TAG: Beauty things I suck at

Sper ca nu v-ati plictisit deja de acest tag. M-am gandit sa ma confesez si eu pentru ca sunt cateva lucruri la care sunt varza si as vrea sa va povestesc.

1. Desi sunt disperata dupa oje si am ajuns la performanta de a le aplica (aproape) perfect sunt lipsita de orice talent. Ba mai mult, sunt lipsita de indemanare, adica nici macar cu abtibilduri sau alte artificii nu sunt in stare sa lucrez bine. Si sunt total lipsita de idei. Nu sunt creativa. Singura cale sa fac un nail art e sa copiez sau sa ma inspir de undeva. Daca ma urmariti de ceva vreme ati vazut ce nail art-uri stupide pot sa fac. Tocmai de aceea caut oje cat mai speciale - holografice, glittere, duo si multi chrome, magnetice, nisipoase, etc.

2. Mai mult decat bucle sau indreptat nu sunt in stare sa fac cu parul meu. Il banuiesc ca se opune intentionat la diverse coafuri. Am incercat o impletitura la coafor si a iesit o mare porcarie. Parul nu vrea sa stea si nu stie sa asculte. 

3. Sunt total pe langa culori. Ce pentru mine e turcoaz pentru altii e albastru iar ce pentru mine e bleu pal pentru altii e verde pal si tot asa. Imi place sa cred ca am propria mea viziune dar nu, din pacate sunt pe langa. Sa nu vorbim de culori complementare sau de asorteuri ca deja ma ascund dupa o piatra. Sau de nunate de coraiuri si rozuri... am patrunde pe teren minat. 

3. Cu parfumurile e aceeasi poveste. Am propriile notiuni de dulce si fresh, mai precis de prea dulce si prea fresh si anume acele parfumuri de la ale caror mirosuri mi se face rau. Imi plac parfumurile care nu te-ai astepta sa-mi placa dupa ce ti-am insirat lista cu ce nu imi place. Nu as putea alege in veci un parfum dupa descrierea mirosului. Habar n-am cum miros diverse ingrediente sau cum se numesc cele care-mi plac.

4. Tot spre partea de frumusete pot sa bag si imbracatul. Nu stiu sa combin si sa asortez. Mereu aleg varianta simpla si sigura si niciodata nu am in ce sa ma imbrac cand am un eveniment deosebit. Cred ca sunt printre putinele femei care urasc sa mearga la cumparaturi de haine. Fie nu gasesc ceva sa-mi placa, fie sunt mult prea scumpe si eu la haine sunt taaare zgarcita. Asa sfarsesc prin a veni acasa... tot cu cosmetice. Cand am nevoie disperata de haine imi iau picioarele la spinare si colind SINGURA toate locurile pe unde cred eu ca as putea gasi ceva si cumpar, cu greu, cate ceva dupa care, din nou, n-am in ce sa ma imbrac. Nu stiu sa cumpar combinatii si pace. Mereu cumpar piese pe care observ stingherita acasa ca nu am la ce sa le combin. Cel mai prost stau la bluze care se pot purta cu fusta. 

4. Cand am pedichiura in program ma simt ca un copil obligat sa faca teme grele si urate. Nu-mi place, nu am rabdare si niciodata nu sunt multumita de rezultat. 

5. Sa vorbesc despre sprancene... sa nu vorbesc...Sprancenele sunt rusinea mea principala. Sunt motivul pentru care nu pun machiaje pe blog desi am cateva chiar reusite si pozate frumos. Sunt rare, cu fire lungi si cu un sens de crestere de te ia durerea de cap. In plus, sunt MEREU nepensata desi ZILNIC ma pensez. Nu mai pot cu ele... Cateodata le tund si arata decent dar in trei zile vraja dispare. Am fost si la salon. Tot 3 zile tine vraja... In plus, spre coada ochiului la stangul sunt foarte rare spre deloc si arata ciudat cu orice le-as contura. Da, sunt frustrata cu sprancenele. Recunosc. 

6. Nu stiu sa-mi conturez fata. Cu blush-ul si cu iluminatorul am bunghit-o, in timp, dar pe partea de conturat sunt... deloc. 

7. Nu stiu sa-mi pun gene false si oricum la ocazii ma intind atat de tare cu machiajul incat nu mai am timp sau uit, pur si simplu, de ele. Am incercat de cateva ori dar n-a fost cu noroc. Parca aveam stresini la ochi, le vedeam cand clipeam ...si cand nu clipeam. 

S-ar putea sa mai fie de spus dar nu vreau sa ma fac de ras mai mult decat am facut-o deja. :)))

Voi ce nu stiti sau nu va iese la partea cu frumusetea?


P.S. Nu uitati de Giveaway! Mai sunt doar 3 zile!

30 de comentarii:

  1. M-a amuzat teribil articolul tau :)) Te sustin si eu la partea cu aranjatul parului, contouring-ul, aplicarea genelor false si mai ales la partea cu imbracatul. In mintea mea combinatiile sunt multe dar cand ajung in magazine ma pierd complet. Ori ma indragostesc de ceva prea scump si nu cumpar ori iau prima chestie care-mi sare in ochi si ma trezesc acasa ca n-am la ce sa o port :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. azuri disperate, dom'le :))) am dulapul plin de prostii :)))

      Ștergere
  2. 1,2,4 si ultima sunt perfect valabile si la mine!! Eu cand plec dupa haine ma enervez teribil si la fel ca tine ma intorc cu cosmetice. Cand ma duc dupa incaltaminte deja imi vine sa plang ca la 35 al meu gasesc numai porcarii...sau deloc!:))Aaa da si sunt maxim de zgarcita cand e vorba de haine!!Maxim!!Daca as putea m-as imbraca cu 100 de lei din cap pana in picioare:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. macar la incaltaminte plec de acasa de la ideea ca daca e frumos si comod n-are cum sa fie ieftin si la incaltari nu ma prea zgarcesc. am praguri psihologice de 250 la sandale, 350 la botine si tot cam p-acolo la cizme dar la haine pragurile sunt net inferioare :))))) Magazinele cu haine romanesti sau alea de 13 de lei cu rebuturi de la fabrici sau cu "firme aduse pe sub mana" sunt preferate la haine :))))

      Ștergere
    2. La fel si la mine cu toalele!:))Nu pot sa dau 150 de lei pe o bluza ca ma ia cu tremurat si rau la stomac!:)))
      La pantofi nu de pret vorbesc...ci de factorul marime. Ca din pacate numai la aia chinezesti de rahat reusesc sa imi gasesc repede marime:(

      Ștergere
    3. acum am alta frustrare cu pantofii... pe toate drumurile tocuri de 12 cm si platforme de 3... sau numai piele intoarsa (artificiala sau imitatie). Oameni buni, chiar nu mai merge nimeni pe jos? Ne trebuie doar incaltari de show?? Si e primavara! Ploua mult! Cum sa porti piele intoarsa bej??? Chiar ne ia pe toti taxiul de la scara blocului? Sau ar trebui sa avem toti masina? Woaa, ce suparata sunt... Vreau si eu niste incaltari practice de fuga care sa nu fie adidasi...

      Ștergere
  3. :))))) esti foarte comica si dulce!
    Eu am lasat sprancenele pe mana cosmeticienei, sunt in stare doar sa pastrez forma data de ea, pentru o perioada. Am firul gros si destul de rar, asa ca daca smulg un fir aiurea raman cu un gol vizibil in spranceana. Si desigur, sunt foarte priceputa la smuls fire aiurea. Slava cerului ca s-a inventat kitul pentru sprancene!

    La haine, prefer sa cumpar de pe net si sa le probez acasa, in combinatie cu ce mai am in garderoba, sa vad daca merge bine (motivul principal pentru care cumpar haine de pe miniprix este ca poti returna hainele gratuit). Nu am imaginatia suficient de bogata sa-mi dau seama din magazin daca un produs se potriveste cu ce mai am eu pe acasa. Nu de putine ori mi s-a intamplat sa-mi iau cate o rochie despre care credeam sigur ca merge cu niste pantofi, cand ajungeam acasa vedeam ca nu merge, si iar dadeam o raita prin magazine sa-mi iau si pantofi corespunzatori... alti bani, alta distractie. Asa ca shoppingul online e mana cereasca - pastrez ce-mi place si se incadreaza in garderoba, ce nu merge, dau inapoi. Si l-am invatat si pe iubitul meu asa (el uraste sa mearga in magazine sa-si ia haine). Facem o parada modei de zile mari in fata oglinzii din dormitor, in zeci de combinatii :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moah, cel mai mare chin: sa cumpar ceva pentru altceva, adica pantofi pentru o rochie sau bluza pentru o fusta. Am ramas traumatizata de cand cautam pantofi aurii pentru o rochie verde acum 7 ani :))) Miniprix suna bine. Am mai luat de la ei dar am luat si tepe si nu stiu de ce am evitat sa le returnez. Am zis ca poate mi se pare mie ca nu-mi vin bine si apoi au ramas aruncate intr-un colt...

      De sprancene nu mai zic... am 2 kituri si 2 creioane. Am incercat si gelul acela MUFE si a iesit dezastru, a trebuit sa ma demachez cand aproape ca terminasem machiajul, dimineata inainte de serviciu...

      Ștergere
  4. Eu nu am rabdare sa mi se usuce oja pe unghii. Imi promit ca stau locului vreo 20 de minute uitandu-ma la un episod dintr-un serial si nu am rabdare. Imi stric toata treaba...

    Daca incerc sa imi fac un machiaj mai elaborat, imi iese o varza. Nici nu mai spun de eyeliner: Nu reusesc in veci sa imi fac o codita frumoasa

    Am intampinat si eu probleme cu alegerea bluzitelor pentru fuste, dar am gasit una neagra, putin larguta, care bagata in fusta arata superb. De acum stiu dupa ce sa ma orientez.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ah, eu mai apelez la prietene cunoscatoare in domeniul fashionului (am doua in birou cu mine). Una dintre ele are chiar constitutie similara cu a mea, ceea ce simplifica si mai mult lucrurile. Ele imi propun produse, eu aleg si-mi cumpar frumusel, ca sunt fata ascultatoare.
    Cu miniprixul eu ma impac tare bine - am acasa cel mai mare critic - iubitul meu. Daca si el imi zice ca nu-mi sta bine, le returnez si gata. Am invatat sa nu ma amagesc. Stiu ca daca nu sunt incantata din prima de un produs, nu-l voi purta si-l voi tot plimba prin sifonier.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gandit sa fac si eu asta dar nu prea ne-am potrivit la gusturi ca mai sunt si cu idei fixe si lipsita de curaj... Sau mi-a fost rusine :(

      Ștergere
  6. eu nu stiu sa-mi indrept parul cu placa singura :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bucle nu-mi ies cu placa desi pe alte persoane zici ca-s hair stilista :D

      Ștergere
  7. si eu am aceeasi problema cu pensatul: desi o fac aproape zilnic, tot se gasesc fire care sa-si faca apartitia :(.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intr-o zi m-am pensat cu aparatul foto langa mine :| dadeam cu blitz-ul sa iasa in poza firele pe care nu le vedeam cu ochiul liber.. dar am stat vreo ora.. n-am mereu atata timp si atata rabdare

      Ștergere
  8. Ahhh spracenele mele sunt rare si rusinos de urate, le mai colorez, conturez, nivelez da tot nu sunt multumita.
    Iar la capitolul contouring...poate in alta viata voi reusi, momentan m-am resemnat.:)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, viata amarata cu sprancenele... de asimetrie nici nu ma mai plang ca am acceptat de mult ca n-au cum sa fie la fel... te pup!

      Ștergere
  9. ai fost tare nostima :)))..oricum eu iti admir unghiile de fiecare data cu sau fara artificii...Eu la capitolul manichiura sunt varza :))) La haine, la fel, sunt foarte zgarcita dar imi place sa cotrobai prin magazine si pana la urma gasesc ceva bun si surprinzator de ieftin...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc :blushing: Eu n-am rabdare sa cotrobai dupa haine :(

      Ștergere
  10. Nici eu nu sunt mare talent la aranjat parul, de altfel parul meu nu vrea sa stea buclat si pace. Nici parfumuri nu stiu sa recunosc dupa ingrediente, conturul, genele false...sunt pe aceeasi pagina. Spranceana stanga e mai scurta decat dreapta, pana si cosmeticiana mi-a spus ca nu sunt genul de sprancene cu care sa ma descurc singura. Stufoase, cresc in joase, sunt destul de orizontale,...mda, si pe mine ma frustreaza.
    Iar cu hainele e o corvoada. Nu suport sa-mi fie necesara o haina anume si sa fie nevoie sa o caut prin magazine ca nu gasesc ceva multumitor. Cand vine vorba sa port o fusta, habar n-am cu ce sa o combin. Sunt dintotdeauna in cautarea unei camasi albe cu pret decent prin care sa nu mi se vada pielea.
    Materiale transparente, sintetice, croiala proasta, preturi mari. Si uite asa ne pierdem timpul! La pantofi: tocuri de tspe cm, piele intoarsa numai buna de murdarit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, legat de pantofi, o sa fac o postare cu lucruri pe care le URASC :)))

      Ștergere
  11. Anonim8:16 p.m.

    Si eu la aranjat parul sunt pe langa rau. Nu imi sta, nu imi place, nu stiu ce sa imi fac si mai mult ma enervez si pana la urma il prind in coada.
    De pedichiura nu mai zic, ajung sa imi tai unghiile scurte de tot sa nu mai am ce bibili la ele. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Hey, Anais! Imi place din ce in ce mai mult stilul tau de a scrie, usor autoironic.:)
    Eu imi aleg gresit nuantele de fond de ten. De fiecare data il aleg cu o nuanta mai inchis pentru ca in magazin mi se pare ca mi se potriveste.:D Dar ma regasesc in aproape tot ce ai spus, in special la partea cu sprancenele.:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc :)

      Am inteles ca cel mai bine e sa testezi fondurile de ten pe incheietura mainii unde nu ajunge soarele pentru ca aceea ar fi adevarata nuanta a pielii tale. Sau, cel mai sigur, mergi cu un recipient si pune-ti putin fond de ten (daca nu au mostre) pe care sa-l folosesti acasa. Asa testezi si rezistenta. Eu asa am cumparat fondul de ten Make Up For Ever si tot asa am testat gelul de sprancene de la aceeasi firma.

      Ștergere
  13. Prea tare, esti minunata si foarte amuzanta. Felicitari!
    Daca vrei poti terce si pe la mine:http://polly-lena.blogspot.com/
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  14. La haine am invatat ca nu tot ce e scump e bun, si nu tot ce e bun, e scump. Incerc sa nu fac combinatii prea riscante, mereu classy si simplu si stiu sigur ca nu am cum sa dau gres. Si eu propria notiune de culoare, de aia caut pe net descrieri oficiale inainte sa postez eu ceva, mai vadce au scris si alte fete :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Ah, si eu ma imbrac asa de plictisitor.... Si te inteleg cu bluzele alea, si fustele pe care le am zac in sifonier. Daca reusesc cumva sa incropesc o tinuta cu una dintre ele, asa o port mereu! :))

    RăspundețiȘtergere