Sanatate intr-o capsula: OMEGA 3 DHA din ulei de alge


Sunt adepta suplimentelor nutritive atata timp cat sunt de origine naturala si nu de sinteza dar cel mai mult conteaza sa fie mai mult spre alimente decat spre vitamine. Consum frecvent spirulina si chlorella din multe motive. Gasiti aici suficiente detalii convingatoare despre cele doua super-alimente.

Cand mi s-a oferit ocazia de a testa unul sau mai multe dintre suplimentele Together cel mai tentant mi s-a parut OMEGA 3 DHA din ulei de alge pentru ca citisem (in trecere, aici, dar mi-a ramas in minte) despre aceasta sursa vegetala de Omega 3 insa nu avusesem, inca, ocazia sa incerc.

Am sa va povestesc si voua, pe scurt, ce am citit eu.

Cand oamenii de stiinta de la NASA si-au inceput cercetarile privind cele mai potrivite alimente pentru consumul in spatiu s-au orientat catre alge. Au descoperit ca algele sunt o sursa bogata din acidul gras DHA (acid docosahexeonic). Rezultatul cercetarilor lor a fost un aliment potrivit atat pentru consumul in spatiu cat si pentru consumul pe Terra.

DHA este un supliment necesar creierului. Studiile au aratat ca tesutul cerebral contine cea mai mare concentratie de DHA din corp, ceea ce indica valoarea acestuia pentru functionarea respectivului organ. Cele mai mari concentratii de DHA au fost descoperite in zona relationata memoriei.

Persoanele cu un nivel scazut de DHA pot prezenta deficiente cognitive si risc sporit de aparitie a bolii Alzheimer. Copiii cu niveluri ridicate de DHA se descurca mai bine la teste.

Pe masura ce imbatranim nivelul DHA scade fiind necesara suplimentarea cu aceasta componenta.
Suplimentarea cu DHA din alge creste indicele de Omega 3 cu 75%!

Surse animale de DHA (acid docosahexeonic): ton, macrou, peste spada, hering, sardine, icre, lapte. Insa pestii nu produc singuri DHA, ci il obtin din alge. DHA din peste vine la pachet cu o multime de riscuri pentru corpul uman, de la contaminarea cu mercur, bifenili policlorurati (PCB), dioxine si reziduuri de pesticide din apele poluate pana la hormonii din acvacultura.

Together merge direct la sursa si extrage Omega pura, 100% naturala, fara contaminanti sau alte impuritati gasite in peste.

Iata cateva motive pentru a consuma  Together OMEGA 3 DHA din ulei de alge:
- are rol important in timpul sarcinii si alaptarii: dezvolta creierul bebelusului, ochii si sistemul nervos;
- suplimentarea cu DHA pe perioada copilariei conduce la dezvoltarea inteligentei, a capacitatii de concentrare si a IQ-ului in general;
- omega 3 vegetala din alte surse (seminte de in, de chia etc) au nevoie de mai multe transformari pentru a fi folosita in mod optim de catre organism, pe cand DHA din alge demonstreaza a biodisponibilitate crescuta;
- riscul de a contine contaminanti a fost eliminat, fiind o sursa pura si de calitate de DHA.

Desi imi place pestele, il consum maxim o data pe saptamana. Am mare grija ce fel de peste aleg si prefer somonul. Pestii cu cel mai ridicat nivel de mercur sunt rechinul, pestele-spada si macroul.

Pestii cu un nivel mai redus de mercur sunt tonul, somonul, codul negru, somnul sau, daca aveti ocazia, alegeti un peste romanesc desi, si aici, riscurile de contaminare cu diversi poluanti sunt la fel de mari.

Ma bucur ca-mi pot suplimenta dieta cu OMEGA 3 pur, de origine vegetala, si vi-l recomand si voua cu caldura. Tohether OMEGA 3 DHA din ulei de alge poate fi gasit aici la pretul de 85 de lei pentru 30 de capsule. Stiu ca nu este un pret mic dar sunt de parere ca merita.

Surse articol: 1, 2, 3


2 comentarii: