Sunt roscata!

Dupa 4 ani si mai bine de blog va prezint prima mea schimbare a culorii parului. Pana sa-mi deschid blogul am mai fost nuantata negru de doua ori insa ultimele urme de culoare s-au dus foarte greu iar parul arata "murdar" si "imbacsit" asa ca am decis sa nu mai repet experienta. Intre timp am mai incercat pliculete cu sampon nuantator insa fara rezultate vizibile - Palette si Loncolor.

Sambata, in timp ce ma plimbam pe la Cosmobeauty (am decis sa nu scriu despre aceasta expozitie pentru ca am plecat de-acasa bazandu-ma pe telefon si n-a fost sa fie, pozele au iesit miscate si intunecate) am dat peste un stand cu vopsele si sampoane nuantatoare (pe langa antiperspirante si solutii de mascare a firelor de par albe) - DECRYSO.
V-am aratat pe Instagram (sunt noua in zona asta si, daca vreti sa ma urmariti ma gasiti sub numele de alinaanisia) ce mi-am cumparat (in mare, lucruri de care aveam nevoie. Ok, recunosc, doar de fondul de ten aveam nevoie, restul sunt accidente). Samponul nuantator este Joanna Multi Effect, nuanta 05 Red currant. Pe plic este mai degraba un rosu spre magenta dar acum ma bucur ca nu a iesit asa.


Si cum curiozitatea era mare, pentru ca doamna de la stand mi-a spus ca nuantatorul prinde si pe parul natural, sambata seara am purces la colorare. Am folosit numai doua plicuri si bine am facut, produsul se intinde foarte bine si face spuma. Se aplica pe parul umed (eu am samponat mai intai pentru ca era cazul), ideal cat mai bine scurs de apa, pentru ca nu vrem sa facem prea multa spuma. 

La orice contact cu pielea samponul pateaza si a fost un lucru bun ca fiecare plic a avut perechea sa de manusi pentru ca le-am utilizat la maxim pe-amandoua. De pe frunte, urechi si gat am eliminat excesul de culoare folosind crema de fata sau lotiune micelara Bioderma.

Partea cea mai grea a fost sa rezist 30 de minute cu toata nebunia in cap. Aveam mici mancarimi prin diverse locuri si mi-era teama sa nu raman rosie sub unghii asa ca ma scarpinam usor prin prosop - unul mai vechi special pentru astfel de situatii care a ramas semi-rosu dupa spalare.

S-a limpezit usor si... a ramas moale, drept si colorat. Se simtea ca si cum as fi folosit o masca foarte buna cu efect de netezire. Mai greu a fost cu cada care a necesitat Detartrant pentru a elimina si ultimele urme de culoare...

Cel mai bine se vede la soare. Parul nu arata prea drept pentru ca vantul isi facea de cap cand am pozat.




Sunt tare curioasa cat va rezista si, recunosc, ca mi-e teama sa nu reziste prea mult. Imi place nuanta naturala a parului meu si nu as vrea sa o recuperez cu ajutorul foarfecelor.

La prima spalare s-a colorat putin apa dar culoarea parului a ramas la fel.

Pretul acestui sampon nuantator a fost de 9 lei pentru doua pliculete. 

Pana una-alta este o schimbare interesanta.
Voi folositi nuantatoare pe parul natural? Va prind? 

35 de comentarii:

  1. Imi placea sa vedem o poza si din fata, eram curioasa cum te prinde. SI pe mine ma bate gandul sa incerc din nou un roscat, dar inca nu sunt convinsa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e foarte mare schimbarea. In umbra sau in casa, la lumina normala sau la bec, nici nu prea se observa. Pentru mine uimirea este ca a prins. E primul nuantator care prinde. Tie iti sta bine roscata :D

      Ștergere
  2. Daaaa, imi place foarte tareee! Ma gandeam cand ai zis de roscat ca e super intens, dar e perfect asa! Eu zic ca o sa te mai tina nuanta asta cateva spalari pana o sa se duca de tot.
    Anul asta nici n-am stiut ca a fost Cosmobeauty pana n-am vazut cateva poze pe instagram. Oricum nu stiu daca mi-as mai fi luat ceva, poate doar top coat-ul Milani ma tenta, dar nici de el nu aveam nevoie fiindca il am pe asta nou de la L'Oreal care e perfect.
    Sunt curioasa de fond de ten cum e.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca o sa ma tina o gramada. Deja mi-e teama de ce a zis Jules, ca de tot n-o sa se mai ia. Deja dupa o spalare nu s-a schimbat nimic...

      fondul de ten e putin cam deschis pentru mine, l-am luat pentru machiajul pe alte persoane. Cred ca o sa-l combin cu o nuanta mai inchisa ca sa-l pot folosi si eu

      Ștergere
  3. Wai ce-mi place cum tia iesit, nici rosu ala "nesimtit" dar nici prea inchis, chiar imi place. Eu vreau sa scap de rosul din cap ca mai am pe ici pe colo si nu vreau sa ma tund prea mult...eu sunt satena de fel.. dar vreau unul mai spre blond sau chiar ombre cu blond

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Am intrat pe blogul tau. Ai par frumos!

      Ștergere
  4. Ce tare! Si cat de ieftine sunt acele plicuri. Eu ma faceam acum cativa ani cu Loncolor si imi iesea super fain, chiar mi-ai facut pofta:D.
    Daca nu se ia complet sa incerci o masca de baza de zeama de lamaie, s-ar putea sa functioneze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de pont! Tu daca ti-ai pune rosul asta in cap sigur l-ai scoate cu foarfeca :(

      Ștergere
    2. Doamne fereste, nu mai vreau sa ma tund ever. Adica nu mai mult de cativa cm din varfuri din cand in cand. M-am refrit ca mi-ai facut pofta de o schimbare, eu amestecam un plic de saten cu 2 de blond deschis de la Loncolor si imi iesea un fel de caramel cu suvite in diferite nuante de saten si blond, imi placea taree mult. Poate mai incerc :D. Imi aduc aminte ca se ducea destul de repede :/. Roscata nu m-as face in veci vecilor, cred ca mi-ar sta oribil. Admir la alte fete dar pe mine clar nu m-ar prinde chiar daca am ochii verzi. Sunt prea spalacita :)).

      Ștergere
  5. Ce roscat frumos! Eu am folosit Palette de vreo 2 ori cred si fara nici un rezultat. Pliculetele astea se pot gasi undeva anume, ai idee?! Curand trebuie sa pun si eu mana pe fondul ala de ten. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc! :* Cred ca doar scriindu-le lor mail. E prima data cand ii gasesc la un targ (sau cand ii observ)

      Ștergere
  6. Way to go Alina :) Eu te-as incuraja mult sa mergi pe roscat permanent ca se asorteaza frumos cu ochii si tenul :D pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma tentezi :)) Intr-o zi voi fi si roscata. Timpul nu sta in loc nici pentru mine si firele de par albe incep sa rasara... Si ma uit in familie si ma astept ca in 2-3 ani sa incep vospsirile. Pana atunci as vrea sa ma mai bucur de parul natural :( Te pup!

      Ștergere
  7. Arata foarte bine si sunt sigura ca-ti sta la fel de bine! Din cate stiu, nuanta se duce dupa vreo 4-5 spalari. Hai ca-i o schimbare frumoasa si de efect, chiar daca pentru o scurta perioada:D. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata bine, chiar mai bine de ceea ce imi iesise mie cu Loncolor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce culoare frumoasa! M-am nuantat si eu de cateva ori cu Loncolor, la mine prinde bine si se curata usor de pe cada/piele, iar de pe par in circa 10 spalari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Daca se ia dupa 10 spalari poate ma fac din nou. Deocamdata mi-e teama.

      Ștergere
  10. e foarte frumoasa nuanta :).

    RăspundețiȘtergere
  11. cred ca te prinde bine. vad si fdt atelier,imi place si mie.si top coat milani, il folosesc de cand l-am descoperit.puppp

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu ma gandesc sa imi vopsesc parul (pentru prima data) si am ceva ezitari, pentru ca, vorba ta, as vrea sa-mi pastrez cat mai mult culoarea naturala; am o 'rezolutie' legata de aparitia firelor albe, doar ele ma forteaza sa schimb 'politica in vigoare' (scuze, sunt influentata de un text in curs de traducere :))
    Cu un sampon din acesta pot sa incerc o culoare fara consecinte de durata, deci multumesc pentru ca mi-ai amintit de varianta asta. Alta ar fi o solutie homemade (coji de nuci), inca mai cuget la asta, nu e temporara :)
    Mie imi place cum iti sta (inclusiv din fata, atat cat am vazut dintr-o poza de pe instagram), bucura-te de perioada roscata, atat cat va dura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt de parere ca trebuie sa ne bucuram cat mai mult de nuanta naturala a parului nostru. Cand vom avea fire albe ne va fi dor de ea... Multumesc frumos!

      Ștergere
    2. Eu de asta am inceput sa studiez solutiile - am inceput sa gasesc cateva fire albe, inca nu e evident, dar din pacate rotunda varsta de 33 ma va saluta cu ceva mai multe 'intelepciune' vizibila :)
      Iar solutiile le caut cat mai aproape de nuanta naturala, nu am rabdare de vopsiri foarte dese si radacinile diferite de culoarea parului vopsit sunt aiurea.
      Nu-mi ramane decat sa-ti urez multi ani cu vopsire electiva!

      Ștergere
    3. Ne desparte doar un an asa ca te inteleg bine. Si mie mi-e groaza de radacini si par decolorat si vizite dese la salon. eu acum merg la salon o data la cateva luni... Multumesc, asemenea!

      Ștergere
  13. Arata foarte frumos parul , o nunata frumoasa si ai un par frumos. Eu ma vopsesc de ani de zile cu negru cel mai negru desi am inteles ca negrul deterioreaza parul cel mai mult . Nu am reusit sa ajung la un specialist sa imi faca niste recomandari "live "dar am mai gasit pe fb pagini foarte amabile care se ocupa de aceasta zona dar rezultatul va trebui definitivat tot la un salon , mai greu se poate face virtual. ( eu am distrus cada cu detartant , acum , cand fac prima limpezire o fac intr-un lighean de plastic pe care o arunc in wc )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Negrul mi se pare foarte radical si, din pacate, multe femei o fac in graba, in ideea ca va uniformiza permanent. si apoi nu mai reusesc sa scape de el decat cu deteriorare maxima sau foarfeca... O prietena s-a vopsit neagra cand eram adolescente si atat s-a chinuit sa scape si avea la un moment dat si 5 culori in cap incat am inteles foarte bine cum sta treaba cu negrul... Cat despre cada, stiu de la mama ca detartantul deterioreaza foarte tare. Nu mai repet experienta in cada, mi-e frica sa n-o stric. Il aveam in casa de mai bine de un an pentru ca il folosesc uneori pe robineti

      Ștergere
  14. Foarte frumoasa nuanta de rosu. Eu sunt o mare amatoare de roscat, dar sunt curioasa cum se comporta dupa cateva spalari? Atunci este marele test :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A tinut cam 2 saptamani ceea ce e ok pentru un nuantator aplicat pe parul natural. Mi-era putin teama sa nu-mi ramana parul patat dar n-a fost cazul. Oricum, a doua oara nu mai am curaj. Probabil ca celelalte doua plicuri vor merge la o cititoare

      Ștergere
  15. Eu am incercat brunet pe parul natural si mi-a iesit un saten inchis foarte frumos. Imi place sa folosesc sa folosesc nuantatoare pentru stralucirea pe care o ofera parului. Culoarea ta chiar a iesit frumoasa.

    RăspundețiȘtergere