Experimentul cu PVA-ul

Sau cum sa aplici oja cu glitter fara sa iti blestemi zilele cand o dai jos.
Stiu ca exista metoda cu invelitul unghiilor in disuri demachiante imbibate cu dizolvant dar nu e nici pe departe metoda mea preferata. Nu-mi place sa inhalez atatia vapori de dizolvant si nici nu ma atrage ideea de a-l tine minute in sir pe cuticule.  
Ideea pe care am sa v-o relatez mai jos nu-mi apartine. Am vazut-o pe mai multe bloguri din strainatate si, probabil, ati mai vazut-o si voi. Ziele trecute am avut ocazia sa cumpar lipici PVA (de la Casa Retro, au si magazin online) si de cum am ajuns acasa m-am apucat de treaba. Oja essence time for romance o am de foarte mult timp, dinainte de a exista essence in Bucuresti dar nu am avut curajul s-o folosesc tocmai de teama indepartarii ei. 

Pentru ca pastrez sticlutele de Kallos, lac pentru uscare rapida, m-am gandit sa transfer o parte din lipici pentru a-mi fi mai usor sa il aplic pe unghii. Am aplicat si am asteptat sa se usuce. Lipiciul se usuca din alb opac intr-o pelicula transparenta. Si e mai bine asa pentru ca stii exact cand poti trece la pasul urmator. 

A urmat oja, in doua straturi si apoi lacul de uscare rapida - Orly In a Snap peste care tot completez cu Kallos.    
Asa arata  unghiile dupa aplicarea lipiciului, pana sa se usuce complet:
Rezultatul dupa aplicarea ojei si lacului de uscare rapida:
 
Oja s-a mentinut impecabil. Am avut senzatia ca am unghii false - unghii foarte tari si rezistente. Oja n-a sarit decat la vreo doua colturi dupa 3 zile de incercari; nu m-am abtinut nici de la spalat vase, nici de la stat zeci de minute in baie. 
Simteam, totusi, nevoia sa le dau jos pentru ca vreau sa-mi scurtez unghiile si nu sunt obisnuita cu unghii "false". A fost suficient sa "desigilez" un colt, sa ridic putin de el si sa bag o unghie intre unghie si lipici+oja. Pe unele unghii s-a indepartat ca un intreg, pe altele s-a mai faramitat. Rezultatul:
 
Ce am folosit:
Concluzii:
A fost usor de aplicat, oja s-a uscat la fel de repede ca de obicei, rezistenta a fost exceptionala, indepartarea a fost usoara. Am sa repet nebunia, chiar mi-e dor de ojele mele chunky Kleancolor. Dupa indepartare unghiile nu arata perfect dar nici inainte nu aratau. La cum se prezinta unghiile mele de fel, aceasta este o stare decenta.
Pret lipici: 10 lei.

Sper ca v-a fost utila postarea mea!

Seara frumoasa!

21 de comentarii:

  1. Mi se pare super util postul :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce rapida ai fost. :D Foarte tare, chiar ma gandeam cum sa aplic lipiciul pe unghii si ca mi-ar trebui o pensula. Eu am folosit o data Time for Romance si gata, mi-am blestemat zilele atunci cand am dat-o jos de pe unghii. Maine ma duc si eu sa-mi iau lipiciul :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de tare, tare de toooot!!! E prima data cand aud ceva de genul :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta metoda. Cu siguranta am sa o aplic daca voi avea mai multe lacuri cu sclipici. Momentan am o singura oja, nu cred ca voi ajunge sa o port prea des. In afara de senzatia de unghii false, cred ca e foarte buna metoda.

    RăspundețiȘtergere
  5. Super procedeu! Nici eu nu am auzit de el, sincera sa fiu.

    RăspundețiȘtergere
  6. am citit si eu pe pinterest despre asta si mi se pare o metoda super misto pentru a scapa de sclipici.

    te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte buna ideea. Cred ca o sa imi cumpar si eu lipiciul :)

    RăspundețiȘtergere
  8. de unde se poate achizitiona lipiciul ?:D

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim7:37 a.m.

    Super tare! Nici nu stiam ca exista un astfel de produs! :D

    RăspundețiȘtergere
  10. acelasi efect il are si baza peel off de la essence... eu o aplic de fiecare data cand folosesc sclipici pe degete

    RăspundețiȘtergere
  11. Este o idee foarte buna si astfel putem sa ne bucuram de ojele cu sclipici :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim9:29 p.m.

    Foarte tare! Imi place aceasta idee, foarte practica.:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce chestie, ce ceva nou pentru mine. Daca aplic o oja normala, fara sclipici...se comporta la fel de bine ? Functioneaza ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iarta-ma ca iti raspund tocmai acum, am vazut comentariul tau de pe telefon si-mi aminteam sa raspund numai cand nu eram langa laptop. urmeaza sa incerc si cu oja normala. inca nu stiu cum e

      Ștergere
    2. sa nu uiti de mine pretty please :)

      Ștergere
    3. am incercat cu nisipoasa de la golden rose pt ca mi-am dat gelul jos si am unghiile foita. a rezistat bine dar am si spalat vase asa ca a treia zi a trebuit s-o dau jos...

      Ștergere
    4. 3 zile e un rezultat decent ...

      Ștergere
  14. tare :) multzumim de pont :)

    RăspundețiȘtergere