In vizita la clinica de oftalmologie Oftalmestet

O parte dintre voi stiti, daca imi urmariti blogul de mai mult timp, ca sunt mioapa si nu-i o miopie de ignorat, este spre medie (-5.50 la ambii ochi). 

V-am vorbit despre lentilele mele de contact pe care le folosesc de cca. 4 ani aici. Si, pentru ca nu mai facusem de vreo doi ani un consult detaliat si tot amanam din cauza ca medicul care mi-a placut mie foarte mult e intr-o clinica din Pipera am acceptat fara sa stau pe ganduri propunerea de a merge in vizita la clinica Oftalmestet.

Constructia clinicii de oftalmologie s-a demarat in
2008 in locul vechiului imobil care a apartinut familiei Schmitzer inca din 1878, situat pe una din cele mai vechi strazi ale capitalei, fostul Pod al Beilicului, actuala Calea Serban Voda.

Clinica oftalmologica detine spatii pentru consultatii, sala de asteptare, explorari functionale, optica si bloc operator. Toate spatiile au fost proiectate si realizate respectand normativele CE in ceea ce priveste marimea suprafetelor, dotarea grupurilor sanitare pentru persoane cu dizabilitati si realizarea fluxurilor. Toate interventiile chirurgicale sunt inregistrate video cu aparatura de ultima generatie.

Oftalmestet este un mix de vechi si nou unde arhitectura se intalneste cu tehnologia ultra-moderna, unde performanta se impleteste cu arta. O parte a spatiului este mobilata in stil Ludovic al XV-lea, cu tablouri ale Scolii Flamande sec. XVII, cealalta parte, legata de prima printr-un planseu de sticla luminat, este mobilata modern, echilibrand si armonizand cele 5 elemente de baza Feng Shui – foc, apa, pamant, lemn si metal intr-un spatiu benefic pentru pacienti.

In cadrul vizitei am avut onoarea sa o cunosc pe Dna Dr. Speranta Schmitzer este primul medic din Romania care a obtinut din partea Ministerului Sanatatii competenta in ceea ce priveste operatiile plastice palpebrale (zona ochiului si a pleoapelor). Este, de asemenea, singurul medic din Romania care a efectuat peste 5.000 de astfel de operatii. Puteti citi aici impresionantul CV al dansei.

In luna martie a acestui an clinica a depasit impresionantul numar de 20.000 de operatii reusite - sunt peste 20.000 de persoane care vad mai bine datorita doamnei doctor.

In urma vizitei am revenit la un consult mai detaliat. Am regasit o atmosfera calda, oameni prietenosi, profesionisti si aparatura de ultima generatie pusa la treaba. Am discutat despre dioptrii, mi-au fost masurati ochelarii, am fost supusa la tot felul de teste pentru a descoperi adevaratele mele probleme si pentru a incerca sa le corectam in maniera cea mai eficienta. Au fost necesare doua vizite, Dna Dr. Corina SImionescu a incercat o intoarcere la adevaratele mele dioptrii (am aflat ca in cazul meu ochiul este supracorectat). Din pacate ochiul s-a opus si voi ramane la ceea ce port in prezent. Vom urmari in continuare evolutia problemelor la fiecare sase luni in speranta ca dioptriile nu vor mai creste. 

Mi-au fost recomandate lacrimi artificiale pentru a nu ma mai confrunta cu mancarimi de ochi in urma folosirii indelungate a lentilelor de contact (peste 8-9 ore). 

Va las cu cateva imagini din clinica pentru ca vreau sa remarcati si voi atentia acordata fiecarui detaliu.
 

Voi cand v-ati facut ultima oara un consult oftalmologic?

3 comentarii:

  1. Si eu am miopie si la un ochi mult mai mare ca a ta, momentan m-am resemnat, insa pe viitor o sa mai incerc sa caut solutii. Lacrimi artificiale am folosit si eu ani multi si chiar m-au ajutat cand mi se iritau ochii de la lentile, insa de ceva vreme nu mai suport lentilele, insa lacrimile tot le mai folosesc sa-mi curat ochii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu as suferi foarte tare fara lentile. Am purtat toata viata ochelari si cand le-am descoperit au fost o adevarata revelatie. Poate ti s-ar potrivi si tie Johnson&Johnson Acuvue cu Hydraclear.

      Ștergere
    2. Trebuie sa incerc ceva nou sa vad daca se acomodeaza ochii iar, multumesc de recomandare.

      Ștergere