Microdermabraziune de la The Body Shop

Sunt zile cand am pielea terna, cand in locul oracarui fond de ten pare ca intind apa cu faina, cand tenul are zone aspre si pline de scuame, in special intre sprancene si pe langa baza nasului. In timp am folosit tot felul de scrub-uri si exfolianti chimici dar nu m-au prea convins sa le devin fidela, mai ales cei chimici care acum aveam impresia ca-s degeaba, acum imi ardeau tenul. Recunosc ca nu am rabdare sa perseverez cu un exfoliant chimic iar faptul ca tenul meu se regenereaza usor si singur nu m-a ambitionat deloc.

Am cumparat primul plic de Exfoliant pentru fata Vitamin C Microdermabrasion anul trecut. Cred ca abia se lansase si mi-a sarit in ochi in magazin. Prima mea experienta cu microdermabraziunea nu a fost cum ma asteptasem, dar cred ca avusesem asteptari nerealiste. Nu poti scapa de petele cauzate de soare in doua luni. Puteti citi experienta mea si puteti vedea imagini din timpul procesului aici.

Exfoliantul de tip microdermabraziune de la The Body Shop are consistenta unei creme usoare, deloc lipicioase sau uleioase cu particule minuscule greu de sesizat cu ochiul liber. Se aplica intr-o cantitate foarte mica - cam cat un bob de fasole alba - pe tenul umezit. Pe fata, insa, la frecare, se simte cum aceste particule exfoliaza usor tenul. Ideal este sa nu insistam pentru ca, desi fine acestea au un efect puternic putand cauza iritatii sau inrosirea pielii. De asemenea, nu trebuie sa apasam fata pentru a nu o zgaria.


Produsul se indeparteaza foarte usor cu apa calduta (poate fi si rece daca ne place asa). Pielea ramane neteda, fina; toate cojitele sunt indepartate. Dupa aplicare eu folosesc o crema hidratanta care patrunde mai usor in piele. Fondul de ten se intinde mai bine, fara zone "fainoase". Per total, aspectul tenului este imbunatatit.

Lista de ingrediente poate fi consultata mai jos. Pe langa Aluminium silicate exfoliantul contine si ulei de migdale dulci si unt de shea.

Produsul NU este recomandat tenului sensibil. Microdermabraziunea, in general, nu este recomandata tenului sensibil. De asemenea, este indicat sa fie folosit de maxim doua ori pe saptamana. Eu il aplic o data la aproximativ 2 saptamani. Nu am simtit nevoia sa il utilizez mai des. Un pliculet de 6 ml imi ajunge pentru cca. 4 aplicari. Dupa utilizare il sigilez bine cu o banda adeziva.

Recomand testarea pe o portiune restransa de piele deoarece este posibil sa nu vi se potriveasca acest tip de exfoliant.

Pretul acestui produs este de 10 lei si il puteti gasi, asa cum am spus mai sus, in magazinele The Body Shop.


Voi ati incercat exfoliante de tip microdermabraziune?

3 comentarii:

  1. Suna chiar misto treaba asta! Eu tot cu microdermabraziunea ca in rest nu ma incumet nicicum sa exfoliez. Mi-e teama sa nu imi nenorocesc fata (stiu, stiu, exagerez scenariile apocaliptice). Problema e ca parca nici un exfoliant nu e exact ce vreau eu. Am tot incercat si inca mai incerc. Cand ajung intr-un The Body Shop ar trebui sa pun mana si pe asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiam ca The Body Shop au produsul asta.Clar ma duc sa-l iau,sunt mare fan peelinguri/scruburi...Multumim pentru informatie si review!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am încercat astfel de exfoliante, dar sună destul de bine. O să încerc și eu să văd cum diferă de exfoliantele normale.

    RăspundețiȘtergere