Favoritele lunii mai (cu detalii)

Da, iarasi modific schimbarea :) Ca sa nu fac o mie de review-uri - pe care, de fel, mi le propun si uit sa le mai fac - am sa scriu cateva detalii despre produsele care m-au impresionat ceva mai tare dar si ce nu mi-a placut la unele dintre ele. 

Am sa incep cu produsele pentru ingrijirea fetei.


Demachiantul Farmec bifazic pare nou pentru ca tocmai am inceput o noua sticluta. Isi face treaba repede si bine si ma bucur ca mi-am adus aminte la ultima sesiune de cumparaturi sa-l pescuiesc de pe raft caci ramasesem fara. 
Cremele de ochi Academie sunt achizitionate de putin timp, cca 2 saptamani, dar isi fac bine treaba - una e impotriva cearcanelor si cealalta hidratanta antirid. De ce le-am inclus? Pentru ca mi-a placut senzatia inca de la primele aplicari si, in timp, am remarcat ca sunt o baza excelenta pentru concealer, pielea fiind mult bine hidratata si aderenta machiajului mult mai buna. Din pacate cea micuta de 15 ml are o consistenta de gel si se consuma vizibil cu fiecare aplicare... cea de 30 de ml este mult mai densa si cred ca ma va tine o vesnicie. Si nu, nu-mi pasa ca-s la borcanel :)

Un alt produs minunat pe care l-am luat de la si la recomandarea Ioanei este spray-ul cu spf 30 Paula's Choice. Desi la aplicare pare uns, uleiul "dispare" pur si simplu de pe fata lasand pielea cu aspect normal, fara luciu si fara tenta alba - este incolor. In plus, gramajul este unul generos si cred ca-mi va ajunge, lejer, toata vara. L-am aplicat si pe maini cat am mers cu masina si a fost foarte eficient. 
Skin balancing moisture gel, tot Paula's Choice, este achizitionat de prin iarna si a fost crema careia i-am acordat cea mai putina atentie - mi se parea apa de ploaie. Abia cand mi s-a pus diagnostic de ten cu probleme de deshidratare la Silhouette m-am decis ca vreau ceva mai usor, fara prea multe pretentii. Functioneaza perfect in combinatie cu serul Resist pe care l-am mai laudat. Are o textura de gel si intra repede si bine in piele. Nu ma scapa de cosuri, doar hidrateaza lejer.

Tenul meu arata mult mai bine - dupa experienta cu Dior Forever si dupa un alt episod urat cauzat de schimbarea pentru doua zile a aerului - si la acest aspect au avut o contributie majora tratamentele de hidratare intensa de la Silhouette de care am sa va povestesc peste vreo saptamana si ceva (mai am de facut doua). 

La capitolul machiaj energia mea a fost la nivel minim cu ploile pe care sunt sigura ca nu le-ati uitat. Luna asta mi-am dorit un singur lucru: acoperire maxima pentru pete si cosuri.

Concealer-ul Mary Kay e de vreun an in colectia mea. Am remarcat ca face treaba buna in cazul petelor, peste fondul de ten, si nuanta m-a facut sa-l reintroduc in rutina.
La cele doua fonduri de ten din imagine m-am intors spasita dupa trista experienta cu Dior. Ivatherm este aproape terminat, iar din Avon mai am sub jumatate. Cele doua se completeaza perfect - unul este mai "cleios" si cu acoperire mai mare, culoare ideala - Avon - iar celalalt este mai lejer, mai cremos, mai fin si usor cam deschis - Joviale de la Ivatherm. Peste cele doua am venit cu pudra Flormar Wet&Dry, "calmata" cu un buretel umed - nu-mi place finish-ul exagerat de pudrat. Paletuta Wet 'n Wild a fost jucarie noua, deci abuzata la maxim (cand a fost cazul de machiaj), mai ales cele doua culori din zona inferioara, de langa spatiul destinat aplicatorului..

Ojele... putine si nimic impresionant, cu exceptia celei despre care v-am povestit aici.

Oja Max Factor, aplicata singura, chiar si in 4 straturi a ramas sheer, abia aplicata peste cea mov, Golden Rose, efectul a fost unul frumos si acoperirea opaca. Oja Thuya m-a salvat cand mi-era somn ca e opaca din prima aplicare si se usuca incredibil de repede. Si daca tot a fost toamna, culoarea s-a potrivit perfect :)
Oja Flormar mi-a facut viata amara... ma grabeam si am stricat-o de vreo doua ori.

Noutatile si parerile asteptate de cand am postat prada de la Cosmobeauty vin la capitolul ingrijire par.

Samponul Selsun Blue ma tine fara matreata si fara mancarimi. Il folosesc doar pe radacini. Pe lungime folosesc Pantene ca asta mi-a picat in mana la magazin.

Produsele CHI (click pentru marire) mi-au placut si imi plac. Tratamentul este ok, probabil functioneaza dar nu are efectul care-mi place mie - par lins si asezat. Il folosesc o data pe saptamana, alternativ cu masca Avon cu unt de shea. Ma cam supara mirosul - imi aduce cu spuma de ras barbateasca. Serul cu matase, in schimb, este asa cum il lauda toata lumea. Isi face treaba excelent - netezeste si cuminteste si hraneste varfurile. O mica mentiune: granita dintre a aplica suficient si a aplica prea mult este una foarte usor de trecut. O spun pentru ca am patit-o - mi-am incarcat parul urat. Pentru mine cantitatea ideala este cat un bob de mazare (pleostit, evident :)) ) pe fiecare jumatate de par. L-am  transferat intr-o sticluta mai veche de ser pentru varfuri Avon ca sa-l pot doza mai bine. Miroase ceva mai placut comparativ cu tratamentul. Eu il aplic pe parul aproape uscat si il intind bine cu o perie foarte foarte deasa. Uneori il aplic si a doua zi dimineata si, tot asa, il intind cu peria.
Masca Avon cu unt de shea imi place la nebunie, mult mai mult decat cea cu masline. Si se cupleaza mult mai bine cu serul CHI. 

Asa arata parul dupa folosirea tratamentului CHI + serul CHI (poza este facuta imediat dupa uscare, parul este usor pisicos de la uscator):
Cu ocazia asta am raspuns si la solicitarea Ioanei de a pune o poza cu parul necoafat dupa tunsoare.

Asa arata parul proaspat tratat cu masca Avon cu unt de shea + serul CHI (poza a fost facuta inainte sa ma tund):
Parul era mult mai neted si placut la atingere. 

Oricum, pozele imediat dupa uscare nu-s foarte relevante pentru aspectul pe care-l are de obicei parul meu, acesta arata mult mai bine dupa ce am dormit o noapte pe el - si mai neted, si mai "elastic".
Deci, ca efecte preferate de mine, masca Avon rulz!

Cam atat pentru azi. Sper ca nu v-am plictisit foarte tare. Va multumesc pentru vizita si, daca ati ajuns sa cititi si aceasta fraza va multumesc si mai mult!

O zi frumoasa!

12 comentarii:

  1. Ce par minunat poti avea!!! Si eu am doua sticulute de demachiant bifazic Farmec la mine,deja am desfacut unul :) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc frumos, Andreea! te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai un par foarte frumos si sanatos! Pupici,

    RăspundețiȘtergere
  4. Doar nu aveai pretentia ca o crema hidratanta sa te scape de cosuri nu? adica o fi ea paula's choice dar nu e un produs antibacterian... e o crema hidratanta ce contine cele 4 tipuri de ingrediente necesare pielii. Nu contine insa agenti antibacterieni deci nu are cum sa te scape de cosuri...la fel si cea resist. Daca vrei sa scapi de cosuri, incerca un brevoxyl, un skinoren etc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc, Kisstyana!

    A, am precizat ca nu ma scapa de cosuri ca sa nu inteleaga lumea ca face vreo minune in acest sens :) Am zis si ca n-aveam vreo pretentie. De fapt problema mea a fost cauzata de deshidratare.. pe care mi-am cauzat-o singura cu fondul de ten cu ingredient nr 2 alcool si cu ingrijire necorespunzatoare... Am incercat o multime de chestii de-a lungul timpului... brevoxyl a fost unul dintre esecuri :( Acum sunt bine cu o hidratare ok si cu tratamentele la salon. N-a mai aparut niciun cos.

    RăspundețiȘtergere
  6. ador ojele de la Max Factor, au culori frumoase si sunt rezistente ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce par sanatos ai, eu cred ca produsele Chi sunt excelente.:*

    RăspundețiȘtergere
  8. Nici nu stiam ca Farmec are demachiantul bifazic, trebuie sa il incerc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamne, ce par ai...incredibil de frumos!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cee par superb ai:x!!..imi plac produsele tale,deabea astept sa imi cumpar si eu o paletutza WnW:x!te pup si te astept si pe la mine:*

    RăspundețiȘtergere
  11. Vai ce par frumos ai, acum stiu pe ce-mi directionez o parte din salariu!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Va multumesc frumos!

    Nevi, nu sunt doar produsele... e vorba ca nu folosesc fixative, spume, placa o folosesc extrem de rar... e nevopsit, netratat chimic...

    RăspundețiȘtergere