Apivita Suncare - crema coloranta de fata anti pete cu SPF 50


Inca de anul trecut va tot vorbesc de cremele cu protectie solara Apivita si, pentru ca review-ul meu la Apivita Suncare SPF 30 pentru ten normal si mixt este unul dintre cele mai citite de pe blog am decis sa va vorbesc despre noua mea crema coloranta cu SPF 50 din aceeasi gama.

Pentru ca se apropia perioada cu soare puternic si pentru ca am dorit sa incerc exfoliantul Paula's Choice cu 10% AHA am considerat ca am nevoie de un grad mai ridicat de protectie solara si am ales Apivita crema coloranta de fata anti-pete cu lavanda de mare si fenicul de mare SPF 50 (asa scrie pe ambalaj!).

Recunosc ca m-a incantat si denumirea de antispot (anti-pete). Sunt tare speriata de petele cauzate de soare. Am avut si am scapat foarte foarte greu de ele. Am facut scrub-uri, microdermabraziune la domiciliu si am folosit creme cu AHA si BHA. Intr-un final au disparut insa n-as vrea s-o iau de la capat. 

Crema este densa, mult mai densa decat m-as fi asteptat. In prima faza m-am speriat crezand ca voi arata ca zugravita si ca se va face mazga la suprafata pielii. Insa, in esenta, nu difera foarte mult de cea cu SPF 30 ca si absorbtie in piele. Finish-ul initial este usor lucios dar uniform. Recunosc ca simt nevoia sa absorb excesul de ulei. S-ar absorbi si singur in cca. 10 minute insa prefer sa-l ajut putin pentru a aplica mai repede pudra.



 
Acoperirea este mica spre medie. Pentru a obtine un grad mai mare de acoperire si o consistenta mai fluida am combinat aceasta crema cu un fond de ten - fie Magix Cashmere Finish de la Avon, fie Match Perfection de la Rimmel. Astfel am putut s-o aplic mai usor si mai repede. 

Cat despre rezistenta... initial m-am plans ca lucesc dupa vreo 8-9 ore, si cu crema simpla si cu crema combinata cu fond de ten, insa in momentul in care am folosit fondurile de ten simple am constatat ca se putea mult mai rau - dupa 6 ore deja simteam nevoia sa absorb excesul de sebum. 

Trebuie sa mentionez ca totdeauna fixez machiajul cu pudra. In perioada aceasta folosesc pudra Nearly Naked de la Revlon. 

De cateva zile, inspirata de Amy, aplic mai intai Flormar Full Coverage Concealer pe zonele unde vreau o acoperire mai mare, si apoi crema coloranta Apivita simpla, adica necombinata cu fond de ten. In varianta aceasta imi place si mai mult. 

Daca ar fi sa aleg intre Apivita Suncare SPF 30 pentru ten normal si mixt si Apivita Suncare crema coloranta cu SPF 50... as zice ca fiecare e cu treaba ei. Prima protejeaza spre final de vara, toamna si iarna, ofera o baza buna pentru machiaj in timp ce cea de-a doua ofera protectie mai mare, acoperire si ceva mai multa rezistenta a machiajului.  

Am incercat sa aplic pe fata cantitatea recomandata de producator - o jumatate de lingurita. Verdict: imposibil! E ca si cum ai aplica un fond de ten cleios in 3 straturi. Nu cred ca as lua-o la plaja/la balaceala. Pentru aceste ocazii pastrez ce mi-a mai ramas din vechea crema cu SPF 30 sau voi achizitiona o crema simpla, preferabil tot Apivita caci ma tem tare de iritatiile pe care mi le-au cauzat in trecut ingredientele altor creme de acest tip. 

Am facut o poza si ingredientelor in cazul in care doriti sa le analizati. 


Produsele Apivita se gasesc in farmaciile Sensiblu. Va sfatuiesc ca inaite sa plecati la cumparaturi sa verificati disponibilitatea lor pe site-ul farmaciei. 

Pretul cremei a fost de 104 lei iar daca aveti card Sensiblu puteti beneficia de o reducere de 10%. In plus, pana in data de 26 iunie, la cumpararea oricarei creme Apivita Suncare pentru fata primiti gratuit o crema Aqua Vita de 30 de ml iar la cumpararea oricarei creme Apivita Suncare pentru corp primiti cadou o lotiune dupa plaja de 150 ml. 

Pe final as vrea sa va arat un filmulet si sa va indemn din toata inima sa va protejati de soare. Riscurile sunt enorme. Bronzul e frumos dar viata e mai importanta. Nedescoperit la timp, melanomul nu iarta.


Promiteti ca va veti proteja de soare (nu numai cu creme cu SPF cat si cu palarii si imbracaminte adecvata)?

20 de comentarii:

  1. Suna foarte bine review-ul tau, dar mi se pare putin cam scumpa crema.. Nu m-am hotarat inca ce voi alege pentru protectia fetei vara aceasta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se gasesc si mai ieftine la La Roche Possay sau Bioderma. Important e sa folosesti o astfel de crema.

      Ștergere
  2. Uf ce m-a intristat clipul. De vreo 2 ani sunt si eu maniaca cu protectia solara. Inainte purtam, dar numai factor mic, 15-20, si nu reaplicam peste zi nici macar la mare. M-am parlit de multe ori si nu am de gand nici macar sa ma mai bronzez pe viitor... poate doar cu un spray/spuma.
    Acum port SPF50 pe ten si 30 pe corp, ma expun foarte putin la soare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat mi-as dori sa aud mai des "nu am de gand nici macar sa ma mai bronzez pe viitor". :( Din pacate aud doar "ce vrei acum, sa nu ma mai bronzez???" Trist...

      Ștergere
  3. Ma tenteaza si pe mine datorita FPS-ului.
    Ar trebui sa o caut si eu. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu esti fana a texturilor dense, go for it! :*

      Ștergere
  4. Suna interesant...Eu acum folosesc Paula's C SPF50, dar e cam gras si luceste destul de tare.
    Cum ai reusit sa scapi de pete??? Si eu am pe obraji si pe frunte, folosesc de 8-9 luni BHA, AHA5%, AHA10% (toate de la PC) si nimic, nici macar nu s-au estompat. Ce rutina ai avut? (adica vreau detalii mai amununtite decat ai scris in articol:P)Eu folosesc doar chestii "safe": demachiant recomandat de Pasagera, cleanserul Eucerin, toner PC(am avut resist, acum am Balancing-are niacinamida-teoretic buna pt pete), BHA,AHA tot PC, Skin Balancing Gel si Masca Recovery, sunscreen absolut in fiecare zi de un an jumate, nici macar nu stau la soare. Si totusi petele nu se duc :(
    O zi frumaosa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt pete si pete. Unele trec mai usor, altele mai greu. Stiu pe cineva care a incercat si exfolianti si concentratii mari si tot o sa ajunga la IPL :( Eu am incercat mai intai tratamentul de microdermabraziune de la Avon http://cosmeticelatest.blogspot.ro/2011/12/anew-clinical-tratament-intensiv-pentru.html apoi glicolic cu 5% si 10% de la Reviva labs:
      http://cosmeticelatest.blogspot.ro/2013/03/eu-si-acneea-partea-doua.html

      Intre timp am mai bagat si BHA 2% de la Paula's, si Effaclar Duo de la La Roche Possay si permanent crema cu SPF. Nu ies din casa fara s-o aplic, indiferent de sezon.

      Faza la mine e ca m-am concentrat mai mult pe acnee, ignorand petele si cu ingrijire si cu rabdare s-au dus, in timp.

      Acum folosesc AHA 10% o data, maxim de 2 ori pe saptamana dar folosesc mai mult de rutina, nu ca as vrea sa mai scap de ceva. Pielea e patata de la diverse probleme dar nimic care sa nu poata fi acoperit. Sper sa scap de toate in timp. Pielea de pe pometi mi se pare cea mai reticenta la exfolianti si e singura zona unde nu ma cojesc cu AHA 10%.

      As zice sa arunci o privire si aici http://www.bravuralondon.com/ Au niste exfolianti mai puternici iar cei de la serviciul clienti sunt foarte atenti si te sfatuiesc ce si cum si mai ales cum sa cuplezi produsele sa nu o dai in arsuri sau alte probleme.

      Ștergere
  5. ...intr-una dintre poze vedem o labuta?...*screaming in a cute fit*

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai grija pentru ca atunci cand amesteci crema cu altceva o diluezi si diminuezi SPF-ul pe care il are. M-am uitat si eu de curand la Apivita cu SPF50, dar cred ca mi-am gasit, in sfarsit, crema ideala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este dar am zis ca si fondurile de ten au 20 si, respectiv 18 ca spf. Poate nu e asa rau. mai nou o folosesc simpla peste concealer dar nu beneficiez de protectie totala ca nu pot sa aplic jumatate de lingurita de produs :( multumesc :*

      Ștergere
  7. este cu fond de ten in ea nu ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, este cu fond de ten si costa in jur de 100 de lei

      Ștergere
  8. Unde pot comanda si eu? Sunt din gorj si in tg jiu am intrebat la farmaciile sensiblu si nu au aceasta crema. De pe ce site as putea sa o comand ?

    RăspundețiȘtergere
  9. va rog mi-ati putea raspunde si mie vreau neaparat sa achizitionez aceasta crema si nu stiu de unde o pot comanda

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,

      Vrei sa ti-o trimit pe a mea? Eu am mai primit vreo doua intre timp. Lasa-mi pe mail (alina.anisia[@]gmail.com - fara parantezele drepte) o adresa unde pot sa ti-o trimit. Imi cer scuze ca n-am raspuns. Cred ca am citit de pe telefon si apoi nu mi-a mai aparut mail-ul in top. Nu stiu niciun magazin online care sa livreze :(

      Ștergere
  10. este foarte interesant chiar ma gandeam la o crema care sa acopere petele de pe fata( am ramas cu pete din timpul sarcini) si tot studiez creme si caut ceva care sa ma ajute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la petele din sarcina nu ma pricep :( nu stiu daca trec precum cele de la soare :(

      Ștergere