Beauty Blender vs. Burete Perfect Blending Make-Up Studio

Astazi vreau sa va povestesc despre bureteii de machiaj. Unul dintre cei mai copiati bureti ramane Beauty Blender, atat de copiati incat sunt destule persoane care fac confuzie considerand ca orice burete sub forma de ou este un beauty blender. Acum mai mult timp mi-am dorit sa cumpar un astfel de produs si, cum nu stateam bine nici cu timpul si nici cu comenzile prin strainataturi, am ales buretele Perfect Blending de la Make-Up Studio.

Pe scurt, este vorba de un buretel care, umezit, isi mareste semnificativ volumul, si poate fi folosit pentru aplicarea fondului de ten pentru obtinerea unui finish natural si aerat.
Pentru imaginea de mai sus am folosit in scop de comparatie o oja Golden Rose Rich Color si aceeasi distanta intre aparat si produse.

In partea stanga avem originalul - Beauty Blender. Este un burete moale, pufos, fin si aerat. In partea dreapta avem buretele Perfect Blending Make-up Studio care este ceva mai dens si putin mai cauciucat. Ambii isi maresc, prin umezire, volumul la fel de mult.

Trebuie sa recunosc ca uitasem complet de buretelul roz pana sa-l am pe cel negru, buretel care a implinit luna trecuta 2 ani de cand se afla in posesia mea. Recent i-am descoperit si cateva crapaturi pe suprafata insa nu-l condamn. Caldurile si abandonul si-au lasat amprenta asupra lui.
Ambele produse functioneaza la fel de bine pentru aplicarea fondului de ten. Rezultatul este un machiaj cu aspect natural, aerat si acoperire buna, de durata. Cat priveste acoperirea aceea serioasa - acnee, cearcane negre, pistrui, cuperoza - Beauty Blender a fost o revelatie. Nu ma credeam capabila sa machiez o persoana cu probleme serioase ale tenului pana sa am acest buretel. Acum am curaj. Il folosesc atat pentru corector/anticearcan cat si pentru fixarea cu pudra. Aplic cu el straturi succesive foarte subtiri de produs (crema sau pudra) iar rezultatul este unul natural si de durata.

Buretele Perfect Blending Make-Up Studio
este putin mai dur, mai tare, si necesita o mana mult mai usoara cand vine vorba de aplicari succesive de straturi de machiaj. Tocmai de aceea mi-a fost greu sa il folosesc in zone mai dificile precum cearcanele sau portiunile cu acnee.

In imaginea de mai jos am incercat sa aplic aceeasi presiune pe ambii buretei. Puteti vedea cat am putut apasa Beauty Blender-ul si cat buretelul Make-Up Studio.
Desi este mai tare, buretele Perfect Blending Make-Up Studio se curata mai usor comparativ cu Beauty Blender. Pentru imaginea de prezentare Beauty Blender nu era murdar cat era patat. Cand l-am umezit mi-a trecut prin cap sa torn putina lotiune micelara pe el si asa am reusit sa-l curat. Sapunul lichid sau gelul de dus nu il curata perfect, asa cum se intampla in cazul buretelui Make-Up Studio.

Beauty Blender poate fi achizitionat, in diverse variante, de aici, pretul unui buretel ca al meu fiind de 16 lire. Eu l-am achizitionat in urma unui blog sale cu 50 de lei. Buretele Perfect Blending Make-Up Studio poate fi cumparat de aici cu 45 de lei.

Cat despre variantele ebay inca nu ma pot pronunta. Am cumparat din complexul comercial IDM o imitatie chinezeasca dar nici nu am indraznit sa-l folosesc. Este un burete cauciucat tare care nu-si mareste volumul prin umezire. Ar putea fi folosit asemeni bureteilor normai, triunghiulari, daca n-ar fi atat de tare si de dur. A mai fost si 12 lei (pe ebay astfel de buretei pot fi achizitionati cu 1 dolar, transport inclus). Nu il recomand. Este vorba de cel albastru din imaginea de mai jos. Toti bureteii din poza fusesera umeziti.
In concluzie, originalul Beauty Blender este preferatul meu, mai ales pentru treburile de finete - cearcane, acnee, cuperoza - insa nici buretele Perfect Blending Make-Up Studio nu este de aruncat. Isi face foarte bine treaba pe partea de acoperire si finish in cazul aplicarii fondului de ten. Nu-mi pare rau de banii dati pe niciunul dintre cele doua produse.

Voi folositi astfel de buretei?

9 comentarii:

  1. O postare tare utila! Multumim.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanti buretii astia! Ma tentau si pe mine cand am vazut nebunia cu Beauty Blender, dar am abandoant ideea pentru ca nu reusesc sa uniformizez fondul de ten cu buretel triunghiular, ci cu pensula. Dar m-ai facut curioasa despre buretelul original :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se compara cu bureteii triunghiulari. Forma rotunda e foarte utila pt tapotare

      Ștergere
  3. N-am folosit niciodata buretei pentru blending,dar m-ai facut curioasa.E bine de stiu ca cel din IDM nu-i ce trebuie.Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu am folosit astfel de buretei,daca mi as cumpara cred ca mi ar fi putin teama sa l folosesc prima data :)

    https://www.facebook.com/pages/Mili-chic-handbags/752092581520202

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim1:24 p.m.

    Did you try sponge from Ebelin? (from dm) I tried original beauty blender, some random chinese sponge and Ebelin one. I think Ebeline (16 lei) is a very good one. I use it for some time and it still looks ok and works good. I don't see why to spend on Beauty Blender:)

    RăspundețiȘtergere