LISTERINE - Daca-i musai, cu placere!

Uneori ma inteb daca nu cumva noua, femeilor, ne place sa ne facem rau, sa ne provocam senzatii neplacute in ideea ca vom fi mai frumoase, mai sanatoase. Uneori ni se pare (gresit, de altfel) ca daca o crema ne provoaca usturimi atunci actioneaza, mai ales daca este o crema care trateaza o problema, cum ar fi acneea. Sau poate credem ca, pentru ca durerea a existat, epilarea va fi mai eficenta, mai de durata...

Dar sunt si momente cand suportam diverse interventii chiar daca am face orice sa fugim de ele. Momentele astea sunt, de exemplu, cand mergem la dentist. Si dovada pentru faptul ca am face orice sa le evitam sunt femeile cu dantura urata, carii si dinti lipsa. Cum spunea si Modniza (medicul meu stomatolog preferat) sunt femei care pretuiesc mai mult culoarea rujului decat sanatatea dintilor.
De cand ma stiu am fost clienta pe scaunul medicului stomatolog. Am fost mai putin norocoasa de la natura la capitolul dinti. Si am nimerit si medici buni si medici mai putin buni. Am suportat tratamente si cu si fara anestezie. Am intrat si am iesit plangand din cabinetele pe care atatia dintre noi le detestam. Am intalnit oameni de-a dreptul inspaimantati de scaunul "de tortura" si de instrumentele zgomotoase. Insa toate aceste chinuri pot fi evitate daca problemele sunt descoperite la timp - s-a intamplat sa refuz anestezia cand cariile erau superficiale si nu mi-a parut rau. Dar pe primul loc sta ingrijirea, ceva ce trebuie sa ne intre in reflex, ceva ce trebuie sa-i invatam pe copiii nostri de foarte devreme.
Pe langa periuta, pasta de dinti si ata dentara, in ultimele saptamani a intrat in rutina mea si apa de gura. Trebuie sa recunosc ca nu am primit-o cu caldura in viata mea. Gustul mentolat se afla in coada listei mele de preferinte. Si la pastele de dinti si guma de mestecat caut aromele cele mai fructate si mai putin "racoritoare". Nu-mi place racoarea in respiratie nici macar vara. Am acceptat sa testez apa de gura LISTERINE la cca. o saptamana dupa ce medicul generalist imi recomandase un astfel de produs deoarece ma plansesem de respiratie urat mirositoare la trei-patru ore dupa masa.
Apa de gura LISTERINE a fost asa cum m-am asteptat - atat de mentolata si alcoolizata incat mi se pare de-a dreptul iute. Insa efectele au fost diferite de cum ma asteptam eu sa fie. In primul rand mi-am simtit dintii curati mai mult timp dupa periaj. Dimineata ma trezesc cu o senzatie mai suportabila. Nu stiu cum sunt altii sau cat de normal este dar eu am mereu ceva in gat, ca o tuse, care nu se curata si care uneori ma face sa vorbesc ragusit. Am facut analize in sensul acesta si nu mi-au descoperit nimic. De aici (cred eu) si respiratia urat mirositoare cand nu mananc sau cand ma trezesc dimineata. Cred ca apa de gura m-a ajutat cu aceasta problema.
Mi-a fost imposibil s-o folosesc conform indicatiilor de pe ambalaj. N-am cum sa suport doua capacele de lichid cate 30 de secunde. E prea mult pentru mine. Asa ca m-am limitat la unul singur singur si cred ca este suficient. 

De retinut: avantajul apei de gura in comparatie cu periuta de dinti este ca poate ajunge in unele locuri ale gurii unde periuta nu ajunge. In plus, este un ajutor de nadejde in combaterea bacteriilor si prevenirea inmultirii acestora.

Si daca ati ajuns cu cititul pana aici si va intrebati daca recomand sau nu acest produs eu va spun ca il recomand DOAR daca sunteti pregatiti un gust intens care dupa 30 de secunde va "paralizeaza" gura (asta ca sa nu ziceti ca nu v-am avertizat).
 
Eu sunt multumita, insa, de rezultate si voi continua s-o folosesc. Nu am incercat celelalte arome dar daca e vreuna mai "blanda" sa-mi ziceti si mie care este aceea. :)

11 comentarii:

  1. bravo,draga mea,stiu ca te ingrijesti exemplar.
    multumesc mult si sper sa raman dentistul tau !
    pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te pup si eu! sper sa ne vedem rar si scurt in cabinet :) cred ca dupa multi ani in sfarsit n-am probleme sau ingrijorari

      Ștergere
  2. Ok, faza cu tusea in gat sa stii ca e de la respirat noaptea cu gura deschisa. Am avut aceeasi problema o vreme si asta mi-a zis doctorul meu. Mi-a recomandat sa am niste homeovox (pastilute homeopate) pe noptiera si daca ma trezesc noaptea sa mananc una. Daca iei si inainte sa adormi una si dimineata alta, o sa se rezolve problema in cateva zile. Vezi daca nu cumva dormi in praf.

    Cea mai buna apa de gura din lume dupa parerea mea este Eludril. O gasesti la farmacie, e recomandata de dentista mea si e bestiala. Gustul nu arde, are clorhexidina si rezolva si iritatii ale mucoasei sau gingiilor daca e cazul. Neutralizeaza mirosurile pe perioade lungi de timp. E bestiala! Nici eu nu suport gustul mentolat, aia e mult mai ok, trust me.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am luat homeovox dar nu stiam faza cu luatul noaptea si dimineata. stiu ca e homeopat, mai iau.

      mai am putin din Listerine si o sa iau si Eludril. Am si un Amway dar nu prea ma atrage

      Ștergere
  3. Fix de asta mă plâng şi eu cu apa de gură :)) Eu am varianta pe verde acum şi pur şi simplu, oricât m-aş strădui, nu pot clăti gura timp de 30 de secunde! Îmi amorţeşte limba după mai puţin de 15, după care cedez şi arunc otrava :)) Dar da, chiar are efecte şi merită chinul zilnic :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, amorteste limba si parca se rup gingiile prin spate :))))

      Ștergere
  4. Atentie la Eludril!!! am scris in artocul despre listerine ce deosebiri au ape de gura.eludril contine clorhexidina! se foloseste strict la nevoi majore-postoperator,postextractional,inflamatii,etc si doar perioade scurte! din pacate lumea face totul de capul ei.puppp

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai citit, Poisoned? Eu am mai sus link catre articolul Modnizei. Modniza, Citisem eu ceva si urma sa mai citesc inainte sa cumpar. Clorhehidina nu e substanta aia care se baga cand ai infectii? :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Stefania Petcu2:41 p.m.

    Nu am incercat aceasta apa, aveam de gand si se pare ca isi face si treaba:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim2:55 p.m.

    Exista si Listerine fara alcool, cu un gust mentolat mai moderat, insa nu stiu daca se gaseste si in magazinele de la noi. Pup

    RăspundețiȘtergere
  8. incearca http://www.dent-a-america2000.ro/189_apa-de-gura-cu-clorhexidina-a-d-s-0-05
    http://www.dent-a-america2000.ro/789_apa-de-gura-pentru-respiratie-proaspata-air-lift
    eu personal incerc acum ceva mai tare decat Listerine si anume o apa de gura cu eucalipt, gust extraordinar insa greu de trecut de la una mentolata la aceasta...o iau de pe acelasi site.

    RăspundețiȘtergere