Review Fond de ten Clarins Everlasting Foundation

Astăzi vreau să vă povestesc despre primul meu fond de ten Clatins - Everlasting. L-am achiziționat în urma unei promoții din magazinul Douglas Promenada la un super preț - 115 lei (cu 25% mai ieftin față de prețul normal care este în jur de 160 de lei) pentru 30 ml de produs, valabil 12 luni de la deschidere.

Îmi doream foarte tare atât un fond de ten Clarins (Ever Matte, in spacial, dar m-am răzgândit la stand) cât și un fond de ten cu acoperire foarte mare pentru că... din nou... tenul meu o cerea. Așa că am optat pentru Everlasting - care promitea și rezistență - în nuanța 110 Honey. Nuanța tenului meu este ceva gen creol spre alb - NC25-NC30 de la MAC sau a doua nuanță după cea mai deschisă la orice alt fond de ten - subton galben. 
Produsul vine ambalat în sticluță de sticlă transparentă, deci trebuie manipulat cu mare grijă. Metoda de dozare este prin pompiță. O picătură de mărimea unui bob de mazăre este suficientă pentru o acoperire decentă a întregii fețe. Fondul de ten este mai degrabă cremos. Este destul de dens, de aici cantitatea mică suficientă pentru acoperirea completă a tenului. Îmi place că pot vedea cât s-a consumat - cu alte fonduri de ten am avut surprize (neplăcute) - s-au terminat înainte ca eu să-mi dau seama.

Pentru aplicare prefer degetele, pe zonele cu probleme tapotez ușor până la obținerea acoperirii potrivite. Nu am încercat să folosesc pensula, recunosc. Mi-a fost teamă să nu încarc foarte tare tenul. În schimb Beauty Blender-ul ajută mult la obținerea unui finish satisfăcător. 
Acoperirea este medie spre mare (așa cum se poate observa și din imaginea de mai sus - probă pe alunița de pe mână) iar finish-ul... puțin prăfos dacă tenul nu este exfoliat corespunzător (cum este cazul tenului meu în imaginile de mai jos) sau relativ neted și mat (deloc uleios) când tenul este îngrijit așa cum trebuie. În cazul meu curățarea cu Clarisonic face diferența între un aspect pudrat și un aspect neted, sănătos.

Producătorul recomandă evitarea folosirii fondului de ten în zona ochilor dar, recunosc, nu am stat să citesc ambalajul. Am folosit produsul și în zona ochilor fără probleme. Face o treabă bună cu cearcănele și nu se strânge în riduri peste zi - valabil și pentru ridurile de pe restul feței.

Clarins Everlasting Foundation conține factor de protecție solară (SPF) 15, insuficient din punctul meu de vedere pentru o protecție adecvată. Ca bază folosesc crema de zi Caudalie din gama Poliphenol C15. Mi se pare că aceste două produse - fondul de ten și crema - se împacă foarte bine pe tenul meu.
Lista completă de ingrediente poate fi consultată în imaginea de mai sus. Desi conține alcool, nu mi-a creat probleme, așa cum a făcut-o Dior Forever.
La partea de rezistență sunt și nu prea sunt mulțumită. Să zicem că mă așteptam la mai mult. Fără pudră înfruntă sebumul cca. 5 ore iar cu pudră puțin peste șapte ore. In ultima vreme am folosit pudra Oriflame Illuskin, mai mult pe zona T. Am ten mixt, cu tendință de îngrășare pe zona T. Pe obraji se menține perfect, blush-ul nu se clintește cât e ziua de lungă - deci aici se ține de cuvânt cu cele 15 ore de rezistență pe care le promite pe ambalaj.

În concluzie, fondul de ten Everlasting de la Clarins îmi place atâta timp cât am grijă de tenul meu - îl hidratez și îl exfoliez corespunzător. Acoperă rezonabil petele dintr-un singur strat. Un al doilea strat ar încărca foarte tare tenul și ar crea efectul de mască. 

Cu siguranță voi mai încerca și alte fonduri de ten Clarins. Ever Matte rămîne pe lista mea, mai ales acum când tenul meu și-a mai revenit.

Voi ați folosit fonduri de ten Clarins? Vă plac?

2 comentarii:

  1. Eu am pus mana pe o mostra de Clarins Skin Illusion si sunt tare curioasa cum e. N-am incercat pana acum altceva in afara de glossuri si rujuri Clarins. Si o crema care mi-a creat niste probleme uratele. Aspectul lui Everlasting pe tenul tau pare destul de natural in pozele astea. Eu zic ca asta e un plus la un fond de ten cu acoperire maricica.

    RăspundețiȘtergere