Benzi depilatoare pentru fata Velvet Touch de la Elmiplant

De fiecare data cand auzeam de benzi depilatoare pentru fata ma gandeam la niste plastice cu un lipici cleios pe ele care iti lasa pielea incarcata si nu trag niciun fir de par. Pentru ca asa a fost ultima mea experienta cu acest tip de produs. Insa, daca tot am scris despre produsele pentru depilat noi de la Elmiplant am decis sa le si incerc si cu prima ocazie cand m-am regasit prin farmacia Tei mi-am amintit de ele. Am gasit doar varianta Velvet Touch roz, cu unt de shea si rozmarin.

E de la sine inteles ca le-am tinut vreo doua saptamani in vitrina. Mi-a fost teama sa le incerc, recunosc. Apoi le-am adus pe masa de machiaj. Le-am mai tinut mai bine de o saptamana si acolo. Pana acum cateva zile cand mi-am luat inima-n dinti si am zis ca n-o sa mor din 2 cosulete in colturile gurii, asa cum pateam adesea in urma operatiunii de depilat. Oricum mai migalos si mai dureros decat cu penseta nu avea cum sa fie. 
Benzile depilatoare pentru fata de la Elmiplant se vand in pachete de cate 20 de bucati impreuna cu doua servetele pentru curatarea cerii. Se ia o banda, se incalzeste putin intre palme si apoi se desface si se aplica pe pielea curata, uscata, fara iritatii sau urme de crema, in sensul de crestere al firelor de par. Firele trebuie sa aiba o lungime de minim 2 mm. Se netezeste si apoi se desprinde printr-o miscare ferma, de la un capat, in sensul invers al cresterii firelor de par. Operatiunea se repeta pana cand zona este perfect depilata. La final se elimina resturile de ceara cu o banda deja folosita, cu servetelele incluse in pachet sau cu un disc demachiant imbibat in ulei. Nu folositi niciodata apa, sapun sau alcool pentru indepartarea urmelor de ceara!

Intreaga operatiune a durat mai putin de 5 minute!


Ce mi-a placut la aceste benzi este ca sunt din hartie iar ceara nu este cleioasa. Nu se topeste de tot in momentul incalzirii intre palme, asa cum am patit-o eu in alte ocazii.
Procedura de depilare nu a fost foarte dureroasa iar pielea a ramas fina, fara prea multe urme de ceara. Am folosit servetelul mai mult pentru uleiul cu care era imbibat (migdale si germeni de grau) in ideea de a-mi calma pielea. Nu m-am ales cu iritatii, pielea s-a inrosit putin insa dupa jumatate de ora era in regula, disparuse si usoara senzatie de arsura. Cat despre firele de par, au mai ramas cateva insa am decis sa nu mai folosesc si a treia banda pana nu vad cum reactioneaza tenul meu.

Nu am folosit nici Baneocin si nici vreo alta crema calmanta. Am indepartat uleiul ramas in urma folosirii servetelului si atat. Bucuria mea a fost maxima dupa 2-3 zile cand am remarcat ca pielea se mentinea ok, fara iritatii sau cosulete (de obicei acestea imi apareau la cateva zile dupa depilare).

Un alt aspect care mi-a placut a fost ca, desi pe cutie scrie ca firele de par trebuie sa aiba minim 2 mm, benzile au indepartat si puful, pielea ramanand neteda.

Si ca femeie impulsiva, grabita si inconstienta ce ma aflu, evident ca am citit precautiile dupa ce am terminat de utilizat produsul! Cum altfel as fi trecut prin micul chin altfel decat repede de tot? Insa voua trebuie sa va spun ca este important sa folositi benzile conform instructiunilor, strict pe zona de deasupra buzelor sau pe linia bikinilor. Benzile nu se folosesc pe nas, urechi, sprancene, sani sau in zona genitala. Nu se aplica pe pielea iritata sau arsa de soare, pe acnee, alunite, negi sau rani. Nu se recomanda pentru persoanele in varsta, care sufera de diabet sau cu probleme de circulatie sangvina. Benzile nu se folosesc cu 24 de ore inaintea expunerii la soare sau imediat dupa dus. Inainte de utilizarea benzilor sau a servetelelor testati pe o portiune mica de piele si asteptati cca 24 de ore. Daca nu apare nicio reactie adversa puteti folosi produsul. Dupa depilare asteptati cel putin 24 de ore inainte de folosirea unor produse care contin alcool sau inainte de expunerea la soare.

Cat despre ingrediente, ma bucur ca produsul contine unt de shea si rozmarin insa cred ca lipsa parfumului nu ar fi afectat cu nimic eficienta benzilor depilatoare. Din pacate inca mai exista foarte multe femei care cumpara produse cosmetice in functie de miros si cred ca asta ii face pe producatori sa nu-l ocoleasca.
In concluzie, ma bucur ca am achizitionat benzile depilatoare pentru fata de la Elmiplant, ca mi-am facut curaj sa le folosesc si ca rezultatele au fost multumitoare, fara efecte adverse.

Pretul recomandat pentru acest produs este de 10,9 lei (20 de benzi si doua servetele pentru indepartarea urmelor de ceara).

Voi ce folositi pentru indepartarea parului nedorit de pa fata?

10 comentarii:

  1. Interesant produsul, o sa-l caut. Eu folosesc de mult timp ceara traditionala. Sunt niste cutii mici de plastic transparent in supermarketuri. O incalzesc in apa si deci nu miroase in tot cartierul

    RăspundețiȘtergere
  2. ma tin si eu de ceva vreme sa incerc aceste benzi:)
    acum ca ti-am citit review-ul ma simt mai increzatoare si sper sa intru in posesia lor in curand!
    te pup

    http://thatswhywesmile.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa nu faci ca mine, sa folosesti Baneocin sau o crema calmanta! te pup! :)

      Ștergere
  3. Eu am parul fin, putin, blondin :)) si ma rezolva ata :D
    Cu ata imi iau mustata. :D
    Chiar nu stiam de benzile astea. M-ai facut curioasa, plus ca au un pret muuult mai acceptabil decat Veet pe care le foloseam acum ceva vreme si care, de altfel, imi iritau usor pielea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa folosesti Baneocin sau o crema calmanta daca le incerci! Uite ca de ata uitasem, foloseam si eu la un moment dat. Am si un arcusor de metal de pe ebay.. si de el am uitat

      Ștergere
    2. Ha ha am si eeeuu arc din ala chinezesc :))

      Ștergere
  4. le voi cauta si eu
    am folosit de la alta firma niste benzi pentru fata si au fost cat de cat ok..dar as fi tentata sa le folosesc si pe acestea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa folosesti Baneocin sau o crema calmanta daca le incerci! :)

      Ștergere