Skincode Essentials SPF 50

De cativa ani folosesc creme pentru protectie solara cu SPF 30 sau chiar 50. Trebuie sa recunosc ca primul aspect care m-a determinat sa apelez la astfel de creme a fost cel de ordin estetic - nu-mi place sa am tenul bronzat. Sunt de parere ca natura mi-a dat suficienta culoare pentru pielea mea si nu mai este cazul s-o "prajesc" si eu. 

Al doilea aspect tine pe jumatate de partea estetica si pe jumatate de sanatate: urasc petele de la soare. Acum doi ani m-am pricopsit cu cate una pe fiecare obraz din cauza ca am uitat sa-mi aplic crema intr-o dup-amiaza, in concediu. Am "muncit" mult sa scap de ele - exfolianti de tip microdermabraziune, gomaje, masti, exfolianti chimici de diferite concentratii si o tona de rabdare. Pana la urma au trecut pentru ca pielea mea are o capacitate extraordinara de regenerare (daca n-ar fi asa as fi gri-rosiatica la fata de la cate semne am avut de-a lungul timpului). Insa nu toata lumea este la fel de norocoasa si am prietene care se lupta de multa vreme si fara succes cu petele cauzate de soare. Partea si mai trista este ca acestea sunt foarte greu de mascat, mai ales acum cand se apropie sezonul (foarte) cald si machiajul ni se scurge de pe fata.

Poate veti spune ca ati mai stat la soare si nu ati patit nimic. Petele apar cand va asteptati mai putin, riscul aparitiei acestora fiind mai ridicat dupa varsta de 28 de ani, uneori fiind suficient sa va "vada" soarele doar 10 minute pentru a va lasa cu tenul patat. Si petele sunt cel mai putin grav efect al expunerii neprotejate la soare.

Cand mi s-a propus sa testez produse de pe elevina.ro si am vazut ca magazinul online comercializeaza si Skincode am stiut ca vreau neaparat sa incerc o crema cu SPF 50. Am ales Skincode Essentials pentru ca nu mai incercasem nimic de la acest brand si eram curioasa. Cum spuneam si aici, a fost primul produs pe care m-am grabit sa-l desigilez si sa-l pun la incercare.

Ce spune producatorul: Skincode Essentials SPF 50+ ofera protectie impotriva razelor UVA/UVB si previne deteriorarea pielii cauzata de radiatiile UV pe timpul expunerii la soare.
Produsul contine vitamina E si CM-Glucan care stimuleaza regenerarea pielii si protectia acesteia.
Prima impresie: patrunde relativ repede in piele si nu lasa film gras. Insa aceasta a fost doar prima impresie. Lucrurile sunt putin mai complicate de atat. 

Crema vine intr-un tub opac cu capac nedetasabil si se dozeaza cu usurinta printr-un orificiu de dimensiune potrivita. Desi pe ambalaj scrie ca produsul este o lotiune eu as inclina sa spun ca este o crema in adevaratul sens al cuvantului. Are o consistenta ca de frisca doar ca mai densa.
Se intinde usor pe piele, nu lasa film gras si nici urme albe. Are un miros foarte discret, deloc deranjant, care dispare imediat ce crema s-a absorbit. 

Cat despre rezistenta, pentru ca ma gandesc ca asta va intereseaza cel mai mult, pot spune ca depinde de cum este aplicata. Am folosit-o ca baza de machiaj iar acesta a rezistat fara urme de sebum pe frunte (ten mixt) aproximativ 7-8 ore. Pe obraji s-a prezentat foarte bine pana la finalul zilei. Cand spun machiaj ma refer la fond de ten, pudra si ceva blush. Azi chiar am umblat vreo ora prin soare si totul a fost in regula la final de zi.

Folosita singura, insa, a fost un mic dezastru. Am aplicat-o in ziua in careurma sa fiu machiata cu Collistar (postarea de aici) si de acasa si pana la Promenada plus jumatate de ora cat am asteptat sa fie machiata Jules fata mea arata ca si cum as fi aplicat ulei, si nu doar fruntea. Make-up artista a trebuit sa ma stearga cu un disc demachiant si nici nu s-a mai gandit sa aplice alta crema ca baza. Deci, daca stiti ca purtati doar crema cu SPF intr-o zi normala Skincode Essentials nu v-ar fi de mare ajutor la partea cu secretia de sebum. Singura as recomanda-o aplicata doar intr-o zi de plaja cand transpirati, faceti baie si apoi reaplicati. 

Ca si protectie consider ca-si face bine treaba. Nu mi-au provocat iritatii sau cosuri.

Mai jos puteti consulta lista de ingrediente. Ioana le-a cercetat pe toate si a mentionat pe blogul ei ce rol au cea mai mare parte dintre ele. 
In concluzie, Skincode Essentials SPF 50+ a fost pentru mine o buna baza de machiaj, se absoarbe usor si bine in piele, nu lasa film gras si nici urme albe si nu mi-a creat niciun fel de probleme pe ten. Folosita singura, este ideala pentru plaja, cand se reaplica pe parcursul zilei.

Voi folositi crele cu protectie solara?

4 comentarii:

  1. Da, folosesc cu 30 dar chiar as incerca crema aceasta cu 50. In fiecare vara mi se pateaza tenul, folosesc protectie tot timpul anului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca e o crema buna insa numai sub machiaj sau la plaja.

      Ștergere
  2. Moatele alea de crema mi-au facut pofta de bezele. Acum as cumpara crema pentru ca arata delicios. :))

    RăspundețiȘtergere