Februarie - favorite si dezamagiri

Nu-mi vine sa cred cat de repede a trecut luna februarie si ca de maine (teoretic) e primavara! Macar stiu ca de-acum sansele sa ninga si sa viscoleasca sunt cu mult mai mici. Astept cu nerabdare ziua cand nu-mi va mai fi frig dimineata cand ies din casa apoi cald cand intru in metrou, apoi frig din nou... Intorcandu-ma la ale mele cosmetice tot ce pot sa spun ca am fost din nou cuminte si fidela, am rezistat binisor tentatiilor si n-am cheltuit prea mult. Va urma o postare cu mult-asteptatele mele comenzi si veti vedea ca n-am facut deloc abuz. 
Lista preferatelor o incep cu un sampon. Am decis sa iau la rand sugestiile primite la postarea aceasta si primul pe lista a fost cel recomandat de Georgiana - samponul Bubchen pentru copii din DM. Mi-a placut si imi place. O singura nedumerire am: cum am reusit sa il termin dupa numai 4-5 spalari? Macar mi-a fost bun si am sa-l cumpar, cu siguranta, din nou, atata timp cat va face treaba cu scalpul meu sensibil.


Tot in DM am mai descoperit un nou produs de par interesant - un balsam Balea cu ulei de argan. Mi s-au parut putin exagerate pretentiile de pe eticheta, cum ca dupa numai doua utilizari rezulta pana la 94% mai putin par degradat. Interesant acest "pana la". Si 0,2% e tot "pana la" 94%, nu? Poate functioneaza vizibil pe parul cu adevarat degradat. Al meu nu are mari probleme. Contine ulei de argan pe la mijlocul listei de ingrediente si face parul moale si usor de pieptanat. A costat in jur de 7 lei.


In februarie am folosit intens cremele cu acid glicolic.care uneori mi-au provocat descuamari pe anumite zone ale tenului, problema de care s-a ocupat cu succes crema de zi Yves Rocher Serum Vegetal - un esantion de 15 ml primit bonus intr-o comanda mai veche. (Despre cremele cu acid glicolic va povestesc curand, am si ceva poze, sper sa am ce sa va povestesc. Deocamdata inca testez.)


Eh, de aici incolo amestecam cumva borcanele. Si am sa mentionez o dezamagire - pasta de dinti Powersmile de la Jason. Nu pot cu ea, pur si simplu. Are un gust amar pe care nu vreau sa-l simt la prima ora dimineata. Curata decent dar n-am cum sa trec peste gust si nici textura nu ma fascineaza - faramicioasa.


In schimb am descoperit o pasta de dinti care-mi place la nebunie. Se numeste Gum. Pare ca a fost creata la cererea mea: gust dulceag foarte putin mentolat, curata bine si nu lasa gura amortita de la mentol. Simt gustul alimentelor daca vreau sa mananc dupa ce m-am spalat pe dinti. Nu am vazut-o inca prin magazine. E primita la inaugurarea unui cabinet stomatologic.


O alta mare dezamagire a fost Bioderma Photoderm Spot cu FPS 50. Am luat-o la recomadarea cuiva care a avut aceleasi probleme ca mine de la cremele cu oxibenzona. Am citit lista de ingrediente... Nu avea potentiali iritanti, suna foarte bine. De unde pot sa deduc ca e foarte posibil sa ai probleme si de la o crema "aprobata" in urma analizei ingredientelor. Eu m-am umplut de cosulete mici si raspandite strategic pe diverse parti ale fetei, prezidate mandru de unul mare care mi-a lasat mostenire o superba pata pe mandibula si un altul care mi-a lasat o pata in prim plan deasupra buzelor. Probabil a vrut sa ma ajute sa testez eficienta cremelor cu acid glicolic. 


Asa ca am decis sa ma intorc la crema mea preferata APIVITA cu FPS 30 pentru ten mixt si gras. Insa, dupa ce am cautat-o prin vreo 5 farmacii de am ajuns sa intreb unde in acest minunat oras exista, am constat nefericita ca i-au schimbat lista de ingrediente. Mai jos aveti in stanga vechea crema si in dreapta pe cea noua. La fel am procedat si cu listele de ingrediente. Dupa cum vedeti, s-au jucat si la culori. Pentru diversitate, evident. Deocamdata mi-e bine si cu cea noua pe care o folosesc de vreo 4 zile. Inca nu mi-au aparut monstruleti si mi se pare ca se absoarbe ceva mai bine. Chiar imi doresc sa se regaseasca pe lista preferatelor lunii martie ca eu alta crema/marca nu mai am curaj sa incerc.  



Mai departe vreau sa va povestesc despre doua produse care imi plac si nu-mi plac.
Uleiul Planet Spa Turkish Thermal Baths de la AVON. Lasa pielea fina dupa aplicare si are un miros placut dar mi se pare foarte dificil de aplicat. Probabil o sa spuneti ca am lipsit la lectia cu uleiul de bebe aplicat pe pielea umeda. Am incercat si asa si parca intra si mai anevoios in piele. Sa nu mai zic de pelicula unsuroasa de care scap cam greu.

Cel de-al doilea produs este fardul de sprancene Essence. Se aplica minunat, rezista minunat dar ambalajul e groaznic! Nu stiu daca foloseste cineva matritele acelea pentru sprancene. Mie mi se pare imposibil sa se potriveasca perfect fetei cuiva. Chiar si asa, puteau inventa o cutiuta mai decenta. Nici macar nu se inchide bine. Sunt convinsa ca in bagaje s-ar dezmembra...


Aceasta a fost lista mea.

Voi ati descoperit vreun produs deosebit in luna februarie?

32 de comentarii:

  1. Si eu rebuie sa ajung dupa Bubchen cat mai curant pentru am avut pentru prima oara mancarimi uspecte :)). M-a apucat pe mine testatul de sampoane si am luat unul de la Melkior. Nu am patit in viata mea asa ceva cu toate ca nu am facut cojite sau matreata. Doar ma mananca :(.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai dupa mancarimi sigur o sa fie scarpinat si apoi matreata si scalp gras. Mai bine renunti de tot la Melkior!

      Ștergere
  2. sa stii ca si mie imi place pasta de dinti Gum...eu am descoperit-o mai ciudat :))) in avion...hahaha. faceam un zbor de 10 ore si ne-au dat la toti kit pt ingiena...printre care pastaGum mini si periuta mini. Mi-a placut si dupa am gasit-o si in supermarket in versiunea normala, nu mini :p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sper sa apara si la noi in magazine, deocamdata n-am vazut-o. daca nu apare ma duc la cabinet si cer :)))

      Ștergere
  3. Am trecut balsamul ala de par pe lista!:P Samponul e super fain, eu am noroc ca oricum cu ala o spalam pe fii-mea si cand am nevoie e mereu in casa!:)) Sa il iei si pe cel cu zmeura ca iti vine sa il papi. Ma mir ca l-ai consumat asa iute, la noi tine mult..Bine, tu ai si ditamai claia:) Aaaa si kitul Essence am tot vrut si eu sa il iau dar ma uitam mereu la cutia aia fragila si m-am gandit ca n-o sa aiba zile multe!Se pare ca esti de acord cu mine si mai bine ca l-am lasat in magazin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am luat pe asta ca era la promotie, cu vreo 5 lei mai ieftin dar urmeaza si cel cu zmeura. Pai doua samponari, cate doi pumni de sampon la fiecare spalare... ala e :))) kitul essence e BUN! chiar deseneaza instant si rezista eroic, de 10 ori peste Elf dar cutia e ODIOASA!

      Ștergere
  4. Daca ma intrebai iti spuneam exact unde gasesti crema de la Apivita, ca atunci cand am fost in Romania, tot cascam ochii dupa ea si ma gandeam daca o vreau sau nu :))
    Era la AFI un stoc mare de Apivita. Crema aia imi place si mie, o sa incerc si altele, dar ma vad intorcandu-ma tot la ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiam sigur ca o gasesc in Baneasa dar n-am avut drum... Am fost in Unirea de unde o luasem pe prima si m-am ofticat ca nu mai aveau deloc Apivita...

      Ștergere
  5. Si eu am primit esantionul Yves Rocher Serum Vegetal si imi place foarte mult.
    Mi-am dorit atat de mult pasta de dinti Jason..si am uitat sa o comand. Simteam eu ca lipseste ceva din cos, mi-am amintit dupa vreo 2 zile despre cine era vorba. ;)))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu mi-am dorit-o dar nu-mi place. O vrei tu?

      Ștergere
  6. Trebuie sa incerc si eu samponul Bubchen. Ciudat ca ti s-a terminat asa repede :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Samponul Bubchen imi place si mie, l-am cumparat o data si de atunci mi-am facut provizii :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Macar unul si tot mai iau, sa-mi ajunga pana imi soseste vreo comanda iherb :)

      Ștergere
  8. Mie imi place PowerSmile. Nu are gustul cel mai placut din lume, dar curata foarte bine si eu chiar am observat o diferenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am dintii din fata imbracati in portelan si pe ceilalti ii am destul de albi, si cand nu-i aveam pusi primeam laude pentru culoare... pacat ca nu erau deloc rezistenti sau sanatosi... si chiar nu imi place gustul :(

      Ștergere
  9. La Farmacia Tei costa 11 lei Bubchen-ul, e mult mai avantajos sa iei de acolo mai ales daca il consumi asa usor. Mie imi tine cam 2 luni sticluta, insa am parul cam 1/2 din cat e al tau.

    Manata de curiozitate, am incercat niste sampon Nature's Gate de pe iHerb (am primit de la Jully pt 2 spalari) si am constatat foarte surprinsa ca nu-mi provoaca deloc mancarimi (si lasa parul fin). Asa ca mi-am comandat si eu o sticla, daca tot e 5$ pt. 500 ml :D E vorba de cel cu jojoba, insa am vazut ca si cel cu aloe e aproape la fel formulat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si mie imi place foarte mult kit-ul de la Essence, fardurile sunt foarte pigmentate. Nu inteleg nici cu ce au urmarit cu ambalajul, dar asta e, trec peste ca m-a cucerit continutul :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Credeam ca sunt singura din blogosfera careia nu i-a placut pasta de dinti Jason :))
    As vrea si eu pasta Gum, dar n-ma vazut-o in supermarket. Sa scrii pe blog daca o vezi pe undeva :)
    Mi-am luat si eu Bubchen si m-am spalat de doua ori cu el pana acum si deocamdata imi place :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Promit ca scriu de Gum :)

      Jason e amaraaa! yukk!

      Ștergere
  12. descoperirea mea e balsamul de buze Madre Bees, il ador! dintre produsele tale si eu am aceeasi parere de fardul Essence, sta abandonat de multa vreme din cauza ambalajului aiurea. te pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu folosesc Bioderma 30 SPF pentru tenul mixt/gras de 2 ani si nu am avut niciodata probleme.Nu am luat-o dupa ingrediente si altele pentru ca nu mai cred in marele dictionar scos de un producator de cosmetice ci pentru ca in acel moment nu se mai fabrica cea de la Uriage si am zis sa vad ce si cum.Pentru moment sunt multumita si sper sa ramana asa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am luat-o mai ales la recomandarea unei persoane de incredere pentru ca ma interesa sa nu fie alba si unsuroasa, in primul rand. Apoi m-am uitat de ingrediente :( N-a fost sa fie... SI cosurile au aparut vreo 3 zile consecutive si au incetat cand am abandonat-o. Deci clar au fost de la ea :(

      Ștergere
  14. Nu ştiu exact ce e la ambalajul produselor Apivita dar îmi place tare mult. De la Planet Spa am avut uleiul cu trandafiri. Nu stiu daca mai e acum ca nu prea am mai avut tangenţe cu Avon în ultima perioadă. Dar puneam aşa puţin de parcă puneam din sărăcie. De fapt, ca şi la tine, era de vină faptul că intra mai greu în piele.
    De la Bioderma n-a încercat crema resprectivă. Am avut una pentru roşeaţă dar nu făcea nimic. Vreau să iau loţiunea micelară de la ei. Am înţeles că-i bună.

    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca pun prea putin ulei nu se intinde bine, daca pielea e uda devina laptos si tot la suprafata ramane... daca pun mult ramane unsuros...

      Ștergere
  15. Anonim4:59 p.m.

    Der cand ai scris de pasta de dinti GUM mi-a ramas gandul la ea. Si astazi cand am fost la dentist am vazut-o acolo si iti dai seama ca nu am rezistat si mi-am cumparat-o. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa-ti placa! Cat a costat?

      Ștergere
    2. Anonim6:29 p.m.

      20 de lei :)

      Ștergere
    3. E ok, eu o vazusem parca la 23 de lei pe net la un cabinet stomato

      Ștergere