Paleta de corectoare Peggy Sage si un mic sfat

Produsul pe care am ales sa il prezint astazi pe blog a fost achizitionat toamna trecuta, intr-o mica iesire la cumparaturi ce avea ca scop dotarea pentru un job de machiaj. Am ales, printre altele, paleta de corectoare Peggy Sage 803550 pentru a avea cat mai multe nuante si variante de combinare. 

La prima incercare mi s-a parut greu de aplicat. Consistenta produsului este de crema concentrata, de tip camuflaj. Am mai avut un astfel de produs care, desi mi-a placut, a ajuns la gunoi din cauza consistentei (si a capacului care era mai mult de forma si mereu il gaseam cazut la fundul borsetei).

Recent am citit un review al Andreei in care vorbea despre cat de bine i s-a potrivit un anticearcan mai inchis la culoare si atunci mi-am adus aminte de pontul unui make-up artist pe care il urmaresc pe youtube - Jordan Liberty - ale carui sfaturi mi s-au parut mereu de bun simt si usor de aplicat. Jordan spunea intr-unul dintre clipurile sale un lucru perfect logic: daca vrei ca o portiune a fetei sa iasa in evidenta o iluminezi, daca vrei sa para sculptata, sa para mai in spate, aplici o culoare mai inchisa. Aceasta afirmatie se potriveste, spunea el, si in cazul imperfectiunilor si al cearcanelor. Daca aplici o culoare mai deschisa pe cearcane ele vor iesi in evidenta, la fel si in cazul cosurilor. Tot el ne sfatuia sa folosim sub ochi un concealer cu tonuri de piersica in locul unuia cu tenta de galben. 


Asa mi-am adus aminte de paleta mea de corectoare si am decis sa-i mai dau o sansa. Avand consistenta unor creme de tip camuflaj cel mai usor e sa le incalzesti mai intai pe piele. Zis si facut. Am ales, evident, cea mai inchisa nuanta care are, in acelasi timp, o tenta piersicie.
Nuantele sunt, de la stanga la dreapta, conform etichetei de pe spatele paletei: blanc, ivoire, beige, abricot, pistache (eu avand dubiile mele legate de ordinea si logica denumirii acestor culori).

Rezultatul a fost unul foarte natural iar acoperirea foarte buna, medie spre mare. Intentionat am facut poze la ochiul drept unde am o pata.
Produsul trebuie aplicat cu mare grija si in cantitate mica pentru ca, altfel, tinde sa se strecoare in riduri si sa le transforme in linii deschise la culoare.

Fixat cu putina pudra acest produs a rezistat intreaga zi fara sa-mi usuce zona de sub ochi. L-am folosit si pe alte persoane, una dintre acestea avand cearcane destul de pronuntate. Corectorul Peggy Sage a mascat frumos, potrivindu-se foarte bine unui ten mai deschis ca al meu.

Nu am folosit aceast produs pentru mascarea petelor sau a imperfectiunilor de pe ten. Mi-a fost mai usor sa lucrez cu alte produse din dotare.

Am achizitionat paleta dintr-un magazin Melkior cu aproximativ 60 de lei (la care s-a aplicat un discount pentru make-up artisti de 30% rezultand un pret de aproximativ 40 de lei). Produsul este valabil 24 de luni de la deschidere.

5 comentarii: