Cum imi ingrijesc parul

Acum 6-7 ani foloseam cu mare succes Pantene: sampon, balsam, masca. Aveam parul, fara sa exagerez, ca de reclama, lucios si drept, exact asa cum imi place mie. In timp am mai incercat sa folosesc aceste produse dar n-am mai avut aceleasi rezultate si am renuntat. Recent m-am indurat sa folosesc doua mostre primite pe langa cumparaturile de la Reserved. Si instant parul meu parca si-a adus aminte de vremurile bune. Dupa uscare statea relativ drept iar a doua zi parea aranjat cu peria. Am decis sa le mai dau o sansa si, de teama sa nu ma pacalesc cu produse de la noi, am rugat pe cineva sa mi le cumpere din Spania. 

Mai intai am sa fac cateva precizari legate de parul meu. E natural, nevopsit, lung si cu usoare tendinte de ondulare - nu mult, doar cat sa ma supere uneori. Placi, ondulatoare si produse de styling vede numai la ocazii. Mi-am invatat lectia dupa achizitionarea placii de par: dupa 6 saptamani de indreptat, o data pe saptamana, cu spray de protectie Wella, a trebuit sa tai din el peste 10 cm. Tin foarte mult si la lungime, si la sanatate si la luciul parului meu. De aceea am rarit-o serios cu placa. Parul este saten si se ingrasa cam la 3 zile - il spal o zi da si doua nu. In cazul in care ma ploua sau ma ninge trebuie sa ma spal in ziua respectiva caci altfel, chiar daca fusese proaspat spalat, a doua zi arata ca si cum mi-as fi turnat ulei in cap. 

Mastile cu uleiuri naturale aveau efecte uimitoare acum 4 ani, cand locuiam in Craiova si la ora 5 eram acasa iar in weekend aveam timp sa fac tot ce voiam eu. Imi placea sa combin ulei de masline cu ulei de ricin, vitamina A, ulei de nuca si alte asemenea si sa le las sa actioneze in par peste noapte. Nu mi se ingrasa parul si nu trebuia sa-l spal mai des. 

Problemele mele sunt, insa, cu scalpul sensibil. Va povesteam aici despre solutia pe care am gasit-o si pe care fac eforturi sa o folosesc constant (mi se pare obositor, sincer, dupa toate cele folosite sub dus sa ma reintorc in baie, dupa ce am zvantat parul in prosop, ca sa aplic si tratamentul). Daca sar peste acest pas de la a doua spalare problemele revin.

Dar sa trecem la subiectul postarii. Am primit eu samponul si balsamul Pantene si le-am pus direct la treaba. Da, am achizitionat produse pentru par vopsit pentru ca asa au fost mostrele. Si nu imi pare rau. Efectul n-a fost tocmai wow asa ca la prima vizita la hypermarket am insfacat si o masca de par (pe vremuri foloseam si balsam si masca la aceeasi spalare desi stiu ca nu-i tocmai recomandat, daca mie-mi placea efectul altceva n-avea importanta).
Am apucat sa comand si o masca Advanced Techniques de la Avon, sa fie acolo in caz ca raman fara masca. Nu este un produs rau dar nici exceptional. Am pozat-o, totusi, pentru ca macar o data la 2-3 spalari tot intind mana si dupa ea. 

Masca Pantene o am de cca. 2 saptamani. Ce sa zic... la produse de par nu ma zgarcesc la aplicare. Si pentru ca am parul lung dar si pentru ca-mi place sa ma asigur ca am aplicat pe tot firul.

Dupa prima spalare urmata de aplicare de balsam si masca Pantene efectul a fost exact cel asteptat. Se indrepta parul pe masura ce-l uscam si a doua zi arata si se simtea minunat. 


Parul era un pic fluffy - ca dupa uscare - dar era foarte moale.
Si ceva de genul asta arata a doua zi, fara perii, fara placi si fara keratina. Chiar am uitat de keratina, am abandonat-o printr-un dulap...
Desi am ales sa merg pe sampon si balsam pentru par vopsit pentru ca pe ele mi s-a pus mie pata dupa folosirea mostrelor, cred ca oricare dintre tipurile de balsamuri si masti Pantene sunt ok. Le tin in par atat cat am rabdare, iar masca e suficient sa o tin, asa cum scrie pe cutie, doua minute.

Ce-mi mai place la balsam este ca face, oarecum, spuma si se intinde foarte usor, in comparatie cu alte balsamuri care "se strang" pe cate o suvita si trebuie sa consumi o cantitate mare pentru a acoperi tot parul. Ce nu imi place la masca este ca i-au schimbat mirosul. Iubesc mirosul clasic al produselor Pantene inca din adolescenta. 

Preturile acestor produse cred ca le stiti - intre 10 si 20 de lei. Nu mi se par exagerate dar nici foarte mici. 

Samponul Pantene imi face rau la scalp, ca si restul sampoanelor pe care le-am incercat, de aceea si folosesc tratamentul de care spuneam mai sus si in urma cu cateva postari. 
Acum am inceput sa il alternez cu un Clear pentru scalp sensibil care, pentru moment, pare sa ma scape de corvoada tratamentului pentru scalp. Experienta mea cu aceste sampoane nu e tocmai cea mai fericita, ultima data cand am testat mostre mi-au incleiat parul iar mancarimile erau la loc de cinste... Dar sa vedem ce va fi. Un sampon similar exista si la Head&Shoulders dar imi merge bine numai cateva spalari dupa care problemele revin.


Ocazional folosesc serul pentru protectie termica de la Avon (am remarcat ca-i singurul produs de acest tip care nu contine alcool, si am citit destule etichete, si la ce am eu si in magazine) inainte de uscarea cu foehnul si serul pentru varfuri deteriorate, tot Avon doar numai cand vreau neaparat sa-l disciplinez imediat dupa uscare. Nu le-am mai pozat pentru ca nu consider ca aduc o contributie relevanta la starea parului meu.

Alte produse care mi-au placut in timp: masca de par cu masline din gama Planet Spa, Avon, pe care o cumpar cam de fiecare data cand apare cate o oferta foarte buna si Joico K-Pak Intense Hydrator pe care intenionez sa-l cumpar din nou, cu conditia sa-l gasesc la un pret decent.

Un produs pe care am cheltuit o avere si care nu m-a ajutat absolut deloc - ba din contra, am avut senzatia ca se iroseste degeaba, cu fiecare spalare - a fost Kerastase Resistance Repairing Anti-Breakage Treatment dar nu dau vina pe el, probabil trebuia folosit alaturi de suratele sale la fel de exorbitant de scumpe :)

That's all! 

P.S. Sper ca nu ati adormit de plictiseala, asta in cazul cel mai fericit in care ati citit TOT.

Noapte buna!

15 comentarii:

  1. parul asta... ne da atata bataie de cap
    la mine se adauga la scalp sensibil si predispus la ingrasare si lipsa de volum, si ca se electrizeaza groaznic
    imi vine sa ma tund 0

    RăspundețiȘtergere
  2. si daca te tunzi crezi ca va fi mai bine? eu cel mai gras l-am avut cand am fost tunsa bob.. pe la 16 ani :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit tot! :)
    Si eu am un scalp sensibil, culmea e ca intr-o vreme imi pria de minune Pantene, dar rareori imi place a doua oara acelasi produs, de asta nici nu am recumparat.
    Acum urmeaza sa incerc un sampon recomandat de Corina (Pasagera) pentru scalp sensibil, e cu ulei de jojoba si are un pret ff bun (5 dolari pentru aproape 400ml). Am inceput sa folosesc ulei de avocado, pe post de masca pentru par, il las sa actioneze toata noaptea. Nu stiu ce alte produse sa mai incerc acum :)

    RăspundețiȘtergere
  4. doamne ce par frumos ai! mereu ti l-am admirat :) ptiu ptiu sa nu ti-l deochi. ce mi-as dori si eu sa nu am prea dureri de cap cu parul. daca il usuc si atat sta ca naiba. ori trebuie sa-l indrept, ori sa-l ondulez, ori sa-l usuc cu spuma (de care m-am saturat ca il imbacseste destul de mult). e si foarte ciudat - in unele parti e drept, in alte e ondulat usor, in alte e cret :)))
    dupa foarte multi ani, mai exact vreo 10, m-am hotarat sa-l las sa creasca. in urma cu vreo 3 saptamani l-am tuns ultima oara pentru ca varfurile aratau groaznic si nu-l mai suportam. mai bine mai scurt si sa arate mai bine. fiind blonda, este foarte uscat, dar nici n-am timp si chef de masti (in urma cu vreo 2 ani ii faceam masca cu ulei de maslin, ou si ulei de ricin asa cum spuneai si tu). din noiembrie am inceput sa folosesc dupa fiecare spalare keratina lichida, dar nu vad nici un rezultat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc ca ati citit. Am redactat ceva timp la el :)
    Georgiana, vreau si eu samponul de 5 dolari. Pe ceva "organic" de la Cosmetica Verde am dat 30 de lei/400 ml, a fost bun pana am consumat 30-40% din sticla, dupa care iar am avut probleme.
    Am si eu ulei de avocado dar ma sperie ca e asa intarit ca untura si se inceliaza parul... Cred ca am sa-l combin cu ulei de masline la un mom dat.

    Multumesc mult, A.M. :*
    Te cred ca ti-e foarte greu cu parul. Incearca si tu Pantene si sampon si masca la fiecare spalare, tinute cate 10 minute, macar s-o aranja mai usor.
    Sau, in caz ca nu iti merg, Intense Hydrator de la Joico. L-am folosit o data la coafor si n-au vrut buclele sa mai stea nici cu tone de fixative, asa era de moale si lasat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit tot! Ai un par foarte frumos iar culoarea imi place tare mult, mai ales ca e naturala.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc mult, Deedee :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Si mie imi place mult balsamul Pantene si mirosul produselor lor.
    In schimb, samponul mi se pare cel mai prost dintre toate care exista...
    Era bun cand eram mica, dar cand l-am folosit acum un an din nou am facut niste coji cat jumatate de deget(fata exagerari) de la el. N-am mai avut niciodata in viata mea asa ceva in cap. Noroc ca au disparut imediat ce am incetat folosirea lui (si dupa numeroase pieptanari, of course)
    Nu o sa-mi mai cumpar acest sampon in veci, insa balsamul l-am mai luat, dar si mie mise pare ca se consuma destul de repede.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dorina, eu asta patesc si de la Dove, Nivea, Garnier, H&S, Cosmetic plant (de la astea doua dupa caeva spalari). Sa nu mai zic de Syoss, ala a fost dezastru curat, am ajuns sa spal cada cu el... Am incercat vreo 3 tipuri de Ducray, un Eucerin, sampoane fara SLS... am aceeasi problema cu toate. Sa incerci si mastile, eventual metoda mea cu balsam si masca la aceeasi spalare daca-ti place sa ai parul moale si drept.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu abia astept sa se faca mai cald.Ca atunci nu prea imi vine sa imi indrept parul.Macar asa sa renunt la placa.Am zis ca vreau sa o mai raresc in ceea ce priveste aspectul asta.

    Cat despre sampoane,balsam,masca...nici nu stiu ce sa mai folosesc.In ultima perioada simt ca ma mananca pielea capului de la samponul pe care il folosesc (Garnier) si trebuie sa il schimb.

    Si inca un lucru: ai un par foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  12. auch, cu Garnier chiar am amintiri neplacute... ceva similar cu Sunsilk....

    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  13. eu mi-am cumparat de la revlon un sampon SOS pentru scalp, vad ca de o luna nu mai am mancarimi, sper sa tina. am si masca de la ei, parul arata superb. dar cine stie cat va dura minunea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Pai e bine o luna, macar ca l-as alterna apoi cu altceva... Multumesc de sugestie, d. Revlon cred ca gasesc la Contrast Impex in spate la Unirea. Chiar azi am drum pe-acolo...L-am trecut pe lista, alaturi de Vichy Dercos si Eucerin for Dry Scalp - recomandari din ultimele zile.

    P.S. - dupa inca o spalare cu Clear-ul de mai sus au inceput "punctuletele problema" adica descuamari si aglomerari de matreata, asa incep problemele la mine...

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere