Maybelline Color Tattoo 24h vs. Bourjois Color Edition 24h

Pentru astazi am pregatit un review dublu dar de tipul "iarna nu-i ca vara" sau "la munte nu-i ca la campie", asta pentru ca voi vorbi de doua farduri destul de diferite dar care sunt asemenatoare ca ambalaj si pretind sa reziste la fel de mult. 

Este vorba de Maybelline Color Tattoo 24h (nuanta 35 - On and On Bronze) si Bourjois Color Edition 24h (nuanta 05 Prune Nocturne)



In primul rand as dori sa precizez ca in cele ce urmeaza voi descrie doar parerea mea in urma experientei cu cele doua farduri. Tineti cont de faptul ca pleoapele mele sunt extrem de uleioase. Fara primer niciun fard nu-mi rezista mai mult de 3 ore. 
 
Despre Maybelline Color Tattoo s-a tot scris. Nu puteam sa-l ratez. Dupa dezamagirea cu Illamasqua ma asteptam la orice. Insa surprizele au venit una dupa alta.

Fardul este un gel crema, asa cum ii spune si numele, dens, intr-o culoare metalica. Se transfera pe pleoape usor si destul de uniform. Se estompeaza fara efort si se usuca repede. 
 
L-am folosit mai intai singur si recunosc ca acesta este cel mai rapid si mai practic mod de aplicare, mai ales cand te grabesti. Se intinde foarte frumos folosind degetul. Si este si de efect. A rezistat undeva la 6 ore fara sa se clinteasca. La final de zi arata, totusi, decent. 

L-am pus la treaba si ca baza pentru fard iar machiajul a rezistat si mai bine. Fardurile pudra adera destul de bine peste Color Tattoo si isi pastreaza intensitatea pe tot parcursul zilei. 

Peste primer (Too Faced Shadow Insurance) se comporta ca un fard pudra obisnuit, adica nu da semne de strangere in pliu nici dupa 12 ore. Nu am rezistat cu niciun machiaj 24 de ore si chiar mi se pare putin hilara aceasta pretentie (care pana la urma este doar o denumire, perfect legala, ca si in cazul rimelurilor), care ma face sa ma gandesc la antiperspirante. 

Intins pe piele arata asa:

Bourjois Color Edition 24h este, asemeni denumirii, o crema-pudra. Ca si textura te duce mai degraba cu gandul la un fard pudra decat la un fard crema. Rebuie sa recunosc ca am fost atrasa de culoare. Prin cutie (l-am cumparat sigilat) parea un visiniu cu reflexe aurii. De fapt este un mov cu usoare reflexe aurii vizibile mai mult in cutie decat pe piele.


Ca si densitate, pare mult mai concentrat in cutie. Aplicat pe pleoape parca "fuge" in toate directiile si deca vrei sa-l estompezi isi pierde semnificativ din intensitate. Asta cu degetul. Cu pensula deja s-a sters de tot. 

Pe scurt, cand l-am aplicat in strat mai generos pentru a obtine o culoare mai intensa s-a strans in pliu dupa nici doua ore. Aplicat in strat mai subtire se vede ca un fard de proasta calitate aplicat fara baza si se strange la fel de usor. Peste primer (Too Faced Shadow Insurance) rezista ceva mai bine, pana pe la 4 ore insa nu cumva sa fie prea vizibil pe pleoapa. 

Pe piele arata asa:

Am facut si un fel de demonstratie privind "color payoff" (varianta mea: cam cat de multa culoare se ia pe degete si se transfera pe piele la prima aplicare):



Puteti observa mai sus cata culoare era pe deget si cata s-a transferat in swatch-uri. Tin sa mentionez ca am insistat sa iau cat mai multa culoare pe degete. Cu Maybelline mi-a mers, cu Bourjois nu prea.


Ca si pret Maybelline Color Tattoo 24h este in jur de 30 de lei iar Bourjois Color Edition 24h in jur de 40 de lei. Ca si gramaj sunt aproximativ la fel dar n-as putea sa va spun exact pentru ca Bourjois avea eticheta lipita pe lateral si am aruncat-o iar Maybelline nu vad sa fie scris.

As mai cumpara oricand varianta Maybelline, chiar detin si unul mat - Permanent Taupe. Cat despre Bourjois, cu parere de rau, n-as mai risca.

Ati incercat cele doua farduri? Cum vi se par? 

22 de comentarii:

  1. Arata misto asta de la Maybelline, ma tenteaza si pe mine, desi eu cum am pleopele destul de ridate nu prea folosesc decat chestii mate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au si variante mate, cel putin eu am una. dar e taupe, nu stiu daca te avantajeaza... e mai spre cenusiu

      Ștergere
  2. Stefania Petcu3:27 p.m.

    Amandoua imi plac la nebunie, am avut si eu unul de la Essence asemanator cu cel de la Maybelline, chiar imi place culoarea, sa nu mai spun si de cel de la Bourjois, ai fost inspirata cand le-ai ales:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite ca essence l-am lasat sa expire :( primisem si eu unul si am tot zis ca-l folosesc...

      Ștergere
  3. Eu il am pe cel de la Maybelline si e ok. De la Bourjois n-am incercat, dar culoarea pe care o ai tu e tare frumoasa. Pacat de calitate...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu parere de rau, mai bine iti luai Pomegranate Punk tot din gama Color Tattoo. Eu sunt multumita de On and on bronze al meu si, culmea, de un fard crema de la ELF.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Il iau si pe acela, nu-i problema :)))) Numai sa-mi iasa in cale... :*

      Ștergere
  5. Burjois n-am incercat, insa fardurile Color Tattoo sunt dragostea mea :D. Apropo, sa stii ca gasesti ingrediente la Maybelline: pe capacul borcanelului este o eticheta dulba, trebuie doar sa "decojesti" primul strat. Vezi unde e sageata aia usor curbata? De-acolo trebuie sa tragi de prima "foaie". Ia incearca si sa-mi spui daca a mers :)
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A mers :))) Nu m-as fi gandit. Dar tot nu ma prind care e gramajul :))) Te pup si eu!

      Ștergere
  6. yep am si eu 2 de la maybelline si la adoor :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Color Tattoo mi-ar placea si mie sa incerc, suna bine descrierea ta desi eu am tot fugit de fardurile crema. Nuantele sunt dragute amandoua.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai de ce sa fugi de Color Tattoo. Chiar merita. Nu e un fard crema ci un gel crema care se usuca pe pleoapa si rezista bine

      Ștergere
  8. Adevarul e ca la pretul pe care il au, fardurile Maybelline Color Tattoo sunt geniale. Eu le ador. Am 5 deocamdata, dar mai vreau. On and on Bronze este nuanta mea preferata. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Pacat de cfel Burjois ca are o culoare asa frumoasa..:(. Bine ca ai scris despre el, altfel as fi fost tentata sa-l iau. Am 2 Maybelline si il vreau si pe cel Bronze si Pomegranate Punk (pe care o sa-l vreau in continuare avand in vedere ca la noi nu se gaseste). Plus ca in SUA au avut o editie limitata de culori nude asemanatoare Paintpot-urilor de la MAC.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate foarte multe produse nu ajung si la noi din ratiuni de distributie (ar ajunge la un pret mult prea mare) :(

      Ștergere
  10. Oare de ce nu oi fi luat eu Metallic Pomegranate cand era in fata mea...nu stiu. :)) Ma tenta si pe mine aceeasi culoare de la Bourjois, bine ca ai scris ca sa stiu sa nu ma mai stresez.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu am incercat niciunul din cele doua farduri, dar mie imi place mult culoarea fardului de la Bourjois, e foarte draguta :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Am si eu color Tattoo si il iubesc, chiar rezista, spre deosebire de alte farduri pulbere.

    RăspundețiȘtergere