oil după fiecare spălare. Poate părea mult însă nu este. Nu mi-a lăsat niciodată părul unsuros sau greu. Folosind o cantitate atât de mare sunt mai mulțumită de cantitatea care ajunge pe suprafața părului. N-am ajuns niciodată fană înrăită a vreunui ser tocmai pentru că nu mi s-a părut că poți ajunge la cea mai mare parte a firelor de păr cu numai două picături. Și, în același timp, mai mult de două picături ar fi prea mult.

Îmi place că acest ulei îmi „îmbracă” bine de tot părul, îl lasă moale, drept, lucios, ușor de pieptănat și, mai mult, nu strică rezistența buclelor.

Mi-am tuns vărfurile acum o lună și nu se întrevede nici cel mai mic semn de deteriorare. Dar, v-am mai spus, vărfurile despicate nu mai sunt de mult o problemă pentru mine. Acestea n-au ce căuta pe un păr natural care nu este agresat termic foarte des și căruia i se acordă îngrijirea corespunzătoare. Ultima dată mă tunsesem în decembrie anul trecut.  

Edit: la cererea publicului, o poză cu părul aranjat după baie. Este puțin pisicos pentru că abia a fost uscat. Cum spuneam, peste noapte se va așeza mai bine. Am mascat fața, ieșise aiurea și așa iese, în general, cu aparatul meu mic. De aici groaza mea de selfie-uri :)

Pe părul uscat l-am folosit mai rar așa că n-as putea să mă pronunț. Pot spune, însă, că am aplicat cantitatea folosită pentru poze (3-4 picături) pe părul prins în coadă și nu se întrevede nicio urmă de unsoare în păr.

SP Luxe Oil de la Wella Professionals conține ulei de argan, ulei de migdale și ulei de jojoba însă formula este una atât de ușoară încât nu încarcă absolut deloc părul. În trei luni am consumat mai puțin de jumătate din sticluța de 100 ml (doua sau trei spălări pe săptămână). Ingredientele produsului pot fi consultate în imaginea de mai jos. Nu mă deranjează absolut deloc parfumul (este chiar foarte plăcut) și nici alcoolul.
Prețul produsului SP Luxe Oil de la Wella Professionals este de aproximativ 105 lei pentru 100 de ml. Termenul de valabilitate al ueliului este de 12 luni de la deschidere. Pe părul mediu cred că poate fi folosit cel puțin 8 luni.

Până la urmă și părul trebuie răsfățat, nu?  

11 comentarii:

  1. si eu in folosesc insa doar dupa baie :) chiar este un produs bun

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pt review,chiar eram curioasa in legatura cu acest produs,doar ce l-am achizitionat si abia stept sa il folosesc,mi-a fost recomandat si la salon,eu avand parul cret,uscat si deteriorat!Te pup si sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. trebuie neaparat sa pui si o poza cu parul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. editat :) dacă tot mi-am spălat părul de dimineață

      Ștergere
  4. Il ador! Este un ulei pentru par foarte bun! ♥
    PS: Ai un par superb!

    RăspundețiȘtergere
  5. Unul din uleiurile de par preferate <3

    http://styleandbeauty27.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce ciudat se vede poza cu albitura aia pe fata! Mai bine te vedeam pe tine. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am avut timp sa fac prea multe poze, ma grabeam sa plec de acasa :( crede-ma ca se vedea mai urat neacoperita, ochii par departati si cazuti fata lunga si subtire. e din cauza aparatului. nu l-am folosit pe cel profi

      Ștergere
  7. Anonim9:29 a.m.

    Eu folosesc in prezent wella oil reflections. Si dintre luxe si reflections il prefer pe cel de.al doilea. Imi inmoaie si hraneste parul mult mai bine decat primul, chiar daca, conform producatorului, luxe e mai "repair" decat reflections.
    Roxanne

    RăspundețiȘtergere