Ce este sculptoplastia?

Miercuri, 18 iunie, ora 18, in Strada Aurel Vlaicu 18 s-a intamplat Cod 18, ziua de nastere a Iuliei Avram si ziua in care aceasta si-a prezentat public primul si unicul cabinet de Sculptoplastie din lume.
 
Sculptoplastica reprezinta un procedeu unic de indepartare a tesuturilor adipoase si de corectare a ovalului fetei fara interventii chirurgicale. Procedura consta intr-un masaj de contractare a platysmei (muschiul gatului) si a muschilor faciali, in cadrul unui sistem unitar - fizic si energetic - constituit ca o metoda alternativa de eliminare a defectelor fizice si de intinerire a pielii.    

Sculptoplastica nu lasa cicatrice si nu necesita o perioada de convalescenta. Rezultatul este evident chiar dupa primele sesiuni, indiferent de varsta sau constitutia persoanei.    

Inainte de interventia propriu zisa, Iulia Avram face o scurta analiza psihologica a fiecarui model (nu client, nu pacient!) pentru a stabili nivelul echilibrului emotional si a sugera schimbarea unor tipare de comportament care au dus la aparitia dezechilibrelor in plan fizic (cearcane, gusa, riduri premature, rictus etc).    

Sculptoplastica inseamna de fapt arta armonizarii sufletului, mintii si trupului.    

Iulia Avram este inventatoarea acestei metode brevetate si licentiate, cu toate drepturile rezervate, fiind singura persoana din lume care practica acest procedeu.

Pentru ca am o pleoapa putin cazuta (fie ca asa este ea, fie din cauza unei semipareze faciale de acum 4 ani, nu stiu exact ce si cum pentru ca am observat-o tarziu) m-am oferit voluntara pentru a o ajuta pe Iulia sa-si sustina una dintre demonstratii. Masajul a fost intens, departe de genul de masaj care te relaxeaza pana la somn. Am simtit cum muschii fetei se "deplasau" asa cum voia Iulia. Filmuletul de mai jos (facut cu telefonul de Jules asa ca scuzati calitatea) descrie mai bine experienta mea.



Rezultatele procedurii? Timp de doua zile am avut un fel de "febra musculara" in anumite puncte ale sprancenelor, la atingere simteam o mica durere asemeni celei resimtite cand urmeaza sa apara un cos sub piele. Efectele nu se observa in poze. Eu care ma uit in oglinda de 100 de ori pe zi am observat diferenta. Daca as fi avut poze de "inainte" facute din unghiul potrivit poate as fi avut ce sa va arat. Dar tot evenimentul a fost invaluit de mister iar voluntariatul meu a fost spontan.  
Revin cu un edit pentru before/after. In poze nu se vede mare lucru desi am incercat vreo jumatate de ora sa pozez fix din acelasi unghi dintr-o poza de acum cateva saptamani.

In cadrul evenimentului Ilinca Avram, fiica Iuliei, si-a prezentat prima colectie vestimentara intitulata Cod 18, o colectie de piese unicat realizate din materiale luxoase, brodate si pictate manual. Modelele au fost dansatoare profesioniste si, astfel, defilarea a fost una animata si vesela. Majoritatea mi s-au parut purtabile, cateva chiar mi-au ramas in lista de dorinte.

sursa
Pe Iulia Avram o puteti gasi aici.

Ce parere aveti despre sculptoplastie? Ati apela la aceasta procedura?

19 comentarii:

  1. Incredibil cate proceduri apar si ce efect au. Eu inca si acum raman surprinsa de toate minunatiile astea! Probabil ca da, as incercat-o, suna bine asa ca de ce nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. interesanta procedura , tot ce este noninvaziv pentru mine este perfect

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant si as fi incercat si eu :D !
    www.bysunshine.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Bai, cum sa-mi faci una ca asta sa nu ai nicio poza inainte/dupa? Pai si eu ce fac acum, mor de curiozitate ca si pisica?
    Chiar ti-a corectat o pleoapa cazuta doar cu masaj sau nu am inteles eu bine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite, m-am chinuit sa fac o poza din acelasi unghi cu cel folosit acum cateva saptamani ca sa fie before/after. Nu se intlege mare lucru. Parca riduletul ala e un piiic mai mic :D

      Ștergere
    2. Mersi, esti de treaba, am mai zis? :)
      Dar ai dreptate, e prea subtila schimbarea sa se vada ceva in poza.

      Ștergere
  5. Ft interesant, trebuie sa recunosc nu mai auzisem de aceasta procedura pana acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un masaj mai dur. Mi-ar placea sa mai merg o data.

      Ștergere
  6. Anonim7:32 p.m.

    Frumusica mea...s-a lasat ea chinuita. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. As fi acceptat si eu, dar sa isi dezinfecteze mainile inainte. Mi-a placut ideea, insa cum am zis la eveniment, nu prea mi se pare normal sa treci cu mainile de pe o fata pe cealalta fara ca macar sa te speli pe maini sau sa folosesti un gel dezinfectant cum folosesc medicii. Si demachierea prealabila mi se parea alt punct obligatoriu pe lista. Sunt obsedata de igiena, stiu :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uneori lucrurile astea merg dincolo de niste chestii palpabile. Si tu stii niste lucruri. "Sculptoplastica inseamna de fapt arta armonizarii sufletului, mintii si trupului." Nu stiu exact ce a facut dupa ce a rezolvat-o pe doamna dinainte si nici n-am stat sa ma gandesc de 2 ori. N-am avut nicio problema si daca imi mai aparea un cos nu era nicio tragedie. Nu si-a bagat nimeni mainile in ochii mei sau in gura.

      Mai groaza imi e de machiajul aplicat "gratuit" in magazine cu farduri in care si-a bagat toata lumea degetele.

      Si pana la urma avem si noi un sistem imunitar care nu ne lasa sa picam la prima atingere de obrazul altei persoane.

      Ștergere
  8. Da, lucrurile sunt pe undeva la mijloc, insa pe mine asta m-a tinut pe loc sa ma propun model voluntar :). Daca te mai duci, sa faci poze before si after, chiar vreau sa vad ce efect are tehnica doamnei Avram.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna, Anais! Sunt Julie E. Am acoperit partea de foto la evenimentul despre care ai scris aici. Ai niste poze splendide de atunci, pe care vreau sa ti le trimit. Astept o adresa de mail in mesaj privat aici: facebook.com/julie.e.photography. Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere