Too Faced Shadow Insurance vs. Urban Decay Primer Potion

Despre cele doua baze pentru fardul de pleoape (primer-e) - Too Faced Shadow Insurance (TFSI) si Urban Decay Primer Potion (UDPP) s-a vorbit mult si parerile sunt impartite. Stiu persoane carora le merge bine cu unul sau cu altul. Foarte rar am auzit/citit despre o persoana careia sa-i placa/sa-i mearga ambele produse.

Folosesc Too Faced Shadow Insurance dinainte sa incep acest blog, de aproape 4 ani, mai exact. Il iubesc, nu imi lipseste niciodata din arsenal si este primul produs despre care am scris.  

La sfarsitul lunii martie a acestui an Stella a fost draguta si mi-a oferit un Urban Decay Primer Potion. M-am bucurat mult si pentru ca TFSI al meu era pe terminate si pentru ca aveam ocazia sa incerc "marele rival" al acestuia.

In trecut UDPP avea un ambalaj care nu permitea folosirea intregii cantitati de produs. Dupa numeroase demonstratii cu recipientul taiat si plangeri din partea consumatoarelor cei de la Urban Decay au schimbat, in sfarsit, acest ambalaj cu unul similar cu cel al lui TFSI. 

Asadar, modalitatea de dozare este similara in cazul celor doua produse. Cand vine vorba, insa, de consistenta lucrurile stau altfel. Too Faced Shadow Insurance este mai cremos, mai usor de intins, se absoarbe mai rapid in piele in timp ce Urban Decay Primer Potion are o consistenta de pudra-crema-concentrata. 

Aceasta consistenta are avantaje si dezavantaje (pentru mine, evident!). Avantajul ar fi ca folosesc mai putin produs. Dezavantajul ar fi ca este foarte greu de estompat si daca nu esti foarte atenta ajungi sa-l intinzi peste tot. Fiind un primer se usuca bine de tot si e foarte greu de curatat. Partea buna e ca uniformizeaza nuanta pielii si are acoperire marisoara. Partea mai putin buna este ca trebuie sa il acoperi bine de tot cu fard, altfel se vede aiurea. Si, astfel, ne intoarcem la partea cu estompatul corespunzator - daca n-o faci e aiurea sa aplici fard pe... nas!


Cat despre intensificarea culorilor nu am observat vreo diferenta in cazul celor doua produse. La fel pot spune si despre aderenta fardurilor - ambele functioneaza la fel de bine. 

Ca sa ne intelegem: folosesc primer pentru ca am pleoape exagerat de uleioase si, daca n-as face-o in maxim 3 ore fardul meu s-ar strange in pliul pleoapei. Si, astfel, ajungem la problema care ne doare cel mai tare cand vine vorba de o baza pentru fardul de pleoape: rezistenta machiajului. Iar eu nu vreau sa reziste 6-8 ore ci pana la 12-14 ore.

Cred ca pot numara pe degetele de la maini de cate ori mi s-a strans fardul cu Too Faced Shadow Insurance in aproape 4 ani. Culmea, s-a intamplat cu farduri calitative si nu tocmai ieftine. Cred ca pot da vina pe temperatura si umiditate sau pe aplicarea neglijenta a produsului. 

Initial am zis ca am facut economie pentru o lunga perioada de timp cu Urban Decay Primer potion. Cat a fost primavara racoroasa s-a comportat exact ca TFSI. Insa, de cum au venit caldurile au inceput rateurile. Dupa 4 ore sesizam dungute de fard strans in pliu. Pana seara dezastrul era complet. Nu chiar ca in cazul bazei AVON dar nici foarte departe. Am incercat sa aplic mult, putin, sa las produsul sa se usuce bine si sa patrunda in piele. Rezultatul a fost acelasi. 

Asa ca dragul de Urban Decay Primer Potion a intrat in vacanta mare. Ma voi revedea cu el la toamna, pe la sfarsit de octombrie mai exact. Pana atunci am profitat de reducerea de 25% la Sephora (valabila la cateva game de produse printre care si Too Faced) ce se aplica folosind cardul de la revista Joy (reducere valabila pana pe 8 iunie inclusiv) si mi-am achizitionat un nou TFSI - produsul meu preferat.

Pret Too Faced Shadow Insurance - 72 de lei in Sephora
Pret Urban Decay Primer Potion - 18.79 aici (livrare gratuita oriunde in lume)

Voi ati incercat cele doua produse? Pe care dintre ele il preferati?

P.S. Nu uitati de Giveaway! Doua unturi de corp delicioase I Love Cosmetics va asteapta!

26 de comentarii:

  1. Si eu am auzit ca multe persoane prefera TFSI pentru ca e mai bun decat toate:)
    Sper sa mai gasesc revista Joy, ca vreau si eu cardul. Nu stiam de reducerea de 25% la Sephora :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt multe produse cu reducere la sephora. Inca mai gasesti revista.

      Ștergere
  2. totusi e bine ca l-ai incercat.puppp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc inca o data! cand ne-am vazut ti-am zis ca imi merge fix ca tfsi. intre timp n-a mai facut fata. Dar la toamna ma intorc la el! te pup!

      Ștergere
  3. Preferatul meu dintre toate primerele incercate pana acum este cel de la Nars. Chiar daca este ceva mai scump, ma tine mai mult de 1 an.
    Trebuie sa imi folosesc si eu cardul Joy, dar nu stiu pe ce. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am avut ocazia sa iau Nars. Nici pe asos nu l-am vazut dar am auzit numai de bine pe youtube despre el. In general produsele acestea isi merita banii. Din TFSI tin un an si vreo 2 luni. Si ma machiez zilnic.

      Daca as avea buget de rasfat m-as orienta catre Skeen din Sephora :D

      Ștergere
  4. eu mi-am cumparat primerul de la too faced anul trecut si nu am fost foarte impresionata din pacate.mie mi se pare demential cel de la nyx (cel hd, cu aplicator).doar pe asta l-am folosit de atunci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o varianta buna ar fi si baza Radiant insa mie tfsi mi s-a parut cel mai suor de folosit. n-am incercat nyx dar mi-ar fi teama ca nu face fata la pleoapele mele ultra-uleioase :(

      Ștergere
  5. si eu am ambele produse, am oily lids ca si tine si ca si tine cred ca primerul de la too faced e mai bun - in cazul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  6. primul imi place tare mult , pe al 2-lea nu l-am avut !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca-l primesti cu vreo paletuta merita incercat. daca nu, mai bine ramai la ce stii ca-ti merge

      Ștergere
  7. Doar TF folosesc si e super. Cand vin in Romania o sa incerc Radiant, se pare ca ar fi similar cu TF, la un pret mult mai mic, so why not?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iguanitza zice ca e tare buna Radiant si ieftina de tot comparativ cu cele doua produse prezentate de mine. Si eu cred ca o iau din nou. http://www.iguanitza.com/2013/06/review-radiant-professional-eyeshadow.html

      Ștergere
  8. TFSI nu am incercat, dar UDPP mi-a placut foarte mult, acum mai am putin si termin un mini size in nuanta Eden. Oricum, pretul ambelor produse mi se pare maricel avand in vedere ca baza de la Radiant face tot ce trebuie pentru mine si costa in jur de 20 de lei :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu ma pot pronunta privind diferentele intre cele doua si Radiant pentru ca n-am mai avut Radiant de o gramada de vreme, de peste 3 ani. Dar o voi lua din nou si promit sa scriu si despre ea, cu avantaje si dezavantaje (daca or fi).

      Ștergere
  9. Eu mi-am luat primul tfsi acum vreo 2-3 luni si-l folosesc zilnic. Din pacate, si cu el mi se strange uneori fardul, dar nu e f vizibil sau deranjant. Face pielea cateva cute, e si normal sa nu stea la locul lui. Nu stiu de ce, dar UDPP nu ma tenteaza. Poate pt ca, de cand am descoperit eu primerul, am citit numai review-uri comparative in care TFSI iesea invingator. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic sa incerci si Radiant. Cand le-am avut pe ambele, radiant si tfsi, au functionat la fel. Poate Radiant iti merge mai bine

      Ștergere
  10. buna comparatie...de multe ori am vrut sa incerc si altceva, dar fiind vorba de un produs asa scump si de care nu as fi putut sa scap decat peste un an am renuntat la idee si am mers pe sigur, tfsi-ul meu iubit. Acum macar stiu ca nu am ratat nimic :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim6:53 p.m.

    Primer Potion pe care l-ai folosit e chiar cel din poza ? - pentru ca in poza este versiunea Eden nu originalul. Dupa ce "the original" a avut asa un succes cei de UD au scos inca trei. Eu nu am avut decat Original asa ca nu pot vorbi despre celelalte 3 - insa al meu s-a comportat impecabil pe orice tip de pleoapa si in orice tip de conditii. Singurul lucru care nu am apucat sa-l testez pe el inainte sa se termine au fost fardurile crema... Fiindca este mai usor de obtinut, acum cumpar si eu Shadow Insurance si sunt multumita. Insa, daca as avea acces la UDPP mai usor m-as intoarce la el. Ceea ce imi este clar este ca ambele produse sunt de foarte buna calitate si isi merita clientela pe deplin :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am stiut ca sunt doua dar normal era sa fie la fel din punct de vedere calitativ, cred eu. Daca acesta nu face fata ce tragere de inima as mai avea eu sa cumpar originalul, presupunand ca scopul celor doua este acelasi?

    Multumesc frumos pentru comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  13. UDPP vine in 4 variante de culoare iar TFSI in vreo 3 :). Dar nu de aceea comentez ci ca sa te intreb daca ai comanda de curand de pe lookfantastic (am vazut ca ai pus link catre acest site pentu UDPP). Ultima data cand am dat comanda la ei am platit vreo 5lire transportul, apoi am mai vrut sa comad si tot asa trebuia sa platesc transportul si mi s-a parut ciudat pentru ca ei spun free delivery worlwide.
    Si mai vreau sa te intreb daca esti sigura ca ai UDPP original caci nu se potriveste descriere facuta de tine cu produsul meu... Al meu este mult mai lichid decat TFSI nu deloc pudrat. Totusi eu am varianta "original" asa ca nu pot baga mana in foc pentru varianta ta (cred ca ai eden dupa culoare swatch-ului, care este o varianta colorata, de aceea te si chinui sa il acoperi cu fard;) ).
    Mercic:)
    iulia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu nimic despre el, l-am primit cadou. Dar sunt sigura ca e original, a fost cumparat din Sephora. N-am comandat pana acum de pe lookfantastic si, la cum se prezita posta in perioada asta, stau potolita cu comenzile online. Singurul site de unde mai comand e iherb.

      Ștergere
    2. Multumesc pentru raspuns :). Daca ai ocazia incearca totusi si varianta necolorata a lui UDPP, nu stiu varianta colorata, insa ca descriere este complet diferit :)

      Ștergere
    3. Multumesc si eu :) Poate-l gasesc in vreo varianta mini

      Ștergere
  14. aaa... si daca tot m-am trezit comentand despre primere hai sa-mi dau si eu cu parerea: UDPP castiga detasat in fata TFSI din punctul meu de vedere. :)
    Iulia

    RăspundețiȘtergere